1 Ağustos 2023 Salı

Dikkat! Blog Adı Değişikliği - Bölüm 158.875 :))

Geçen ay yazmamak bana iyi geldi biliyor musun.. Yazarak ya da yürüyerek çözebilen biriyim sorunlarımı ama demek ki bazen kendi içine kapanıp, hiçbir şey yapmadan beklemek de iyi gelebiliyormuş... 

Haftasonundan beri daha iyi hissediyorum, biraz toparladım kendimi. Çözülmesi gereken çok fazla sorun var, hâlâ tam bitmedi bu zor dönem ama, en azından tünelin ucundaki ışığı görebildim.. Hamdolsun....

O ışığı görünce tabii bir hayat enerjisi geliyor insana :) Blogla ilgili birkaç fikir zaten aklımdaydı nicedir, hazır enerji bulmuşken onları da uygulamaya karar verdim.

Bu okuduğun blog, benim taaaa 2008'de, Türkiye'den umudumu yeniden ve bu sefer tamamen kaybedip, pılımı pırtımı toplayıp Avustralya'ya taşındığımdan beri yazdığım ilk bloğumu silip, oradaki yazıların bazılarını da yanıma alıp, 2010'da "taşındığım" ikinci bloğum. Burayı açtıktan sonra, birçok blog daha açıp kapattım ama batmasına kıymadığım "Ana Gemim" her zaman bu blog oldu. 

Buraya tam 13 senedir hem kişisel hayatımı yazdım, hem de hayallerimi, özlemlerimi, bunlardan çıkan ufak hikayemsi denemelerimi, varoluşsal krizlerimi.. Yaşamımdan kızıma ve oğluma bir şeyler kalacaksa, bu blogla kalsın istiyorum. İsmini de bu nedenle "Yaşamın Tortusu" olarak değiştirdim.

İkinci bloğum - ki onu çok sevdim diye buraya taşımaya kalktım ama ı-ıh olmadı - Günün Tortusu'nu Şubat ayında bıraktığım yerden yeniden hayata geri kazandırıp, oraya her gün o günden bana kalan keşifleri yani "beslendiğim şeyleri" yazacağım. Bazen ufak düşünce kırıntıları, bazen bir kitaptan okuduklarım, bazen görüp sevdiklerim, anlık ve duyusal ama beni besleyen her şey orada olacak. Kısacık kısacık...

Her sene Aralık ayında 10-15 yazı yazdığım ve o sene içinde neyi "çalıştıysam" ve neyi "biraz daha anladıysam" aktardığım proje 365 blog'umu ise "Yılın Tortusu" ismiyle yeniden düzenledim. Dediğim gibi, her Aralık bir sürpriz oluyor orada :) Geçen yıllarda kendime göre mutluluk, sevmek gibi varoluşsal kavramları masaya yatırmıştım, bakalım bu Aralık neyi çalışacağız? Zamanı gelince duyurusunu yaparım yine ama o blog da öyle yılda bir ay aktif bir blog işte... 

Bir de son olarak, Prenses'ten Mektuplar var tabii. Onu büyük bir heyecanla, yepyeni ve bence şahane bir fikirle yeniden başlatıyorum bu ay.. Bir git bak derim, tam burada, Prenses kendini bir anlatsın sana :)

Neden tüm bu fikirleri tek bir bloğa toplamadın dersen; çünkü bence formatlar çok farklı ve her bloğun kimliği kendine özel.. Birleştirince olmadı, denedim, bir şeyler uymadı.. Karakterimin farklı yönleri, renkleri, farklı bloglarda olsun, daha doğru geldi bana... Takibi belki zor olabilir ama seven katlanır bence yahu :))

Blogların hepsinin sağ konsolunda "takip et" düğmesi var. İstediğini, formatı sana uyanı, sevdiğini, kafana göre takip edersin ya da etmezsin. Ben yorumcularımın tamamını takip ediyorum - takipçiler listesinde görünmeden maalesef, çünkü isim soyisim ve neredeyse ev adresi ve doğum kütüğü şeklinde apaçık görünen, bir türlü düzeltemediğim bir google kimliğim var :P Blog okumayı da yazmayı da çok seviyorum.. Ama kimseden bir geri takip, yorum beklentim yok bilirsin. Diyorum ya summer of love kafası bu bendeki, sayı değil gönül bağı..... :))

O zaman, haydi yolumuz açık olsun.... 

Drawing Artist: Togamin211 (because we all are the same.. thnx for letting me referring to your art.)

23 yorum:

  1. Ya peki ogrenen anne 😌

    YanıtlaSil
  2. Haydi bakalım, tortuların tortusu hayırlı olsun. <3
    Bu arada, son satıra kadar çizgilerin senin olduğunu ve yeni bir marifetini keşfettiğimizi düşündüm.
    Oysa gerçekten paralel evrenlerde yaşıyoruz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok minimalist, çok güzel çiziyor değil mi :)

      Sil
    2. aynı şekilde ben de çizimler sana ait diye düşünmüştüm. ne hoşlar, sana da çok yakışmış :) gerçi kıvırcık saçlı olsa daha iyi olurmuş :)

      Sil
  3. Bazen hiçbir şey yapmamak en zorusana iyi gelmesine sevindim.ihtiyaç duyarsan yaz olur mu?çizimlere bayıldım

    YanıtlaSil
  4. Ceren niye devamlı blog açıp kapattığını düşünüyordum , biraz açıklamışsın gerçi. psikolog kimliğinden dolayı düşündüm bunu aslında. yoksa isteyen istediğini yapıyor. blog işi zordur biliyorsun hele devamlı olması büyük başarı bence. yazmamızın en büyük nedeni yazmanın bize iyi gelmesi. yoksa yorumlarda ki yoğunluk ya da devamlı dönen güzel yorumlara olan ihtiyacımız değil tabi ki. ama farklı farklı bloglar açıp tam da memnun olmadığını seziyorum ya da bana öyle geliyor. bununla da seni çözmeye çalışıyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Tabiki de seven gelir :) Ben geliyorum mesela :)

    YanıtlaSil
  6. Bizim de okuyup yorum yazmamız gönül bağından efendim :) İsmiyle yaşasın, bloğun. Canın çekerse de dönüşsün, bir daha, bir daha...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. <3 değil mi ama, hep dönüşüm hem dönüşüm bu hayat :)

      Sil
  7. Tembellik üstadı bir blogger olarak yazma enerjine inanılmaz hayranım sevgili Sadece C. <3 Hele bir de bonus bloglar varmış bilmediğim. Gelsin yeni keşifler. :) Arada isim değişikliği de, şablon değişikliği de, tükkan değişikliği de iyidir. Biz değişiyoruz, dönüşüyoruz, evriliyoruz. E onlar da bizimle haliyle. Çok da güzel olmuş yeni adı. Ömrü uzun, post'u bol olsun. Çizimlere de bayıldımmmm bu arada. Komşu blogdan sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. tam burcunun insanısın, kalıplara, bloglara sığmıyorsun :D
    2008deki yazıları okumayı çok isterdim, oradan kalanları okurum ben de. adı ne olursa olsun sen ne olur hep yaz

    YanıtlaSil
  9. Çizimler müko ve bir şekilde hep bir şeylerin sonunun tortuya bağlanması da hoş olmuş. Hep yaz. :)

    YanıtlaSil
  10. Hayırlı olsun canım.. Farkındaysan bir çok ama gerçekten çok şeye yetiyorsun.. :)

    YanıtlaSil