31 Temmuz 2024 Çarşamba

Temmuz: Sınanma ayı

Sağı solu belli olmadığı ve geçmişte beni ciddi sınadığı için, temkinli yaklaştığım ve bitene dek korkuyla geçirdiğim bir aydır Temmuz; o nedenle, oğlumun hastalığı (yine streptokok yaz ortasında) ve kızımın yürek hoplatan bir macerası (olayı unutmak ama aldığım dersi asla unutmamak istediğim) dışında, sağ salim, ayıpsız ve kayıpsız, geçip bitmiş olmasına seviniyorum ve şükrediyorum.

Temmuzla bitenler: tarla çilekleri 🍓

Eşim ayın 10 günü yoktu. Gürcistan dağlarında trekking ve kamp yapıyordu tek başına. Onun bu “kafa tatili ihtiyacı” ve benim “izin verişim” bazı insanları şaşırtıyor, halbuki benim ondan bile daha fazla iple çektiğim bir dönem bu :))) 


Çadırcı beĞ :)

Evde tek başıma olmak yorucu değil, aksine çok daha az yorucu! Kendi düzenimi kuruyorum, kendi hızımda uyguluyorum, karışanım görüşenim yok. Tuhaf ama çocuklar da daha sakinler, ev daha sessiz, daha az kaotik, daha uyumlu.. Neden böyle bilmiyorum; belki “kontrol tamamen elimde” diye? Belki de; dört ayaklıları da sayarsak, 5 çocuktan 4 çocuğa düşüyor ev nüfusu diye :)) Neyse ne, bu uzaklaşmalar bize iyi geliyor. Geldiğinde: “biraz yavaşlamam, kendime ve çocuklara zaman ayırmam gerektiğini fark ettim” demesi beni çok sevindirdi, umarım uygular da.. Şimdilik uyguluyor bakalım:

İş / okul çıkışı “plastik” keyifler :))

Bu ay kızıma “efsane” bir 11. Yaş günü partisi yaptık. Efsane ne dersen: Cumartesi sabahtan Pazar akşamına kadar yaklaşık 30 saat yatılı, 12 adet kız çocuğu diyeyim… Efsane olan bence bendenizim :)))) 

Nehir kenarına gittik önce, piknik yaptık ve yüzdük (kimse boğulmadı yarabbim şükür), sonra gelip bahçede oyunlar oynadık, kocaman bir ateş yakıp çubukta marshmellow yedik (kimse yanmadı yarabbim şükür), sonra pizza ve Harry Potter 3 keyfi yaptık, gece de salonu boşaltıp yere matları ve uyku tulumlarını serdik, uyku öncesi yastık savaşı yaptılar (kimse yaralanmadı yarabbim şükür) :))) 

Harry Potter zamanıııı

Sabah uyanınca upuzuuun bir masa kurup, açık büfe kahvaltı hazırladım ki, sonradan kaç anne arayıp “kızım yediğim en güzel kahvaltıydı dedi, Allahaşkına söyle, ne yaptınız” diye sordu! Açıkcası özel hiçbir şey hazırlamadım ama işte birlikte olunca hoşlarına gitti demek ki.. :) Çok eğlendiler, biraz yorulduk ama değdi! Her sene olduğu gibi bu sene de “bir daha asla” diyorum :))


Uzuuun kahvaltı :)

12 çiçek içinde 1 böcek olduğundan, oğlum pek mutluydu ama bir ara “ne zaman gidecek bu arı kovanı, kafam şişti yahu” dedi :))))


Ayın en güzel günleri ise, son günleriydi. Eşim, kuzenlerinden birinin 40. Yaşgünü kutlaması için, çocuklarla haftasonu Çek Cumhuriyeti’ne kamp yapmaya gitti. Eşimin baba tarafından kuzenleri aşırı aktif insanlar; anlatılanlara bakılırsa, benim çocuklar için tam bir Indiana Jones tatili olmuş :)) Mutlu ve amele yanıklarıyla döndüler..



Ben de felekten “kendimle başbaşa” bir haftasonu çalmış oldum. Toplam 2 güncük ama ennnnnfesti..! 

İlk gün sabahtan akşama dek açık havadaydım.


Şansıma hava çok güzel gidiyor bu sıralar, dereler buz hâlâ ama göller sıcacık oldu. Çocuksuz olunca, doya doya sabahın köründen akşam geç saatlere dek keyfini çıkarttım, kene de yoktu. Fakat bu sefer de kunduzlar başa bela olmuş. Onlar yuva yapıp yavrularını büyütmek istiyor, biz göllerde ve derelerde yüzmek istiyoruz. Kunduzlar insanlara saldırmaya başlayınca, belediye “totonuzdan bir parça heba etmek istemiyorsanız” diyerek, özellikle derelerde yüzmeyi yasakladı. Fakat uyan yok çünkü ortam bu:


İkinci gün de iple çektiğim “sessizlik yogası”nı yaptım. Yani tüm elektronik aletleri kapattım. Okuma, dinleme ve yazma da yapmadan, tamamen kendi sessizliğimle sakince meditasyona oturdum, ev ve bahçe işleri yaptım, bol bol düşündüm ve %100 anda, kendi içimde ve sakin kaldım. 24 saat planlamıştım ama bizimkiler öğlen dönünce olmadı tabii. Ama o kadarcık bile nasıl iyi geldi anlatamam.. Temmuz boyunca yaptığım “Minimalist Zen Arınma Projem”in son ve “altın vuruş”u oldu resmen bu! :)) Keşke daha sık yapabilsem bu arınmaları..


Doğa nasıl duru ve zen.. 
Açmaya niyet ettikten sonra, 
suyun içinden bile fışkırıyor işte.. 

Sanki bir gelin 👰‍♀️ 

Bahçeye gelen misafiri sessizce izlemek..
Parmakların güzelliği….

Veeee sonunda 28 Temmuz’da Münih’te de okullar kapandı, karneler alındı, siz tatili neredeyse bitirirken, bizim de yaz tatilimiz sonunda başladıııı! Bir 10 gün buradayız, sonra kısmetse inşallah Türkiye..

Haydi gelin ağız tadıyla bitirelim Temmuz’u ve başlayalım tatile ve yepyeni bir aya:


Kızım okulundaki yemek kursunun “bitirme projesi” olarak yaptı bunu! Görüntü şahane ama şekerden hiç kaçınmamış yavrum sağolsun :)) Yine de güzeldi, ucundan azıcık ve bol su eşliğinde :)) Şşşt 🤭🤫

Muhteşem güzel, keyfine vara vara, içimize sindire sindire geçireceğimiz bir Ağustos diliyorum hepimize! 

🍀🧿👋🤣 (Ergenler misali)

Hamiş. Bu vesileyle 11 Ağustos İzmir Blogger Buluşması’nı da hatırlatayım. Kırmızı Ruh ve Momentos’a organizasyon için çok teşekkürler!

33 yorum:

  1. Merhaba ben Ceren, okurken ağzım açık kaldı resmen masallah🧿 diyelim 12 çocuk artı sizinkiler🥳 Harika M. nın yeni yaşı kutlu olsun nice güzel yaşları olsun sizin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı ne güzel anılar biriktiriyor sayenizde🥰 Ankara da olmasaydın İzmir e gelip severek yazılarını okuduğum blog yazarları işe yüz yüze tanışmayı çok isterdim kısmet diyelim. Çok ama çok güzel bir tatil olsun sizin için de ❤️ sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kendiminkileri nedense saymamışım :))) 14 doğru.
      teşekkür ederim <3

      Sil
  2. Ayy doğum günü etkinliği şahane olmuş! :) Bayıldım. Yorucudur ama ne güzel bir anı yaratmışsın Cerencim.
    Ben de eşine "izin" vermeyenlere inanamıyorum:) Yahu kocaman insanlarız. Ve hakikaten bizim de o birkaç gün kafa dinlemeye ihtiyacımız var:) Konuyla ilgili satırları okurken çok güldüm, kendimi görür gibi oldum:)
    Pastanız gibi tatlı bir tatil diliyorum. Kocaman sevgiler benden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi yahu :)) kesinlikle....
      çok teşekkürler size de <3

      Sil
  3. Sizin evde doğum günleri her yıl bir öncekinden daha çılgın geçiyor sanki Ceren'im :) Cesaretine hayran oluyorum her defasında. Ömürboyu hatırlayacakları inanılmaz güzel anılar yaratıyorsun M. ve L. için <3

    Kendine ayırdığın zamanlar çok kıymetli, dilerim daha çok fırsatın olur :) Tatiliniz de çok güzel geçsin <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma.... niye öyle hakikaten, ders almıyorum?? şaka bir yana, bu senekini aslında ben planlamadım, baba kıs bana attıkları bir kaxık.... :)) ama eğlendim doğrusu ben de...
      amin teşekkürler <3

      Sil
  4. Neyse neyse...
    Temmuz'u gönderiyoruz artık. :))
    Bence güzel bir ay oldu senin için ve iyi geldin hakkından. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sen şahitsin kafa üstü çakılıyordum ortada ama şükür hasarsız atlattık Temmuzu… ;) Hoş daha saatler var bitmesine ve yine evde 4 çocuk var heran her şey olabilir :)))))

      Sil
  5. Doğum günü çok hoş olmuş👍 bereketli sağlıklı uzun ömürler versin Yaradan❤️

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel anılar herkesin dediği gibi yalnız her sene iki doğumgünü mü kutluyor M.? Mayıs ta diye biliyorum onun doğumgününü. :D Kızlar partisi o yaşta olup o partiye katılmış olmayı çok isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 2, genelde 3 hiç sorma :)) Ben kendi doğum günümü yıllardır kutlamıyorum biliyorsun… Şaka gibi o kadar zıttız ki.

      Sil
  7. Ceren aplaaa, bana da doğum günü partisi yap :))))

    YanıtlaSil
  8. Çoook uzun zamandır böylesine güzel, keyifli, sürükleyici ve harika bir anlatımla kaleme alınmış (pardon, klavyeyle buluşmuş demeliydim değil mi? ) DİZİ tadında bir "Anılar öyküsü" ne rastladım mı bilemedim.
    Temmuz Ayı sana kendini affettirmek için ne çok çabalamış. Artık sonraki yıllarda olağan aylardan biri olacak ( Elbette içinde yaşamda karşılaşabileceğimiz her şey olabilir. )

    Prenses'in doğum gününü ve senin her konuda muhteşem organizatörlüğünü, içtenliğini ta yürekten kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sizin güzel görüşünüz.. Çok teşekkür ederim :)
      Aysonunda ayrıntılı yazıyorum çünkü yıl sonunda bloğu okuyup asış günlüğüme (defter) özet olarak geçiriyorum, anıları hiç unutmamak istiyorum.. Sonunda bir ömrün tortusu olacak galiba…..
      O deftere ne olacak hiç bilmiyorum ama bu başka bir hikaye ;)

      Sil
  9. Büyük cesaretmiş tebrik ederim o kadar çocuk bir evde. Nice yaşlara Ağustos hepimize güzel gelsin. Hülya

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel doğum günü olmuş. Çocuklar hayatları boyunca unutamayacaklar. Nefis anılar kalmış temmuzdan geriye; daha da güzelleri ağustos ile gelsin, sevgilerimle... 🥰

    YanıtlaSil
  11. Maya'nın doğum günü kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum. Evde onca çocuk. Bravo. İyi altından kalkmışsın. Keyifli bir ay geçirmişsiniz. Temmuz fobisi böyle böyle geride mi kalacak acaba?

    YanıtlaSil
  12. o yaşgününde ben de olsam, hiç unutmazdım böyle bir organizasyonu bence :) şahane bir annesin, net!
    eşten biraz uzaklaşmak iyidir, benim kadar abartmamak şartıyla tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O senin şahane görüşün, bir de bayan ön ergene sor nasıl bi anneyim ooof of.
      Bence de. İyi evliliğin sırrı ayrı bir oda, daha iyi evliliğin sırrı ayrı bir ev, en iyi evliliğin sırrı ayrı şehirler mi diyoruz :)))) çok sevgiler

      Sil
    2. Bu yoruma cevabınıza çok şaşırdım. Mükemmel annenin vücut bulmuş hali gibisiniz çünkü 🧿. Bu ergenlik denen şey başka türlü yaşanmıyor demek ki, o anneye illa bi kulp takılacak 😅 :)

      Sil
    3. H. yazmayı unutmuşum :)

      Sil
    4. Dıştan öyle görünüyor olabiir ama içte durumlar karışık. Bebeklik ve çocuklukta da zorlanıyordum ama şimdi ergenlik adım adım yaklaşıyor ve kötü vuracak çok belli….. 🤷🏻‍♀️

      Sil
    5. Tekrar merhaba. Siz bizimle her daim hem güzellikleri hem zorlukları paylaşıyorsunuz. Bana yukarıdakileri söyleten hepsinin toplamı ve aslında zaten mükemmel diye bir şey de yok. Şu soruya cevabınız ne olurdu : Kendinizin çocuğu olmak ister miydiniz? :) H.

      Sil
    6. Harika bir soru. Açıkcası emin değilim, sanırım hayır..

      Sil
  13. Helâl olsun sana:) Her insanın harcı bir durum değil, 10 parmağında 10 marifet deyişi en çok sana yakışır, derim ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Buraneros :) Ama şöööyle kırmızı ojeleti sürüp hiçbir şeye karışmayan, o ojeleri 10 gün muhafaza edebilen hatunlara da özenmiyor değilim :)))

      Sil
  14. O doğum günü partisinde olmak isterdim hemde çoook :) Sosyal medyalarından top yekün birkaç gün uzaklşmak hiç fena fikir değil :)

    YanıtlaSil