27 Kasım 2023 Pazartesi

Kasım biterken..

Kasım çok karaktersiz bir ay gibi geliyor bana; ne sonbahar ne kış, arada kalmış.. 

*

Bu ayın büyük kısmı ya hasta bakmak ya da hasta olmakla geçti maalesef. Özellikle oğlum iki streptokok ve bir kızılla, sanıyorum okula gittiği günden daha fazla sayıda günü evde geçirdi bu ay. Şu anda da yine hasta. Hattâ güncelleyeyim, sabaha karşı dört itibarıyla kızım da hastalandı. Fakat ben bir karar aldım; artık burada hastalık konusunda mızırdanmayacağım. Kendimden bıktım çünkü.. Bir de böyle deneyelim bakalım; "normalleştirerek"..

Kasım boyunca ateş sarmaşığım <3 

Fakat maalesef hastalık dışında da anlatacak pek bir şey olmadı bu ay; hattâ oldu da ben mi unuttum acaba diyerek, çekmiş olduğum fotoğraflara bakayım dedim. 5 adet fotoğraf çekmişim :) Hakikaten hiç bir şey olmamış.. 

Ama unutmak istemediğim bir olay oldu; ayın en güzel gecelerinden birini geçen gece yaşadım. Yakınlarda tanıştığım ve içimin hızlıca ısındığı bir arkadaşım beni ve 3 başka kadını evine yemeğe çağırdı. 25-45 arası yaşlarda, kadınlığın çok farklı noktalarındayız her birimiz ve hayata, kadın olmaya, üstlendiğimiz ya da üstlen(e)mediğimiz rollere dair çok uzun zamandır yaşamadığım derecede açık, düşündürücü ve derin sohbetler ettik. Bu beş kadının enerjisi bana çok iyi geldi o gece; her ne kadar grubun tek heteroseksüel, evli ve çocuklusu olarak, hakikaten aralarındaki en sıradan ve sıkıcı kadın olsam da :))) 

fıstık çamı kozalağından yılbaşı süsü (by L.)

Aslında şimdi fark ettim; Kasım ayı bana "normalleştirme" üzerine çalışma olanağı sunmuş ve ben de sanırım bu dersi güzel çalışmış, ödevlerimi de iyi yapmışım.. Çünkü hayatta en korktuğum karakter yapılarından biri muhafazakârlıktır; hayatı kalıp yargılar üzerinden yaşamak, esnek olamamak, katılık, tolerans gösterememek, tutuculuk ve tabii bunların en temelinde: endişeyle ve korkularla yaşamak... Çok şükür, en azından muhafazakâr değilim, bunu bir defa daha anlamış oldum bu ay. Belki bu sayede "hastalık sürecindeki çaresizlik ve depresyon" sorunumu da çözmek için adım atmaya başladım, ufak ufak? Normalleştirmek... evet.

Kasım'ın son haftası evde yine hasta bakıyor olsam da, itiraf edeyim bu son hafta özellikle çok tatlı geçti.. Biliyorsunuz, Aralık bu diyarlarda şıkır şıkır bir ay, noelden ötürü. Kasım'ın son haftasında biz de evimizi Aralık'a hazırladık. Pencerelerime ve evin çeşitli yerlerine sıcacık loş ışıklı ufak aydınlatmalar astım, Kuzey Yıldızı'mızı çıkartıp kuzeye doğru bir yere astım, kapımıza kış süslerimizi koydum, Noel mumlarımızı ve birbirimize sürpriz noel takvimlerimizi hazırladık. Sıcak şarap ve kurabiye tariflerimizi çıkarttık :)) Daha ne olsun.. Noel pazarları da 1'inden itibaren açılacak, şıkır şıkır, bol tarçın ve baharat kokulu bir Aralık başlamak üzere, ne güzel!

benim noel takvimim

Kızıma hazırladığımız 

Eşime hazırladığımız

oğluma isteği üzre satın aldığımız :))

Aralık'a hazırım. Umarım Aralık da bize hazırdır :)) Rengârenk, çoooook ama çok sağlıklı, huzurlu ve neşeli geç, e mi sevgili Aralık? Yazacak ilginç ve güzel şeyler yaşat bana <3 Ve hepimize de, elbette..

41 yorum:

  1. Noel takvimi nedir C.ciğim? Ay boyunca her gün bir tanesi alınan ya da açılan bir şey mi? Öyle bir izlenim edindim. :)
    Bu ay senin için zor geçti, tüm hastalıklar için geçmişler olsun. Küçük çocuklarda böyle art arda hastalık geçirilen dönemler olabiliyor. Onlardan en önemlisini atlattın belki de, umarım bundan sonrası düzlük olacak. :)
    Ay boyunca geçirilen günlerin hatırlanması konusunda belki nicelik değil, nitelik önemlidir. Unutulacak günlerin arasında bir tane de mükemmel olan ve her daim hatırlanacak olan var, ne güzel. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Ekmekçim, ayın 1’inden noek günü olan 24’üne, her gün bir ufak hediyecik. Güzel bir söz olabilir, ufak bir oyuncak ya da çikolata olabilir, ufak banyo makyaj malzemeleri, küpe takı ya da en güzeli o kişiyi neden sevdiğine dair ufak notlar :) İşte oyalanıyoruz..
      Çok teşekkürler, hsklısın 🩵

      Sil
  2. Bunlar güzel hazırlıklar, ailecek hastalıksız neşeli günler dilerim...

    YanıtlaSil
  3. aralık ayı ve sonrası sağlık getirsin sana ve ailene tatlım. en önemlisi o gerçekten.
    noel hazırlıkları beni benden aldı. çok güzel hepsi. ben de bir şeyler yapmalıyım evi şenlendirmek için dedirtti bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimize inşallah 🙏 Yap vallahi renk geldi eve :)

      Sil
  4. Almanya'ya yerleşen bir arkadaşım kızıma Noel takvimi bir kartpostal getirmişti. Özel bir de ismi varmış. Hatırımda değil. Her güne bir küçük sürpriz. Almanya'da çocuk olmak eğlenceli görünüyor ☺️ Sarmaşık da nefis görünüyor bu arada. Yılın son ayında yeni yıl coşkusu, heyecanı, umudu eksik olmasın 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adventskalender :)
      Almanya’da çocuk olmak bilemedim imkânlar güzel ama sevgi çok mesafeli.. Tam düşünülüp yazılacak konu, nirlikte yazalım karşılaştıralım :)

      Sil
  5. Zaman zaman hepimiz kendimize haksızlık mı ediyoruz diye düşündüm sevgili Ceren. Hayat bize sadece güzelliklerin tortusunu sunmuyor ki. Hastalıkla geçen günleri de paylaşmalıyız elbette. Çorbanın tuzu kadar acısı da farklı bir tat katıyor birikim kaplarımıza. Geçen gün bir karar aldım gene de "Nasılsın ?" sorusunun yanıtı ille de hastalık olmasın dedim. Ses tonumuza, konuşma biçimine, vurgulamalara göre telefonun öbür ucundaki ses karar versin nasıl olduğumuza. İçerik ona ait olsun. Sesimizin canlılığından, yansıttığımız enerjiye kadar harika geri bildirimler aldık.
    Her şeye rağmen ne güzel işler yapmışsın. Kutluyorum.
    Kucak dolusu sevgi, bir demet kır çiçeği ve gönlünce umut yolluyorum uzaklardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru… İniş çıkış hep, indikçe metanet ve sabır, çıktıkça şükür ve neşe.. 🍀
      Kır çiçekleri en sevdiklerim çoook teşekkür ederim ☺️

      Sil
  6. Selam güzellik sıradan sıkıcı ne demek sen canlı, enerjik, neşeli, cana yakın, mutlu, zorluklarla baş edebilen kadınsın. Daha bir çok güzel özelliğin var. Bu güzellikler aklıma ilk gelenler. ben de evi süsleyeyim senden özendim. Atatürk çiçeği aldım. Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda değilim pek, hatta bana “sessiz sessiz oturma” dediler sık sık, “dinliyorum sizi” dedim ama evet biraz içime hapsoldum son zamanlarda..
      Süsle şekerim.. İyi geliyor insana! ❤️

      Sil
  7. Oo kasıma çok sert girmişsin:) Çok geçmiş olsun. Çocuklar hastalanmadan büyüse keşke ama olmuyor türlü türlü hastalıklara mücadele ediyor ufacık bünyeleri. Umarım çabuk toparlarlar. Çocuklar hasta olunca annelerde olmuş kadar olıuyor. Ama tabi ki hep iyi günler yaşayamayız, böylesi de var ve bunda Kasım'ın suçu yok:) Yeni yıl hazırlıkları iç açıcı. Bizde de AVM ler yavaştan süslenmeye başlamış. O da olmasa zaten hiç anlamayacağız Yılbaşı yaklaştığını.
    Kadın buluşmaları candır, rahatlatır. Ne iyi yapmışsınız.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) hakikaten sert girdim ve çıkamadım... artık umutlar aralık'a..

      Sil
  8. akşam telefondan yazmıştım gelmemiş galiba:(Neyse mutlu sağlıklı yıllar her yıl olduğu gibi çok özenle hazırlanmış özel şeyler bunlar açmaya kıyamazdım çoğunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelmemiş hay allah spame de baktım :/ dur daha 1 ay var :) acele etmeyelim yavaş yavaş

      Sil
  9. ha bu arada sürekli süper hallerini paylaşsan insta fenomeni tiplerden bir farkın olmazdı.Ofss işler çok yoğun work work work/kocişim yeni hediye almış yine love love love/Allahım nasıl doğurmuşum .oku bile zeki bebeğimin amin amin amin:))sahte hayatlar,sahte insanlar.Senin geçen koyduğun kişin bile kokusu geliyordu ekrandan ki ben hiç yemedim kiş miş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ama son zamanlarda yazdığım tek şey şu hasta oldu bu hasta ben şöyle sürünüyorum.. anti-fenomen (fena-man ahahaha) olucam bu gidişle.
      kiş enfes oluyor bak çok da kolay, 6 yumurtayı çırp içine sevdiğin baharatları kat, kaşardır domatestir biberdir ben valla elime ne sebze gelirse koyuyorum hatta patates koyarsan ispanyol omleti gibi oluyor. altında sadece kiş hamuru var incecik. sağlıklı da bence, geleyim de yapayım sana.
      ay yemek deyince gözüm döndü :)))) 47 kilocuk olmuştum daha geçen ay yine alıyorum offff, çocuklar hastalanınca ben kilo alıyorum biraz da kafam ona bozuk :P

      Sil
    2. " geleyim de yapayım sana" inşallah

      Sil
    3. aminnnn, inşallah önce bir evden sokağa çıkabilirsem :) her şey mümkün o noktadan sonra!

      Sil
  10. Süslemelere bayıldımmm. Bende bazen kendime şükür ediyorum. İyi ki muhafazakar falan değilim diye. İllaki din değil her konuda. Kasım kesinlikle hastalık ayı. Bizim evde kırıldı. Son golü ben yedim ve raporlu bir şekilde evde hasta mızıldanıyorum :) Havalar buzzz. Ve yaşasınnn yeni yıllll. Her yer ışıldasınnn ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhafazakarlık çok fena gerçekten, içten çürüyor insan, yeni herşeyi tehdit olarak algılamak ne kadar yorucu... size de geçmiş olsun, hasta olup film izlemek kitap okumak dinlenmek çok güzel bence de :) keyfini çıkart derim.. ama maksimum 3 gün sürsün daha uzamasın ne olur..

      Sil
    2. 3 gün raporluydum :)))))

      Sil
  11. Benim Kasım da aynı senin gibi geçti ve ben de Kasım'ı çok kişiliksiz bulurum. Ben de neredeyse bütün ayı hasta geçirdim, önce Covid olduğunu düşündüğüm virütik bir şey, ardından berbat bir tansiyon patlaması. Yeni yeni toparlıyorum, Umutcuk da hastalık da bana eşlik etti. Ben kendime razıydım da o olmayaydı bari ama işte kreşe bulaşan virüse de bulaşıyor.
    Yine de fırsat bulduğumda kendimi iyi hissettiğimde sanatsal kaçamaklar yaptım, 2 tiyatro, bir bale ve bir yazar-dost buluşması Kasım'ı katlanılır kılan şeyler oldu. Umudumuz Aralık, sizlere de çok geçmiş olsun, Noel ışıltısı ruhunuzu aydınlatsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hatırlıyorum senle ben birlikte hastalanmıştık ve benzer geçirmiştik, demek ki sonra da minikler hastalanmış, onlar olmasa iyiydi evet ama kaçış yok maalesef çocuk hastalıkları yaşanacak.. Hızlı ve hafif yaşansın inşallah… Beni yıkan hastalıktan çok yalnız başımıza olmamız sanırım, annemlerle sürekli telefondayım güldürüyorlar beni sağolsunlar.. Bende galiba gizli bir hastalanınca etrafımda yığın yığın insan tarafından desteklenme fantazizi var Leylakcığım :))) Almanlar da tam tersi hastalıklarını gizler arayanı soranı terslerler.. Yarabbim nereye düştüm ben :P

      Sil
  12. Merhaba ben Ceren, günün tortusuna yorum yazamadığım için buraya yazıyorum kusura bakmayın blog sizin bloğunuz sayfa sizin klavye sizin burda mızmızlanmayacaksınız da nerde mızmızlanacaksınız🥰 son dönem hep pozitif olun hep mutlu olun negatiflikten bahsetmeyin şükür edin furyası var her tarafta evet tabii ki güzellikler görelim iyi diyelim iyi olalım olmasına da , dası var insan bazen de sevdiklerine söyle bir sızlanası geliyor karşı taraf bizi görsün söyle bir egomuzu oksasın sen iyisin sen süpersin desin değerli olduğumuzu bitanecik olduğumuzu hissettirip çabamızı takdir etsin sonuçta insanız makina değiliz ama bizim de gaza ihtiyacımız var❤️ iç motivasyonda bir yere kadar biraz dış motivasyona da ihtiyacımız var sımartılmka hepimizin hakkı başkaları tarafından
    Biz sizi biliyoruz o yüzden nasıl güzel geçecekse bu koş öyle geçsin mızardanarak mi mızırdanın o zaman😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaşım çok teşekkür ederim, öyle iyi geldi ki şu yazdığınız... Haklısınız, dengeyi tutturmak lazım ne çok pozitif ve sürekli şükreden (çünkü onun da bir önemi kalmıyor o zaman) ne de hep mızırdanan.. Ben son zamanlarda hep mızırdanıyormuşum gibi hissediyorum da, ondan demiştim artık mızırdanmayacağım diye :) ama yapamadım yine.. Gerçekten de biraz sırtımızın sıvanması çok iyi geliyor, insan sıcaklığı.. Çok teşekkür ederim bu yorumunuz için.. Özellikle bu sabah çok ihtiyacım vardı gerçekten.

      Sil
    2. Ben Ceren yine, size uzaklardan kocaman sarılıyorum sizin yazdıklarınız da bana bize çok iyi geliyor iyi ki varsınız❤️

      Sil
  13. Tekrar geçmiş olsun cerencim, haksızlık etme kendinize çünkü şu sıralar herkes hasta. bizim okulda anasınıfından ilkokul sona kadar tüm çocuklar hep öksürük, ateş, grip. Bu hafta benim sınıfta 2 çocuk vardı. ben bile her eve gittiğimde kendimi hasta hissediyorum.
    Her yaştan kızlar grubumuzla dediklerini çok iyi anladım. Farklı yaşların bir arada olmasının güzel enerjisi var. Hatta dün akşam bir araya geldik bizde, hayallerimizden çokca bahsettik, güldük eğlendik ne iyi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beta diyorlar ya Türkiye'de, streptokok çok beter bir şey Buketçim, bu sene de salgını var sanırım. Sen de hissediyorsan beta olabilir sınıfınızda, biz yetişkinler hafif nezle yorgunlukla geçiriyoruz. Çocuklarda ağır geçiyor ve bir defa antibiyotik alınca artık o kış yeniden yeniden geliyor :( 3 hafta önce kızılla birleşince antibiyotik almıştı. İyileşti ama tekrar etti. Bu sefer doktorumuz antibiyotiksiz denemeye çalışalım dedi. Bugün 7. gün hala ateş yükselip iniyor ve kulağa da vurdu. Kızıma da bulaştı. İnanır mısın salonda L koltuğun bir ucunda biri diğer ucunda diğeri yatıyorlar.. Ben de kendimi suçluyorum antibiyotik vermedim risk aldım ya bu risk ölümcül bir hale evrilirse diye korkuyorum. Kuruyorum da kuruyorum işte endişe... Doktor maalesef 7 günden önce iyileşme görmeyeceğimi söyledi aslında çünkü vücut tek başına yenmede antibiyotikten daha yavaş davranıyor ama bir umut işte vücut öğrenirse belki belki belki ve inşallah birdahaki sefere hızlı davranacak ve bu kadar perişan etmeyecek işte tek umudum o... Türkiye'deki doktorlar bu arada böyle düşünmüyor onlar antibiyotiği hemen veriyorlar, kesinlikle risk alınmasına karşılar ve birkaç defa tekrarlanınca da bademcikler alınıyor falan filan... Of bilmiyorum aklım çok karışık.. Yorgun yalnız ve moralsizim, sadece geçsin artık sağlıklı bir ev olalım istiyorum... Aklıma da kronik hastalığı olanlar geliyor, kendime kızıyorum güçlü o bu ne ki falan diyorum, sonra yine riskler geliyor aklıma korkuyorum tam bir kısırdöngüye girdim. Sabah dua ettim uzun uzun, sen demişsin ya göğe bakmak, onu yapıyorum sabahları, dur bakalım inşallah artık bir iyileşme görmeye başlarız ve bir daha da bu beta geri gelmez artık bize...
      Ay sana döküldüm ben de :( Kusura bakma. Çocuk büyütmek ne zor yaaaa...
      Kadınların kadınlara enerjisi muhteşem bir şey.. Yaş ve yaşam süreci farklılıkları da çok güzel, ben grubun en yaşlısıydım bu sefer, hoşuma gitti o rol de :) "hocam sen ne diyorsun" falan diye takılıyorlardı arada, "ne diyim dinliyorum keyifle" diyordum, bazı şeylerden yıllar önce geçmiş olmanın hatıraları oluyor, ama biliyorsun herkes kendi yolunda yürüyerek öğrenecek, ancak şefkat gösterebilirsin, çok hoş bir şey aslında yaşlılık bunu fark ettim, seveceğim galiba, inşallah...

      Sil
  14. Çok geçmiş olsun. Bu arada kadınların birlik oldukları her yeri güzelleştirmelerine bayılıyorum. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Dada'nın kadınlar yazı dizisini çok seviyorum, o da güzel ele alıyor bu dayanışmanın önemini..

      Sil
  15. Keşke yakın olsak...
    Babamın aşırı gıcık olduğum bir sözü var: "Geçince bir şeyin kalmaz." Geçiyor her şey tabi ki ama bazen delip geçiyor ve genellikle izi kalıyor zor zamanların üstümüzde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) keşke.... kalplerimiz yakın sözü de beni yoruyor, kalbimin yakın olduklarıyla mesafelerim de yakın olsun istiyorum :( her isteğimiz olmuyor işte...
      babanın bu sözü self fulfilling prophecy'nin ne nadide bir örneği ama :)))) aslında bazen de böyle biri denk geliyor hadi hadi uzatma diyor ya, bazen yani iyi gelebiliyor.. geçen annemler yaptı, hastalıktan kırılıyorum sürekli "yatma kalk birşeyler yap" dediler ama başımı kaldıramıyorum o derece, ısrarlar gittikçe arttı ve sonunda iki nurofeni çakıp önce bir terledim, sonra banyoya girdim, saçımı tararken bir ter daha döktüm ama o andan sonra iyileştim vallahi... Bilmem bu ısrarlı tutumun etkisi mi yoksa zaten iyileşeceğim mi vardı :) Bazen inadına üstüne gitmek gerekiyor belki de, ama bel fıtığında olmaz bence, psikoloji için denenebilir belki?
      Sen shameless'i izliyordun değil mi, hani frank'in buz tutmuş chicago'da nehrin kıyısına gidip "i am here mother fucker, i am not dead" diye haykırdığı bir sahne vardı ya, epik bir sahne... Bazen de tam o mu gerekiyor hayata karşı nedir?!

      Sil
  16. Aralık çok güzel geçsin ❤️

    YanıtlaSil
  17. hepinize topluca geçmiş olsun :) kasım ayını ben de çok sevmiyorum, spook ayı ekim ve aralık arasına sıkışmış depresif bir ay, ben de ayın hakkını vererek olabildiğince depresif geçirdim. neyse ki kar geldi ve örttü tüm çirkinlikleri.

    YanıtlaSil