17 Aralık 2022 Cumartesi

50: Ameliyat ve refakat

Anneciğim ameliyat oldu! Bana da yayın yasağı koydu :) O nedenle kimselere diyemedim bu hafta onun yanında olmak için Türkiye'de olduğumu. Neyse çok şükür ameliyat başarılı geçti, maşallah durumu da iyi. İnşallah birkaç ay içinde diğer dizini de olabilirse, bu yaz torunların peşinde ağaçlara tırmanır, trampolinlerde zıplar :P Yok vallahi ağrısız yürüsün, duacıyız..

Bir hafta boyunca onunla hastanede olunca hem Şehir Hastanesi'ne, hem hasta ve yakınlarına, hem de doktorların dünyasına dair çok güzel gözlemlerim oldu ama malum yayın yasağı :) Kısaca yazayım: hastalar müzmin mutsuz, doktorlar çok yorgun ve sinirli, Şehir Hastanesi çok modern, Almanya'ya falan on basar ama çocuk kliniği karşısı oyuncakçı, yanık ünitesi karşısı kuaför neyin kafası hiç anlayamadım.. 

Hastanede yanımda çocuk ve ergen Albert Camus (İlk Adam) vardı, kulağımda da "Deniz Göktaş'a ayıracak vaktim" :)) Güzel podcast ismi dostum.. Anneciğime çok yardımım olmadı tabii ameliyat ve refakat sürecinde ama en azından bedenen ve ruhen oradaydım. Bir su verdim, iki ter sildim, bir iki gereksiz espri yaptım, gelene çikolata kolonya ikram ettim.. 

Bir ara refakatçiliği Alman çoban köpekliğiyle karıştırmış ve "kapıdan girene hırlamış" olabilirim ama beni ipleyen pek olmadı. Normalde ziyaretçi yasak, kartla falan girilebiliyor içeri ama bizimkiler doktor malumunuz, doktorlar da kast sistemi, tüm sosyal ilişkileri doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarıyla olunca, "ben doktorum, bana kilit vurulamaĞz" diyen geldi, diyen geldi.. Odada aynı anda 20 kişi falan olduk ama hepsi doktor, ben ne diyem, kime çemkirem? Bi' bildikleri vardır dedim, kolonya çikolata tuttum oturdum, ney'dem....

Neyse öyle böyle, annem sohbet muhabbet taburcu oldu, eve çıktı. Şimdi fizik tedavisi evde devam ediyor. Ben de çok şükür gözüm arkada kalmaksızın kendi evime dönmek üzere simitçi'de çay içerek uçak bekliyor ve sizlere yazıyorum :) 

45TL'lik çay. 

Dudak uçuklatan fiyat demişken, kartlarınızı Bursa'da yazıp postaladım, umarım elinize geçerler.. 

Yazmak demişken de, Proje 365 Blog'a 2021 Mart'ından beri düşünüp düşünüp durduğum, hattâ sevgili Kaplan Diary ve Kuyruksuz Kedi'yle de her fırsatta arapsaçı edercesine tartıştığımız ;) "sevmek" konusunu da sonunda toparlayıp yazdım. Benim hoşuma gitti, belki seversiniz bir bakın isterseniz. 14 kısa yazının ilki bu linke tıklanarak okunabilir. Yoruma açık değil ama elbette buradan yazabilirsiniz fikirlerinizi..

Ha bir de.. Ben gelmeden önce, tamamı erkek olan akvaryumda birer hafta arayla iki bebek kiraz karides bulduk, şaşkınız. Sanırım yenilediğimiz filtreyle yumurta olarak geldiler ve filtrede doğup büyüdüler. Filtreyi açıp çıkarttık, diğer balıklara yem etmemek için de küveze aldım, acaba bizimkiler bakabildi mi, başka yavrular da var mı, onu düşünüyorum :) Eve dönmeyi iple çekiyorum yani.. Haydi çayımdan son yudumu da aldım, artık inşallah Münih'te görüşürüz!

Bu haftalık da böyle... Son iki hafta haydi bakalım ha gayret! 

44 yorum:

  1. Geçmiş olsun, yaza zımba gibi bir giriş olsun.

    YanıtlaSil
  2. Anneye geçmiş olsun, ayrıca tez zamanda normal hayatına dönsün dilerim. Sana da iyi yolculuklar ama muhtemelen varmışsındır diye düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Vardım -6 derece ve bembeyaz bir şehre..

      Sil
  3. Selam Ceren. Geçmiş olsun. Geldin gittin. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, evet bu sefer öyle oldu :)

      Sil
  4. aaa geçmiş olsun canım C., diz ameliyatı mı oldu anneciğin? tez zamanda ayaklansın inşallah :)
    45 liralık çay çok etkileyici :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler evet dizi yeniledi :) O çay değil sanat eseriydi sanırım :P

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun, inşallah tez vakitte sağlığına kavuşur.

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun C.ciğim, bundan sonrası da rahatça yoluna girsin. :)
    Belki gelecek defa geldiğinde yolun İstanbul'a da düşebilir. ;)

    YanıtlaSil
  7. Ee bizim kartlar henüz ulaşmadı tabii ki, eh artık yazın okursun kışlık kartları :))) Annene tekrar geçmiş olsun, sen de hoşgittin evine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler! Yok canım gelirim ben yine yakında :) inşallah..

      Sil
  8. Bence koşturmaya aday anneciğin, zira o halde bile tıkır tıkır yürüyordu valla :)
    Hoş vardın evceğizine :) (her ne kadar -6 bile olsa) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha di mi? Maşallah..
      Ay sorma donuyorum ve çocuklar hasta, dönüşüm muhtrşem oldu :)))

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun anneye. Anne olunca yayın yasağına uyuluyor demek ki çok hoş. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Tabii, anne baba sözü tutulur bizde :)

      Sil
  10. Öncelikle çok geçmiş olsun Anneniz için.. Hastaneler artık yarı avm, yarı otel tadında ülkemizde:) Eskiden sadece lüks özel hastanelerde vardı bu durum ama belki de özel işletme vs olayın içine girince şehir hastaneleri de buna dönmeye başlamıştır:) Mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Evet aynen dediğiniz gibi. Yap işlet devret kafası maalesef böyle..

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun. Bizim aile de dizinden de ameliyat olmayan kalmadığı için pek iyi biliyorum o süreçleri; uzun ama çok faydalı oluyor.
    Çaya 45 tl vermek de bir bizde olacak iş zannediyorum :(

    YanıtlaSil
  12. Gelmiş geçmiş olsun hepinize :)

    Evine hoş geldin; evine güle güle git :) İkisi de evin ve ikisi de evin değil aslında. İnsanın tek gerçek evi kendisi. Nereye gidersek gidelim evimizden uzakta değiliz ama fark edemiyoruz. Ne zaman ki kaçmak istiyoruz ve kaçamıyorumz o zaman anlıyoruz ancak.

    *Defalarca kez gelip yorum yazdım ama gönderebildim mi yoksa hep yarım mı kaldı emin değilim.. Bu kez emin olup öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarısı mı gelmiş yahu yorumun?! Diğerleri gelmedi hayır spam’e baktım ve kendi cevap yorumlarımla karşılaştım :)))) yahu kendi kimliğimi spam sanmış salak blogger! İnsanlar da yorumlarına cevap vermedim diye yanlış anlamamışlardır inşallah ya :((( Buraların tadı kaçıyorinzi……

      Sil
    2. Ay bir de teşekkürler :)

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun canım C. <3

    "Sevmek" konulu yazılarını bayılarak okudum sen yayınladıkça, hepsini birbirine ekleyerek de geniş bir zamada okumaya da karar verdim ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler <3
      Aaaa çok heyecan duydum bak!

      Sil
  14. Cok gecmis olsun, insallah en kisa zamanda sagligina kavussun anneniz.
    Sevgiler,
    Melike

    YanıtlaSil
  15. Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun. Tez zamanda ağrısız ayağa kalkar umarım.

    YanıtlaSil
  17. çok geçmiş olsun, annenizin ellerinden öpüyorum.

    YanıtlaSil
  18. Annenize geçmiş olsun. Umarım tez zamanda şifa bulur, eski sağlığına kavuşur. Sevgi üzerine yazı seriniz etkileyiciydi. Ben de bu konuda yazmak istiyorum. Eğer silmezseniz sizin yazdıklarınızdan da faydalanmak niyetindeyim:) Çay ucuzmuş, iki avro bir şey:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :)
      Ah ne güzel haber! Silmeyeceğim yok :) Yazınızı dört gözle bekliyorum o zaman!

      Sil
  19. aa gelmiş ve gitmişsin bile! anneciğine çok çok geçmiş olsun, umarım sağlıkla tedavisi biter gelir geçmiş olur. torunlara dediğin gibi enerjik anane -dedeler lazım. Allah onları başımızdan eksik etmesin. çok çabuk geri dönmüşsün, tekrar gelirsen buralara bir gün görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sorma, senle konuştuktan bir gün sonra belli oldu, hemen geldim döndüm.. Neredeyse eve bile uğramaya vakit olmadı :) İnşallah çok istiyorum..

      Sil
    2. Ah ve de çok teşekkürler :)

      Sil