18 Haziran 2023 Pazar

Better Call Saul? Taze bitti.

Breaking Bad bence 2010’ların en iyi dizisiydi, hattâ o zamandan bu zamana, Ozark dışında ona yakın keyif aldığım başka drama dizisi olmadı. Ben olaylar serisinden çok karakter tahlillerini seviyorum dizi, film ve hattâ kitaplarda.. Ondan sanırım.

Breaking Bad bittikten sonra, El Camino’da Jesse’ye olanları izledik. Sonra Better Call Saul’da da 6 sezon boyunca Jimmy’nin öncesini, sonrasını anladık. Dün gece bitirdim…. Ben sevdim ama herkes sever mi emin değilim; dedim ya 6 sezon boyunca neredeyse hiç olay yok, tamamen karakter tahlili.. Bir nevi Dostoyevski mezarından dirilmiş, dizi çekmiş.. 

Ben en çok Kim ile Jimmy'yi sevdim, siyah beyaz bölümleri ve son bölümdeki sigaranın ateşinin renkli oluşu detayını, Breaking Bad’den en sevdiğimiz karakterlerden biri olan Mike’ı, izleyiciyi zorlayan ve düşündüren karakter analizlerini, kameranın duruşunu ve bir fotoğraf karesi gibi durağan, ağır çekimleri çok sevdim. Dizinin ağırlığını, hiçbir yere gitmeyişini ve konuşulamayanı duymayı da çok sevdim. Gilligan’ın deneyselliğini pek çok sevdim.

Fakat doğruya doğru Breaking Bad’in sırtından da 6 sezonluk dizi çıkarmak.. ne bileyim.. Aynen Jimmy misali; kurnazlık bence... Neyse. Yedik mi, afiyetle..

9 yorum:

  1. Biraz ağır gitti ama yerdik doğru. Hülya

    YanıtlaSil
  2. Adalet kavramı üzerine sıkı bir eleştir. Özellikle çadır sahnesi. Karakterler, gelişimleri, insanların oyunun cazibesine kapılması - Kim'in Soul'a ayak uydurması unutulmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhteşemdi evet.. Kim bile.. Ama sonra ne oldu işte herkes özüne dönüyor eninde sonunda. Oyun bitiyor..

      Sil
  3. Breaking Bad bir efsane. Better Call Saul'un 3.sezonundayım. Ozark'ı da keyifle izledim. Şu an araya Sucession'ı katmış bulunmaktayım. Hem Amerikan halleri açısından ilginç, hem de cidden psikolojik okumalar var. Senin yanında söz etmek ne kadar doğru bilmem ama dizi ve filmlerde -amatör olarak- kişisel çözümlemelere ben de çok önem veriyorum. Eğer izlemediysen, en en en beğendiğim, hiç huyum olmadığı halde 2 kere izleyerek kendimi şaşırttığım Mad Men dizisini de öneririm. Don Draper karakteri oku oku bitmez:) İstisnasız en sevdiğim karakter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mad men’i hiçbir yerde (legal olan yerlerden bahsediyorum) bulamadığım ve tek sezonuna da 12 euro veresim olmadığı için izleyemedim ama herkes aynı şeyi söylüyor (yoksa sopranos muydu?) Succession’ı ikinciye duydum bir yazıda :) bakayım..

      Sil