19 Şubat 2022 Cumartesi

5 - 6 - 7: Yine corona, yine karantina..

Şubat'ın başından beri keyfim yok, haftalık yazmak istemedi canım. Çünkü hep aynı geçti: hastalık, karantina, 2 gün normal hayat sonra yine hastalık, karantina. Çocuklar evde olunca ne çalışabiliyorum, ne spor ne arkadaş; sonuç depresyon. Bu döngüyü pandeminin 3. senesinde bile kıramadım ve doğrusu bu ya, bıktım. Hayatımda bu döngünün dışına beni çıkartabilecek tek bir şey / biri olsa kurtaracağım ama yok. Neyse.. Mızmızlanmanın da alemi yok. Sonuçta denebilecek tek şey "sağlıklı ve hayattayız ya.." oluyor çünkü ama ben "hayatta mıyız hakikaten?" diye düşünmeden edemiyorum..


Malumunuz burada her gün test yapıyor, okula ve işe ancak negatifsek gidebiliyoruz. Şubat'ın ilk haftası önce L.'nin anaokulunda 4 çocukta covid çıktı sonra da M.'in sürekli sarmaş dolaş olduğu arkadaşı pozitif olunca, ve takip eden bir hafta içinde 25 kişilik sınıfın 14'ü birden (8'i henüz sadece ilk aşıyı olabilmiş, 5'i aşısız, 1'i çift aşılı) covid olunca, haliyle paçalarımız tutuştu. 

Mart 2020'de koca bir ayı sürünerek geçirdiğimiz için ve sonrasında bir çok insanın ölümüne şahit olduğum için, tabii ki dördümüzün de aşıları tam ama belli mi olur? Bir hafta endişeyle, her gün test yaparak ve evde karantinada geçti. Sonra rahatladık, bu kadar dipdibe oldukları hattâ hastalanmadan bir gün önce bizde sarmaş dolaş oturup aynı şeker ayıcık torbasına ellerini daldırıp daldırıp çıkarttıkları halde, bulaşmamıştı! Çok şükür.. 

Bunun tek açıklaması; aşıdır. Bu kadar bulaşıcı bir varyantın başka türlü bulaşmaması mümkün değil.. Çocuklarınızı aşılatıp aşılatmamayı düşünürken, bu yazıyı hatırlayın isterim. 

Tüm bu endişeler ve içinde olduğum korkunç yalnızlık, desteksizlik nedeniyle her şey üstüme üstüme geliyor son zamanlarda.. Şu son iki yılda yaşadığım her şeyin; hastalıkların, ölümlerin, hayatın dur kalk dur kalk yaparak beni perişan ettiği karantinaların, sabrede ede sabır taşına dönüşmemin, tüm hayat sanal aleme taşınınca gerçek insanların sıcaklığına duyduğum açlığın, hayatımın son 2 senesinin beklemekle ve bomboş geçmiş olduğu gerçeğinin, hepsinin bir karabasan olmasını ve uyanıp herkesi ve her şeyi yerli yerinde bulup bir ohhh! çekebilmeyi yani imkânsızı :,( istiyorum..

Bilet alıp âni bir kararla bu akşam Türkiye'ye geldim! Biraz havam değişsin istedim. Hem de sevdiğim insanları kanlı canlı görüp, karşılıklı bir çay içip, hasret gidermeyi başarabilirsem, biraz toparlarım diye düşündüm. Haydi bakalım inşallah..

53 yorum:

  1. Hah! Beklediğim haber geldi, tamamdır. Hoş geldiniz efendim. :))

    YanıtlaSil
  2. Hoş geldin! Umarım çok iyi gelir, nefes olur sana burada attığın her adım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol kediciğiiiim :) Nasıl doğru bildin vallahi normal ayakkabı getirmedim bile!

      Sil
    2. Eh azcık tanıyorum seni canım Ceren'im, illa ki yürüyeceksindir diye düşündüm :)

      Sil
  3. Okurken, "dışarı çıkıp biraz hava aldım" diyeceksiniz sandım. Böyle bir sona hazırlıklı değildim. Güldürdünüz :))

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin Cerencim, umarım yüksek bir moralle ayrılırsın memleketten. O halde diyeceğim ki bana lütfen ama lütfen maille adres yolla hemen sana Mehmet Eroğlu'nu yollayım, itiraz istemediğimi de ayrıca belirteyim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay zahmet olmasın masraf olmasın ne olur, ben alırım zaten her gelişim çocukların küçülen kıyafetleri buraya, bavulda boş kalan yere kitaplar kitaplar :)))

      Sil
    2. Aa kızıyorum ama sanırsın pırlanta yüzük alacağım. O adres maille gelmezse bana bir daha bağlantı kurmayalım, o kaa!

      Sil
    3. Hayır ikimiz için de kitabın pırlanta yüzükten değerli olduğu gerçeğini bilmesem hadi neyse :))

      Sil
  5. yapabileceğim bir şey var mı? Ciddiyim

    YanıtlaSil
  6. Son iki senemi okumuş gibi hissettim...
    Yürüyüşten çoook daha iyi gelecek bir adım atmışsınız. Hoş geldiniz diyelim :)

    YanıtlaSil
  7. Ben o yillardaki birseyi hatirlamak istesem 2020demi oldu 2021demi karistiriyorum. 2 yil ayni ve bos gibi. Sonu okudugumda gozlerim kocaman oldu. Cok sasirdim. Ani karariniz etkileyici) Hosgeldiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Covid 19 diyoruz ya, her duyduğumda irkiliyorum, zaman koptu gitti bende de. Yakında doğumgünüm var vallahi hangi yaş olduğunu hesaplamakta zorlandım :)))))

      Sil
    2. Sevgili Ummu umara; yolladığınız yorumu okudum fakat burada bir aşı yanlıları aşı karşıtları tartışması açmak istemiyorum, o nedenle yayınlamadım. Herkesin fikri kendini bağlar, hepimiz okuyan düşünen kendi kendine karar veren insanlarız, sizin de bu kararımı umarım anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum..
      Ölmüşlerinize de Allahtan rahmet diliyorum, hasta olanlara da bir an çnce iyileşmelerini elbette.. Çok canlar haneler yaktı bu hastalık, ben her şekilde biran önce bitmesini umuyorum sadece, çok bunaldık….

      Sil
  8. Tarkan'ın şarkısıyla karşılıyorum sizi "Geççek, geççek". Ben de bu 2022 yılını anlamadım. Hastalıklar, pandemi, uyuşukluk... Bloga girmek okumak, yazmak bile o kadar külfet geliyor ki anlatamam. Hayatımda değişen tek şey sabah ve akşam sahil yürüyüşleri. Yürürken aklıma yazılacak bir sürü şey geliyor, dönüşte bilgisayarın başına geçip yazmak istiyorum, yok... Yani un, şeker var helva olmuyor işte. Neyse, hoş geldiniz. Umarın hava değişikliği size iyi gelir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarkan yine durdu durdu 12’den vurdu :))
      Biliyorum, çok da özlüyorum yazılarınızı ama zaman vermek lazım. İnsanın içinden gelmiyor bazen..
      Hoş bulduk. Çok iyi geldi annemle babamın yanında, zeytin ağaçlarının arasında adeta cennette gibiyim :)

      Sil
  9. Hoşgeldin umarım güzel bir tatil geçirirsin..

    YanıtlaSil
  10. heyooo, hoş geldiniz, çok iyi yapmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir kararmış :) Tebdil-i mekânda gerçekten de ferahlık varmış..

      Sil
  11. Öncelikle hoşgeldiniz:) Aşının sadece hafif atlatmak için faydası olduğunu düşünüyordum ama eşim 2 hafta önce korona oldu, aynı ev, maske yok, mesafe yok :) Ama ben olmadım.. Test yaptırdım ve negatif :) Ya hastalık hafifledi yada blr yerde bir yanlışlık var :) Keyifle geçsin Türkiye günleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok geçmiş olsun :( umarım kolay ve hızlı toparlamıştır eşiniz de.. Evet bu gerçekten çok tuhaf değil mi? Aynı ev içinde hiç geçirilmemesi insana imkânsız geliyor!
      Biz 2020 martında dördümüz birden geçirdik vallahi süründük, hiç sorgulamayın bence olmuş bir mucize, maşallah diyelim geçelim ;) 🧿

      Sil
  12. Çocukların da aşı olabilmesi ne büyük şans, o yaşlara inemedi burada 😞 Aileyle bol çaylı, sohbetli,keyifli günler..Sürsün böyle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de yeni öğrendim ve çok şaşırdım :( Bir de hiç anlamadan yayıyorlar, canlı bomba gibi! Almanya’da bu kadar yaygınsa Türkiye’de de öyledir mutlaka, aman dikkat..
      Çok teşekkürler! ❤️

      Sil
  13. Hoşgeldiiin ♥ Ne kadar güzel bir karar vermişsin, eminim iyi gelecektir.
    Sevgiyle geçsin günlerin ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bulduk! Çooook teşekkür ederim! Ana baba ocağı cennet.. Şimdi evden çıkıp zeytin ağaçları arasından Mudanya’ya yürüyeceğim, daha büyük bir mutluluk düşünemiyorum..

      Sil
  14. şahane bir karar vermişsin C.ciğim, tadını çıkar, depolayabildiğin kadar enerji depola :)
    aşı ne kadar önemli ve ne kadar koruyucu. vallahi anlamıyorum bu aşısızları! geçmişler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniyorum :) Çok ihtiyacım varmış güneşe ve insanlarıma <3
      Ya sorma benim en yakın arkadaşlarımdan biri aşı karşıtı ve ikna edemedim, görüşmüyorum ben de pandemi sonuna dek ;) napim..

      Sil
  15. Hoş geldin. En güzel kararı vermişsin iyi tatiller o zaman. Hülya

    YanıtlaSil
  16. mahsur kalırsın belki Türkiye de😁 hoşgeldin memlekete.ceren aşı karşıtlarının haklı çıktığı bir senaryoya da hazırlıyorum kendimi.umarım biontech konusunda yanılıyorlardır.Çok karıştı mevzular

    YanıtlaSil
  17. Hoş geldin. Eskilerin deyişiyle, tebdili mekânda ferahlık vardır:)

    YanıtlaSil
  18. Ayyy sürpriz sonlu olmuş, ne güzel :D Ben de bi çılgınlık plânladım ama öyle berbat bi zamana plânladım ki nolucak çok merak ediyorum. Şu an legoların bir kısmını parçalara ayırıp kutulamakla meşgulüm, çünkü ollar benim legolarım, parçaları kolay bulmam için lâzım. Yarın hepsini bir kutuya dolduracağım, sahipleri düşünsün gerisini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet :)
      Handancım oyuncaklar konusundaki yorumuma cevabını okuyamadım henüz şimdi bakacağım ama teklifim ciddi, vereceklerine ücreti karşılığı talibim aklında bulunsun ;)

      Sil
    2. Çok aceleciyim ben yahu :)) okudum da geldim yine, yorum da yazdım ;))

      Sil
  19. Ne güzel uçmak konmak:) hoşgeldin, aşı karşıtlarını anlıyorum ben artık, 3 aşım var ama onlar haklı çıkarsa şaşırmam.
    tadını çıkar Türkiye'nin. Cemre havaya düştü zira... Baharın ilk ışıkları değsin sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bulduk! Hem nasıl çıkartıyorum!
      Demin şakır şakır yağmur yağdı, çatının alüminyum kenarına vuruyor patır kütür, öyle hoşuma gitti ki tuttum kaydettim. Sonra da düşündüm Almanya’da her gün yağmur var bir defa da beğenip kaydedesim gelmedi :P Özlemek bu demek ki..

      Sil
  20. Hoş geldin :) Aşı inanılmaz önemli. Neden karşı gelirler anlamam yani. Birde hükümetler açılmadan ve maskeyi tamamen çıkartmaktan bahsediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay sorma dün yine isyanlardaydım. Münih yine kırmızı alarma geçmiş, hergün test yapılıyor zaten ama temaslılara dair kurallar gevşemişti, yine arttırılmış ve okulda 4 çocuk pozitif olduğu anda karantina 10 güne çıkartılmış. Artık hakikaten dayanamıyorum; dün yürürken eve yakın anaokullarına falan baktım gözucuyla! :) Almanya böyleyken Türkiye böyle. Hakikaten tuhaf.
      Ama gündeme savaş düşmeye başladı sanırım maske ve corona sayıları çok yakında kimsenin umurunda olmayacak :,(((((

      Sil
  21. Hoş geldin, Küçük Joe mesaj attı, haberdardım, ona başıma gelenden söz etmedim o an, sıcaktı henüz:) Başka gerekçe öne sürdüm, haberle buluşma arası kısa da olsa gelirdim ama bir grup bordür taşı işte, fırsat tanımadılar:) Bir başka zamanda inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bulduk, okudum çok canım sıkıldı, aman dikkat diyeyim ama işte görünmez basamak, görünmez kaza..
      Biz de erteledik, haftaya yeniden deneyeceğiz şansımızı :)

      Sil
  22. İyi tatiller, iyi kafa dinlemeler:)

    YanıtlaSil
  23. Yazıyı okuyunca hemen ''nasıl oraya gidebilirim'' hisside kapıldım keşke daha yakın olabilseydim!..bütün kalbimle bu molanın sana çok çok iyi gelmesini dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa keşke, hem ne güzel yürürdük seninle :)

      Sil