Daha önce size ışgın, bektaşi üzümü falan gibi sebze ve meyvelerden de bahsetmiştim, birçok insanın aksine ben alışılmadık ve yeni lezzetleri denemeyi seviyorum. Çok klasik salçalı yağlı Türk yemeklerini yapmayı da yemeyi de sevmiyorum ama böyle özellikle sebze ve salata türevlerini çeşitlendirmeyi, süslemeyi, çeşitli soslar ve meyvelerle birleştirmeyi çok yaratıcı ve lezzetli buluyorum. İşin doğrusu bana salata ve tatlı (ama ağdalı şekerli hamurlu değil, sütlü ve meyveli) verin, kırk yıl aklıma ana yemek gelmez, aramam. Sanırım çorba ve ana yemek gibi sıcak yerine soğuk yenen şeyleri seviyorum biraz da ondan.
Türkiye'de var mıdır, varsa nerelerde bulunur bilmiyorum. Belki ışgın gibi yer lahanası da İç Anadolu'nun yöresel ve unutulmakta olan lezzetlerinden biridir, bu bölgelerde yaşayan ya da büyüyenlerimiz bilirler. Ben bilmiyordum ama bu kış vazgeçilmezim oldu. Kıtır kıtır, bağırsaklar için de sanırım çok faydalı. Tek sorun, turp ailesinin her bir üyesi gibi bu da feci gaz yapıyor ama onu da toz değil normal tane kimyonla beraber tüketerek (ya da tadı bozulmasın derseniz yemekten sonra bir çay kaşığı yutuvererek) giderebilirsiniz. Afiyet olsun!