8 Mayıs 2022 Pazar

18: Bayram haftası hastası pastası postası şarkısı

Delice bir tempo. Haftanın 4 günü öğlene dek Ukraynalı kızlarımlayım. Grup çalışmaları, adaptasyon kursu, psikolojilerini dengede tutma egzersizleri, gerektiğinde de (baya gerekiyor..) bire-bir terapiler yapıyorum. Bu kadar rağbet göreceğini düşünmemiştim programın; tek grupla başladık, şu an 32 ergen kızım var, üç gruba böldük. Çalışmak, emek vermek güzel şey.. Gönüllü çalışmak ise, çok çok güzel bir şey. Olayın para olmadığını, tamamen "bir işe yaramak, kendini yararlı hissetmek, bir amaç ve uğraş sahibi olmak" olduğunu zaten biliyordum da, bir "gönül işi"nin bu kadar tatmin verebileceğini tahmin etmemiştim.. Şimdiye dek birçok gönüllü işte çalıştım ama bu kızlar, onların enerjisi, yaptığım şeyin sonucunu görmek; bambaşka! Mutluyum dostlar. Umutsuzluk içinde ufacık da olsa bir şeyler yapabildiğimi gördüğüm için, mutluyum.

Denizsiz ama yine de güzel bir bankım var benim de..

Bu hafta zordu aslında; aynen covid belirtileri olan ama test sonucunun negatif çıktığı bir salgın var şu an Münih'te, kimi tanısam yatak döşek yatıyor.. Bizi de pas geçmedi elbette. Her gün +1 çoğalan hastaların bakımıyla geçti koca hafta. Önce oğlum, sonra kızım, en son eşim, hepsi birden hastalandılar. Eşim hastalanana dek canım çıktı ama o hastalanınca aslında yüküm hafifledi, hepsini yanyana yatırıp, yemeklerini ilaçlarını yanlarına koyup evden kaçtım :)) Nasılsa babaları var, biraz sesli kitap, biraz tv, biraz topluca uyku derken idare ettiler, ben de Ukraynalı kızlara koştum.. Projeyi sun ve ortadan yok ol, olmuyor çünkü.. Gönüllü de olsa, işimi çok ciddiye alan bir yapım var. Bir işi yaparım dediysem, yaparım. Fakat çok yoruldum.. 

son keşfim; kahveye çikolata likörü eklemek
bu hafta hayatta kaldıysam, bunun sayesinde ;)

Bir de bayram, zaten yalnız hissettiğim, normalde ağlak olduğum bir dönem. Annemlerle iki teyzemi görüntülü aradım. Bir iki arkadaşa yazdım. Bloglara baktım, daha beter oldum. Ne güzel herkes sevdikleriyle, ailesiyle yanyana.. Yaş ilerledikçe bende normalde nefret ettiğim ailevi durumlara karşı bir hassasiyet gelişti. Buraneros'un yazısına ağladım mesela oturup; ne güzel yaa ne güzeeel, işte bu, bayram buuuu diye.. Halbuki ne baklavayı, ne el öpmeyi çocukluktan beri sevmem, geniş ailelerden kalabalık başın derdi çok olur diye hazzetmem ama gel gör ki, yaşlanıyoruz blogcuğum.. Ve bayram; ya çocuk ya da yaşlıysan güzel..

Dalları çiçek bastı..

Bu hafta kutlaması bol bir haftaydı. 1 Mayıs burada çok renkli geçer. Mayıs Ağacı denen bir gelenek var. Daha önce yazmışım burada, merak ederseniz.. Sonra bir de hıdrellez vardı ve ben çok önem veririm, her dileğim gerçekleşti şimdiye dek <3 ama bu sene yapamadım yoğunluktan 5dk bile zamanım olmadı. 

Salı günü radyoda Lola Marsh konserini duyunca hemen koşup iki bilet aldım ve Perşembe tam 2 sene 3 ay sonra ilk defa kapalı bir mekanda maskesiz ve de mesafesiz deli gibi dans ettim! Lola Marsh benim 2020'de pandeminin ilk günlerinde keşfedip tüm pandemi süresince dinlediğim İsrailli bir grup ve pandeminin - umuyorum ki - son günlerini de onun konseriyle "kapatmak" benim için çok sembolik anlamı olan bir durum oldu. Tuhaf ama bundan 20 sene sonra pandemi dendiğinde arka planda Lola Marsh çalacak benim için.... 


Fakat dans etmek ve konsere gitmekten daha fazla, maskesiz olmak acaip mutlu etti beni. İnsanların gözleriyle değil dudaklarıyla gülümsediğini görmek muhteşemdi. Eskiden olduğu gibiydi her şey! Pandemi geri gelecek mi ya da daha beter bir şey mi çıkacak yerine bilemem, muhtemelen, ama o zamana dek, gittiğim her konserin, her müzenin, serginin, oyunun, sosyal her durumun kıymetini bileceğime inanabilirsiniz! Çok özlemişim..


Bu hafta da böyle geçti. Hastaların bakımı, Ukraynalı kızlarım ve Lola Marsh ile. Bu haftayı son defa Şalanjla bitiriyorum çünkü sevgili Zihnin Arka Sokakları bloğuna sonbahara dek biraz ara veriyor ve dolayısıyla şalanjımız da kim vurduya gitti ;) Şaka tabii ki kendisini çok iyi anlıyorum ve destekliyorum. Konserler, etkinlikler onu (ve umarım bizi de) bekliyoooor! 

mayıs yeşili <3

Şalanj 18 ve son. Yazmak için en gözde yerin neresi?

Bu sıra günün tortusu. Hattâ instagrama da taşıdım, belki hoşunuza gider. Günden bana kalanı, ufak tefek düşünceler ya da alıntılar eşliğinde aktardığım hesabım işte bu:


Fakat malum instagram'ın acemisiyim, sosyal medyadaki davranış etiketlerinden de bi'haberim. Tanımadığım kimseyi de takip etmiyorum (muhitimize geldik lütfen peşimi bırakınız edalarım batsın), o nedenle gelirseniz lütfen kendinizi, kim olduğunuzu bir şekilde mesaj falan atıp belli edin yoksa tanımam, ayıp ederim, üzülürüm ;) Şimdilik sevdim gibi instagramı, dur bakalım nereye kadar.. Olmadı silerim değil mi (siliniyor değil mi bu meret?)

Hepimize güzel, sağlıklı, neşeli, şans dolu, çokomastik bombastik haftalar dilerim e'fenim!

Fotoğrafların içine Lola Marsh şarkıları ekledim, ilk fotoğrafın içindeki şarkı benim favorim ve videosunu da çooook seviyorum. Bakalım siz de sevecek misiniz.

21 yorum:

  1. Kuzen bak bir fikrim var benim, müsaitlik durumlarına göre önümüzdeki bayramlardan birinde mesela, blog ailemizle İstanbul'da bayram! Çocuklar için de güzel olur bence, Bey için de belki... Nasıl ama? Sabah aile boyu bayram kahvaltısı bir yerlerde, sonra akşam yemeği, demlenmeli (bildiğim iyi bir yer var bu iş için:) Bayramlıkları giymek, büyüklerin ellerini öpmek şart ama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzen :) Sevdim bunu!
      Ya ne güzel olur… Haydi inşallah diyeyim!

      Sil
  2. Geçmiş olsun, ne güzel normal yasantıya dönmüş gibisiniz.Bizler de yavaş yavaş başladık fakat maskesiz halen korkuyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki öyle gibiyiz ama ben yine de alışverişte, kapalı yerde maske takıyorum, korkuyorum.. Bu konser ilk oldu umarım son olmaz :)

      Sil
  3. Hemen açtım ilk şarkıyı ve boom! Video da şarkı da çok çok güzel! Konserdeki fotoğrafın ışıl ışıl, Mutluluk çok yakışıyor sana 😍 Yoğun olmak zor olsa bile iyi geliyor bence sana :) Hastalara tekrardan geçmiş olsun. Dilerim Uzuuuuun bir süre uğramaz evinize hastalıklar. Mümkün olsa hiç uğramasın bir daha dicem ama o baya gerçeküstü olur diye demiyorum :)) Geçmiş bayramın kutlu olsun da diyeyim âdet yerini bulsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yael’in enerjisi müthişti, odun gibi duran Almanlar bile sağa sola sallandılar :))) Ama birkaç akdenizli biz baya eğlendik, çok iyi geldi.
      Hastalar iyileşmedi ya :( Hatta eşim bugün daha kötüyüm falan diyor bir PCR testi yaptırmaya gideceğiz şimdi :(

      Sil
  4. insanların hayatına dokunmak, yardım elini uzatmak ne harika birşey . Hayranım bu yaptığına :)

    Ben de bu hafta nane mollayım.Görünürde bir şey yok ama ellerim sıcak ve kılımı kıpırdatacak halim yok.Neyse bu sabah asprin içmeden idare edebildim. Bahar da feci çarpıyor
    ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da çok iyi geldi, geliyor Handancım <3

      Sil
  5. Yine çok enerjiksiniz. Hıdırellez'de ben de dilek dilerdim, bu sene yapamadım ama böyle şeyler eğlenceli oluyor. Dileklerim gerçekleşmemişti, bu sene de dileğimi yazıp gömmedim ama dileğim gerçekleşti ahahha işe yaramıyor demeyeyim de önceki dileklerimin etkisi diyeyim💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an görsen beni ağlarsın zira ben ağlıyorum çünkü yorgunluktan yığılmanın eşiğindeyim amaaaa kuyruk yine de dik!
      Hıdrellez daha dün gibi yahu ne hızlı gerçekleşmiş :) Ne güzel!

      Sil
    2. İnanırım öyle olduğunuza:)
      Yook bu yıl dilemedim eski dilediklerim kabul oldu yani iki üç yıl rotasyonlu olsun :))

      Sil
  6. Silmek için bilgisayardan girmek gerekiyor:) Cep telefonunda bildiğim kadarıyla o seçenek yok. Ama silmezsiniz inşallah:)

    YanıtlaSil
  7. Çok çok güzel bir şey yapıyorsun; hem bu dünya için hem kendin için. Dünyada ki doyumun en güzeli insana hizmetten geçiyor bence. Tek bir dokunuş bile dünyanın gidişatında olumlu bir etkim yaratır. bunu bilmemize rağmen harekete geçmiyoruz, üşeniyoruz. normalde herkes önemsiyor bunu ama iş eyleme gelince yüzde 80 yatıyor. ben de böyleydim gerçi. ama artık işimde bile daha özenliyim. çocuk kalbine odaklıyım. mahallemden başladım en azından. o yüzden yaptığını çok takdir ediyorum. eyleme geçtiğin için, lafta kalmadığı için çok kıymetli.
    instagrama bakacağım hemen. inşallah devamlı olur paylaşımların. kapatmazsın belli süre hesabını .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet lafta bırakmayı hiç sevmem ben. Bir şeye mızırdanıyorsam, o zaman totoyu bizzat kaldırıp o mızırdandığım şeyi düzeltmek için bir adım atmam lazım. Sonuç önemli değil, değiştiririm ya da değiştiremem ama denemem lazım.. :)
      Instagram şimdilik açık :)) Adım çıkmış değil mi yazar siler :)))

      Sil
  8. fotoğrafın içime mutluluk verdi şekercim :)

    ama ondan önce gönüllü yaptığın şu projenin sana verdiği mutluluğa çok sevindim. çikolatalı kahveyi de içmişim gibi oldum :) "mayıs yeşili"ne rahmetli aydın engin "körpe yeşil" derdi, çok severim ben de :)

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun. Pandemi havası buralarda da dağıldı. Bakalım neler bekliyor bizleri.
    Başkaları için koşulsuz emek vermek ne kadar muhteşem bir duygu olmalı... seni gönülden kutluyorum.

    YanıtlaSil
  10. Daha önce yazamamıştım, gönüllü işlerinde kolaylıklar diliyorum. Tebrik ediyorum sevgili Ceren. 32 genç ve bildiğimiz sebeplerden zorda olan insanın hayatına, kalbine dokunmak muhteşem bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de :) Çok keyifli geçiyor.. Onlar kadar ben de keyif alıyorum, bana da çok iyi geldi bu kızlar :)

      Sil