19 Aralık 2023 Salı

Tek bir insan yeter..

Şu an çok duygusalım, doya doya ağladım ve biraz boşaldım ama yetmedi. Hâlâ gözlerim sulanıyor ve boğazımda kocaman bir düğüm var.. O zaman, yazmalı..

Geçen Pazardan (bugün 10. gün) beri Corona geçiriyoruz. Önce eşim oldu, ertesi gün ben ve sonra çocuklar. Biz biraz sık yakalandık Corona'ya, 2020'den beri geçirdiğimiz 4. Corona bu. Oregon'da bir kadın varmış 6 defa Corona geçirmiş, eh biz de 4 ile rekora koşmuyor değiliz :) Ama bunda bağışıklık sistemimiz kadar, eve 500 tane test alıp her burnumuz aktığında test yapan eşimin de etkisinin olduğunu söylemeliyim. Bence bu kadar test yapmasak, biz de herkes gibi 2. ye falan geçirdiğimizi sanıyor olacaktık. İtiraf edeyim bazen şu test işini evde yasaklamak ve herkes gibi "üstünüze afiyet biraz soğuk almışım, yüzünüze yüzünüze de öksürüyorum ama kusura bakmayın, mevsim, normal" demek istiyorum artık! :) Cahillik bazen mutluluk.

Neyse, bu seferki Corona oldukça ağır geçiyor. Bir de Pazar günü başladığı için ve Pazartesi benim alışveriş günüm olduğu için, ev tam takır kuru bakır kalakaldık. Öyle perişandık ki, sanırım 3 gün falan hiç kafamızı kaldıramadan yattık, salona yanyana yatakları kurduk, ortam resmen revir gibiydi.. Sonrasında da tipik Corona işte; bir iyisin bir kötü, her gün başka bir yerin kötüleşiyor, tuhaf tuhaf semptomlar.. Test negatife dönmeden zaten evden çıkamıyoruz.. Öyle kalakaldık anlayacağın. Kalkıp çorba yapacak halim bile yoktu, o kadar kötüydük.. 

O sırada işte, karşı komşumdan bir tencere tavuklu şehriye çorbası geldi. Allahım nasıl dua ettim anlatamam. O çorbayı var ya, nasıl bereketliyse, 5 öğün falan yedik.. Çorba sonunda bitti ama Corona bitmedi, kolumu kaldıracak halim yok.. Şimdi ne yapacağız diye düşünürken, birden kapı çaldı, bir adam elinde 4 tane büyük kese kağıdı kapıya bırakıyor, dedim ki "bu bize değil sanırım bir yanlışlık var, biz market siparişi vermedik" (neden, çünkü akıl edemedik resmen beyin sisi dedikleri bu olsa gerek!) Adam isme adrese baktı evet biziz, üstelik ödenmiş.. Siparişe baktıysa, Amerika'daki kuzenim! Offffff... Kuzenim 7500km öteden bize portakallar, elmalar, armutlar, mandalinalar yollamış! Offf öyle duygulandım ki, paketlerin yanına çöktüm, hönküre hönküre ağladım.... Kuzenim 2020 Corona'sında da bize bir koli şekerleme, cips, kola falan yollayıp bizi aşırı neşelendirmişti.. 

Mine Söğüt diyordu bir romanında. Tek bir insan yeter bazen.... 

Öyle doğru ki! Tek bir insan seni öyle mutlu edebiliyor ki, koptuğun yerden yeniden hayata bağlayabiliyor. Tek bir insan..

ve 4 paket :)))

Demin şuna karar verdim: 1). Kendime acımaktan vaz geçmeliyim çünkü ben yalnız değilim, beni çok seven insanlar var ve birinden biri mutlaka koşuyor zor zamanımda... 2). Kendimi de sevmeliyim çünkü ben de "koşan" bir insanım, ben de çorbayla, mandalinayla, hiç beceremezsem mizahımla koşuyorum insanlarıma... 3). Yapayalnız bile olsam, Tanrı yalnız bırakmaz ki beni (bunu sevgili Ters Pabuçlar söyledi bugün.. "kimse sevmese Yaradan sever senin gibi güzel yürekleri" dedi ve aşırı mutlu etti....) 

Madem öyle, o zaman silkeleneyim artık ve 2023 biterken tüm bu tükenmişlikleri, hastalıkları, yalnızlıkları ve kendime acıyıp durmayı geride bırakayım, 2024 yepyeni ve güzel bir enerjiyle gelsin, sağlık getirsin, iyi şans getirsin, dayanıklılık ve esneklik getirsin, huzur getirsin, mizah ve neşe getirsin inşallah... Kuzenimden gelen enerjiyle, yarın yepyeni, inşallah artık sağlıklı ve çok güzel bir gün olsun!

56 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun güzellik bak yetişenler var. Size nazar mı değdi güzelliğim. Bol sağlıklı güzel günler diliyorum. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun Ceren acil şifalar dilerim.İmdadına yetişenlerden de Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten Allah razı olsun, teşekkür ederim

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun yavrum ailene ve sana. Biz de eşimle geçirdik geçenlerde yaklaşık on beş gün sürdü eşiminki bir de zatüreeye çevirdi falan. Ama geçecek insan hastayken hiç iyileşmeyecekmiş gibi geliyor, ama geçip gidiyor. Ne iyi dostlar var çevrende ki herşey karşılıktır nihayetinde.Çorba ve meyve hastayken en güzel ilaç. Umarım çabucak geçer gider corona , şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun. Bugün doktorda bir kadın dedi 2 aydır sürekli hastayız diye, hah dedim aynen biz! Kaldı mı kalıyor bu senenin gribi… Çok fena. İnşallah son olsun artık

      Sil
  4. ah canım ya, gerçekten rekora koşuyorsunuz ama kesinlikle haklısın testi hepimiz böyle her an yapmıyoruz.artık daha iyisinizdir inşallah...
    hem çorba hem de market alışverişi şahane olmuş, bana gelmiş gibi sevindim okuyunca, şifa olsun hepsi :)
    ve evet, 2024, önce sağlık getirsin hepimize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşim ofiste öyle bir kural koydu, herkes sürekli test yapıyor ve ofiste sürekli birileri corona geçiriyor :)) Bence de artık bıraksalar en azından psikolojik olarak rahatlasak bari..

      Sil
  5. "Yaşamın Tortusu " içinde böyle anlar, günler de yer alıyor bazen. Çorbanın tadı tuzu, hayatın bir başka yüzü gibi. Böyle zamanlarda beden de tepkisini ortaya çıkarıyor. Ağlamak; bazen sessiz sedasız, bazen hıçkıra hıçkıra. Sanki içimizdeki, boğazımızdaki tortuyu atmaya çabalamak gibi...
    Erdal Atabek'in çok etkilendiğim bir sözü var. "İnsan sıcağı" der. Gerçekten bazen tek bir insan bile acıya merhem olabiliyor: Bir dost sesi, bir el tutma, bir sarılma ya da bir tas sıcak çorba, taze meyveler, bir limonata, çalan bir kapı zili... Varlığıyla bize yeniden can veren, yaşama sevinci ve enerjisiyle çok uzaklardan sesini duyuran.
    Yazılarından biliyorum; çağın hastalığı sağlığını bu kadar kısıtlamasa sen de her zaman, her koşulda elini uzatan, sesini duyuran, cana can katmaya çalışanlardan adsız kahramanlardan birisin.
    2022'de ben de farkında olmadan corona ya yakalananlardanım. Gariptir, en yakınımdaki sevdiklerime geçmemiş, merhametli (!) bir virüstü sanırım.
    Bütün sıkıntıların, hastalıkların geçmişte kalmasın dileyerek soğuk bir günde sımsıcak sevgilerimi iletiyorum sevgili Ceren. Tüm aileye geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim dilekleriniz için aman kendinize dikkat edin :)

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun Ceren, gerçekten nasıl bir şans bu değil mi kaçıncı corona. Allah şifa versin beterinden saklasın. Bu günlerde çok moralsizim, karşı komşum sağlıklı, atletik 48 yaşında bir adam ansızın ölüverdi zatüreden. Tüm mahalle şoktayız. Hastalık kötü bir şey ama iyileşmeyi de Allah nasip etsin. Son söylediklerin çok güzel artık kendine acımasız olma, yalnızlık duyma. herkes kendi dünyasında ama sen iyi olduğun -ki öylesin- sürece bu dünyada her zaman iyilik seni bulacaktır. yazdıklarından gördüğümüz kadarıyla da aslında seni seven çok insan var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden 48 bana 80 gibi gelirdi… Allah rahmet eylesin hakikaten ne genç :(

      Sil
  7. Ah güzelim yaa :) geçmiş olsun diyorum bunu yazarken de gülümsüyorum, bunu sağlayan da sensin yazdığın mizahi satırlarla.
    2024 sana ve ailene sağlık getirsin, tek dileğim bu gerçekten. <3
    Öyle de oldu! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim, on dakika olsun konuşmak da çok iyi geldi, teşekkür ederim..

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin nerden kapıyorsunuz bu coronayı. Benim de en büyük korkum çok çevrem yok yaşlandığımızda sanırım zor olacak. Kuzene çok teşekkürler ne kadar düşünceli biriymiş. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya eşim ne zaman trene binse coronayla iniyor :))) Kar yüzünden işe bisiklet yerine trenle gitti üç gün, maskeli falandı ama.. Kapmış hemen..

      Sil
  9. Valla ne buyuk mutluluk. Hayal edebiliyorum. Bazen de yani basindaki yakinindan hic bir fayda gelmiyor:) vicdan meselesi herhalde
    Gecmis olsun hepinize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuyu hiç açmadım görüyorsunuz, kendimi tutuyorum ama bir gün fena patlayacağım sanırım.

      Sil
    2. Beraber patlayabiliriz😂

      Sil
    3. Ceren bu sana not:) :Bu arada ismim neden cikmiyor anlamadim. Ben yazarken gozukuyor halbuki.

      Sil
  10. yazının sonunda arkadan mehter marşı geldi sanki :) Geçmiş olsun,aynada gördüğün herşeye gücü yetecek türk hatununu mıncır azcık.öperiz şahsınızı.Abicim şu testide yapma ya! biz türklere ya nazar değer yada üşütürüz başka hasta olmamız imkansız mikrop bize işlemeeez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bu yorum çok komik :)) H

      Sil
    2. Daha dünkü “yakın olsak evi tavuk suyuna çorbayla yıkardık”ı duysaydınız dün :))) Bu kız çok tatlı çok :))

      Sil
    3. Şımarttınız beni kızlar🙏♥️

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun. Ne iyi yürekli bir kuzeniniz varmış, her eve lazım kuzenlerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzenim hakikaten çok aşırı geniş gönüllü bir insandır, ama kendi hastalığını saklar, bir kuzenlik yapmamı engeller :)) ufak bir serzeniş..

      Sil
  12. Canım Ceren'im... Yalnız olamazsın. Öyle çok seviliyorsun ki bence! Olsan olsan uzakta olabilirsin. Mesafeler sevgiye engel olamaz ama işte zor günde yanında olmayı zorlaştırıyor. Kuzenin aklıyla bin yaşasın! Ömrü uzasın! Komşun zaten cennetlik! Dilerim son kez gelmiş gitmiş olsun evinizden şu Corona çilesi. Seviyorum seni hem de çok <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bende de suç var Rüya onu fark ettim, ben de set koyuyorum herşeyi yapabilirim havasındayım güçlü duruyorum.. Biraz salmam lazım… 2024 inşallah :)

      Sil
  13. Gelmiş, geçmiş olsun Ceren. Bloğa yazacak kadar kolun kalktıysa şayet, gidiyor demektir gitmekte olan. Korunmak, kollanmak, gözetilmek güzel şey, bin musibetin içinden geçerken insanın içini ısıtıyor, sıcacık. Çok sevgi, selam

    YanıtlaSil
  14. geçip gitmiştir umarım, sağlık çok kıymetli. yeni yıl dileklerinize gönülden katılıyorum, yalnız olmadığını bilmeye, bunu hissetmeye insanın çok ihtiyacı var. Ben özellikle özen gösterip, özen de gösterilsin istiyorum. Bazen tökezliyorum, bazen hayal kırıklığı oluyor ama bazen yakalayınca o özeni tadı bambaşka oluyor (tıpkı tavuklu şehriye çorbası gibi) Musmutlu bir yıl diliyorum, sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben karşılık beklemeden yaptığımı düşünüyordum ama bekliyormuşum, insanım sonuçta.... Biraz şefkat, merhamet hayatı algılayışımızı ne kadar değiştiriyor.. Aslında şu anda kal, anı yakala falan da hep "özen göster" anlamına geliyor ama günün koşturması içinde ben de pek beceremiyorum kendim için, 2024'te inşallah..... :)

      Sil
  15. Çok geçmiş olsun. Şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  16. Çok geçmiş olsun. Korona konusunda yalnız değiliz. Hepimiz kırılıyoruz resmen. Ben daha tam toparlayamadım. Sürekli vitamin anlıyorum. veeeee herkess hasta herkes. Dinlenmeden de geçmiyor. Kuzeninin jestine bayıldım. Ne hoş düşünmesi yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de uzun sürüyor değil mi! Bugün noel tatili başlıyor dur bakalım dinlenebilirsek biraz

      Sil
  17. Geçmiş olsun, bu aralar bizim buralarda da maske takan insanlara rastlamaya başladım ki bu pek hayra delalet değil sanki, özellikle toplu taşım araçları ve kapalı mekanlarda takmakta yarar var gibi, oysa yaz ne güzeldi:) Sevdiğimiz aile kendinize dikkat edin ve maskeleri sandıklardan çıkarma vakti de sanki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maske sıkıntısı var burada, vallahi maske bulunmuyor :)) Almanya Türkiyeyi maske konusunda da kıskanıyor yani..

      Sil
  18. Haydi C.!!! Zaman senin, yol senini zaman sensin hatta. O zaman ne yapıyorsak öyle geçsin günler. İy bakalım kendimize. Hayat bir müthiş bir hediye! Ziyan etmeyelim... Test yapma olayına çok katılıyorum... Sevgiler ve iyilikler ve bol bol sağlıklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin amin :)) Nasıl ernerjini yaydın anlatamam, satırlardan hissettim

      Sil
  19. Cok gecmis olsun Ceren, umarim bu kez gercekten gecip gider. Insan en cok hasta oldugunda birine, hal hatir sorulmaya ihtiyac duyuyor, ve en cok bu donemde yalnizligini hissediyor. Komsunuz ve kuzeniniz ne guzel incelikler yapmis size. Cok ama cok degerli. 2024 saglikla gelsin ailenize cok sevgiler :)
    Melike

    YanıtlaSil
  20. Bu yazıyı atlamışım, blogroll saklamış mı, ben mi görmemişim, bilemedim.
    Artık her şey yolunda umuyorum C.ciğim, o zaman gelsin mutlu noel tatili ve keyifleri. :)

    YanıtlaSil
  21. çok geçmiş olsun. çalıştığım yerde 2 korona vakası çıkınca biz de her gün test yapmaya geçtik, bende testler hep negatif çıktı ama 2 haftadır falan grip gibiydim, her gün yarım su bardağı limonlu ve zencefilli ılık su içiyordum dkfjkf noel tatili öncesi son gün korkunç bir boğaz ağrısıyla uyandım. hala korona negatifim ama boğazım ağrıyor, öksürüyorum, halsizim... neyse ki noel zamanı gidecek bir yerim olmadığı için dinlenebilirim :)

    komşuların ve kuzenin yardım ettiği için çok sevindim. ben almanyaya taşındığımdan beri noel-yılbaşı zamanları kendimi çok yalnız hissediyorum çünkü ben hariç herkesin gidecek bir yeri varmış gibi geliyor, ben de yılbaşı akşamı için bir kaç arkadaşımı kaldığım yere davet ettim. eğer hayatındaki bağlar zayıfsa ya da yetmiyorsa, yeni bağlar kurmak gerekiyor.

    sana ve ailene mutlu tatiller ve neşe dolu, az hastalıklı bol bereketli bir 2024 dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corona dışında şu an bir de RSV, stomach flu (bu da ateşli geçiyor) ve işte bildiğin tüm grip çeşitleri (domuz falan dahil) var şu an.. Şaka gibi yaaa resmen virüsler Almanya'yı ele geçirdi.. Sizde maske bulunuyor mu? Bizde eczanelerde bile bulunmuyor şu an!
      Bize gelsene seneye, ciddi söylüyorum, o kadar klasik bir noel yaşıyoruz ki, bir daha asla noeli yaşamadığın için şükrederek ayrılabilirsin :))) Hem en son Mayayı bebekken görmüştün, bir de bu halini görür şaşırırsın :) Plnlayalım seneye bak ben unutursam da sen hatırlat...

      Sil
    2. ben geçen sene stokladığım maskeleri kullanıyorum hahaha. rossmannlarda hala satılıyordu, berlinliler pasaklı ve umursamaz olduğu için maske almamış :D ben neredeyse her kış böyle bişey geçiriyorum ya genetik.
      hiç hayır demem, kurabiyelerimle gelirim, hasta olursanız da çorba yaparım haha

      Sil
    3. Çorbay hayır demeyiz ;)

      Sil
  22. haydaaa, corona mı kaldı sevgili ceren yaa, 2020'de miyiz? yaşamın tortusu değil korona'nın tortusu oldu :/ çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef kaynıyor be Şenay :( Aman size gelmesin..

      Sil
  23. Çok geçmiş olsun.Hiç corona geçirmedim.Lakin başıma gelirse içinden çıkabilir miyim,bilmiyorum.Siz aslında kazanan taraftasınız.Dört kez hem de.Maşallah.İyi insanlar her daim varolsunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A merhaba Ayşe, hoş geldiniz.. Uzun zamandır yoktunuz :) Sevindim gördüğüme...

      Sil
  24. İnşallah geçmiş gitmiştir şimdiye dek... Biz de çok korona geçirdik maalesef benim de eşim takıktır. Ama bu bir aydır geçirdiğimiz salgın koronadan beterdi. Ve ben de kendime çokça acırken buldum kendimi bu süreçte. İnsan kendine acırken yaşadıkları daha dramatik bir hale bürünüyor. Ne güzel dediniz, böyle süreçlerden geçerken bir başkasının bizi düşünmesi ve ilgilenmesi ne kadar da başka hissettiriyor, öylesi anlarda daha da çok anlıyorum: Birbirimize ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun, şu an çok fazla virüs aynı anda etrafta... Birinden kurtuldum derken öbürü başlıyor :( Bu da insanı çok yoruyor, tüketiyor.. Kesinlikle insan sosyal bir canlı ve tek başımıza yaşamamız mümkün değil... Çocuklarım olduktan sonra anladım hakikaten bir "köy" gerektiğini ve maalesef bu köye sahip değilim... Ama işte 1 kişi bile yetiyor bazen. Sanal bile olsa hatta ;)

      Sil
    2. Ben de yalnızlığı çok severdim çocuktan önce... Şimdi tükendiğim anlarda ya da ebeveynlikte yetemediğimi düşündüğümde o köyü arıyor ve bulamıyorum. Sonra benimle aynı şeyleri yaşayan bir dostla konuşmak, paylaşmak öyle iyi geliyor ki... Sizin yazılarınızı okurken bir dostla konuşur gibi oluyorum o sebeple. ❤ İyi ki varsınız. Farkında olduğumuzdan daha da güçlüyüz biz 💪

      Sil
    3. İlk çocuğum küçükken Öğrenen Anne'yi yazıyordum ve aynen benzer şeyleri yaşayan annelerle ve bir iki de olsa babayla dertleşmek bana çok iyi geliyordu fakat bunu yaparken fark ettim ki annelik tüm hayatımı kapsamaya başlamış ve ben mızırdandıkça aslında bu rol pekişiyor. O zaman yazmayı bıraktım ve kendimi anneler babalar diyarından bilerek uzaklaştırdım :) Bu iyi geldi... Çünkü bence o köy sadece anne babalardan oluşmuyor aksine bence sen tek ya da bir iki anne babadan biriymişsin de diğer herkes farklı rollerde, kimi çılgın teyze rolünde, kimi şefkatli anane rolünde, kimi umursamaz ama eğlenceli dayı rolünde.. Yani kendinden apayrı hayatlar yaşayan insanlar demek istiyorum, bana daha iyi geliyor... Onlarla "bu da mümkün" diyorum ve onların neşeleri, enerjileri beni yükseltiyor... :) Yani bu bana iyi geldi ama elbette insan "mızırdanmak" da ister, bana başvuran bir kısım danışanım sadece mızırdanmak için geliyor mesela, mızırdanmanın gücünü de es geçmemek lazım :) Uzun lafın kısası arkadaşlar iyidir :)) Çok sevgiler

      Sil