21 Eylül 2022 Çarşamba

36-37 ve 38'in yarısı: tatil biter, yeni yıl başlar..

Tatil bitti, döndük kürkçü dükkanımıza. Hava 13 derece, yağmurlu, bu sabah evden çıktığımızda 4 dereceydi. Evet mont, eldiven, bere hayatımıza yeniden giriş yaptı. Üstelik gelir gelmez yine covidle başbaşayız, dün çift çizgiyi nicediiiir görmediğimiz yerde gördük! Ama bunlardan bahsetmek istemiyorum. Tatilin son haftasından fotoğraflar eşliğinde, güzel bir şeylerden söz etmek istiyorum! Geçmiş olsun'larınızı aldım sayalım, çok teşekkür ederim, siz de ne olur başka şeylerden bahsedin yorumlarda, içimiz açılsın..

Bursa’ya döndüğüm sabah 
yürüyüşte karşıma çıkan yemyeşil kalp ;)

Kuyruksuz Kedi’m yazmış ya, biz öğretmenler için yeni yıl demek, Eylül başı demektir diye.. Biz haddinden uzun öğrencilik yapmışlar ve yaşam boyu öğrenciliğe inananlar için de, Eylül 15’tir sene başı.

Beni her Eylül bir tatlı heyecan sarar. Bu sene derim, neler yapacağımı bir planlayayım bakayım! Bazen heyecanla bunu yükses sesle dile getirir, çevremdekileri güldürüp “senenin bitmesine 3 ay kaldığının farkında mısın?” diye dalga geçmelerine izin veririm :))

Bursa 💚 hâlâ ve inatla yemyeşil

Yine bir değişimin eşiğindeyim, hissediyorum. Aklımda çalışma hayatımla, hobilerimle ve özbakımımla ilgili yeni birkaç şey var. Bu sene çocuklarımın ikisi de ilkokuldan ve anaokulundan 14.30'da eve geliyorlar, ben haftanın 5 günü 9-12.30 arası çalışıyorum, dolayısıyla bana 2 saat zaman kalıyor. Bu 2 saati çok iyi değerlendirmek istiyorum.. 

Şimdilik önümde 2 hafta görece boş olduğum bir zaman dilimim var ve ben tam bir Türk Kadını olarak, evi temizlemek, sadeleştirmek, kışa hazırlamakla başladım işlere. Önce tabii dipköşe bir temizlik yaptım döner dönmez. Kışlıkları çıkardım, yazlıkları kaldırdım. Sonra tek tek her odayı indirmeye, verilecekleri verip atılacakları geri dönüşüme yollamaya, evimi misler gibi tek bir eşya fazlalığı olmadan yeniden kurmaya başladım. Hattâ elim değmişken bir gün salonun şeklini de değiştiriverdim!

Bursa'da akşam 🧡 

Oğlum yakında 6 yaşına basacak ve akvaryum istiyor. Evde 4 iki ayak, 2 dört ayak'ız, sanırım şimdi 8 de balığımız olacak! Bir balık burcu olarak etrafımda su ve balık görmek bana da iyi gelecek eminim ve bakımı çok zor olmayan yeni bir uğraş edinmek de.. Balıklar gelmeden hazırlıklar tam 3 hafta sürüyor, her şey oturunca tüm macerayı anlatacağım, ay çok heyecanlı!

Haflinger at çiftliğinin dinlenme alanı 
ve en sevdiğim salkım söğütler..

Hayatımızdaki tek heyecan bu değil tabii. Yeni iş yılına dair yeni projelerim, çocukların ilkokul ve anaokulundan sonraki spor ve hobi programlarının ayarlanması, ufaklığın doğum günü partisinin hazırlıkları, özlediğim arkadaşlarımla buluşma planları.. 

Evde karantinada olan kocanın bakımı, çocukları ve kendimi hasta etmemeye çalışmalar :))) Ay bana bol şans dileyin, çooook iş var çoooook..  

Peki sizler Eylül'ü yeni yıl kabul edip benimle aynı ruh haline girdiniz mi? Yoksa "yok ben daha almayayım, Ocak'taki Yeni Yıl Çözülümleri"ni bekliyorum ben" mi diyorsunuz :)) Haydi yazın yazın, Eylül biterken sizde durumlar nedir?

37 yorum:

  1. Bazen burada keskin mevsim geçişleri olsun istiyorum:) Tam havalar soğudu kışlıklara geçelim diyorum, pastırma sıcakları geliyor.. Tam hasta olmalık havaları yaşıyoruz şu an.. Eylül-Haziran'ı yeni yıl başlangıç-bitişleri olarak kabul edenlere +1:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haziran geç yahu!!! Nisan ve Eylül’de oluyor bende o his :)
      Vallahi burda 13 derece annemlerde 34 derece, kıskanıyorum.. Yaz çok kısa ve nazlı burada!

      Sil
  2. Ne güzel bir heyecanın var. Satırlara yansımış. Planlar, programlar. Canlı enerjik tatlı kız. Şöyle bir yerleş. Uzun zamandır konuşmuyoruz. Karşılıklı konuşalım. Özledim seni satırlarda ve ekranda görsemde seviyorum seni. Güzel yarınlarda görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen! Hatta en sevdiğim şarap (federweisser) dönemi başlamak üzere (sadece 15 günümüz var sonra bu şarap piyasada bulunmuyor) ona göre ;) mesajlaşalım

      Sil
  3. Peki o zaman yeni dönem başlangıcı olarak şuna ne dersin?
    " Bugün yeni kararlar verebileceğin ilk gün, yarın uygulamaya başlayabilirsin."
    Yarın çok mu yakın oldu? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha yok canım, ben yeni bir huy edindim kararı verir vermez uygulamaya koyuyorum! Hayat çok kısa.. Bir de hafızam çok kötü başlamazsam unutuyorum :P

      Sil
  4. kesinlikle katılıyorum, Eylül senenin başıdır :) ve bu sene bir sürü yeni güzelliklere gebedir dilerim :) ben bu sonbaharda bir iki gezi yapmak istiyorum mesela. ay hadi inşallah ya :)

    YanıtlaSil
  5. O zaman eylül ayına yakışır bir müzik ekleyelim yorumlara https://www.youtube.com/watch?v=REMFk4AObvY

    Bekarken çok güzel bir akvaryumum vardı; balıklar, karidesler, salyangozlar, bitkiler... Sonra hanım "ya akvaryum ya ben" dedi birlikte yaşama kararı alınca :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahah ay alemsiniz ya siz ikiniz! Allahım nasıl tutkuyla bakıyordun da kızdırdın hanımı. Ama hanım da yahu balık sonuçta kedi değil köpek değil alerji desen değil karşılığında sana sevgi sunan bir canlı değil.. Hakikaten anlamadım ama çok güldüm çok da sevdim :)))) Ve çok da imrendim çünkü ben aynı şeyi keşke yol yakınken yüzlerce kiloya dönüşmeden, Legolara yapabilmiş olsaydım.. Evin son halinin fotoğrafını atayım sana dur.. Müziğe gidemedim, dur gideyim de ona ayrı yazayım..

      Sil
    2. Offf şahane! Dün arabada gidiyorum, Bayern Klassik açık (yalnızken onu dinliyorum, biri varken Avusturya FM4) muhteşem bir şey çaldılar ama hem havayla hem ruh halimle nasıl uyumlu. Bildiklerimden değil ama Tchaikowski’den olduğuna %90 eminim ama o %10 beni öldürüyor. Ekran görüntüsünü aldım ama bulamadım.. Bulursam günün değil ayın güzeli olarak yazacağım tortuya :)

      Sil
  6. Hoş gittin canım.. bu gidişin hoş gelişi de olacak bak seneye :) hem de nasıl.. Buralarda her şey bildiğin gibi. <3 çocukları çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi? ;)
      Dün dobble oynarken seni andık hep :)

      Sil
    2. Ay deme... çok özledim ya.. ama şu mandala yapımını unutmasınlar olur mu? arada çıkar, yaptır.. bana da foto atın :D :D

      Sil
    3. Ya unuturlar mı hiç, yakında battaniye falan örmeye bile başlarlar bence :))) hava buz gaz da az, bence mandalaları battaniyeye dönüştürmenin tam zamanı!

      Sil
  7. Okullar açıldı ama kış gelmedi,beyaz pantolonlar, keten gömlekler bir daha ütülenip bir posta daha giyilebilir buralarda.yalan yok sonbaharı severim,fırsat olsa gitsem Akdeniz bile bu mevsimde daha güzel gelir,su dışarıdan daha sıcak,tabiri caizse küvet gibi.hele yağmurda...kışlık hazırlık yapmaz mı orada insanlar,burada turşuydu, tarhanaydı millet uğraşır.ona da ayrı bayılırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır yapılmıyor burada, kendimizi hazırlıyoruz ancak.. :)

      Sil
  8. Tatlı tatlı heyecanlar. Sonbaharın güzellikleri. Sevgiler…

    YanıtlaSil
  9. Canım Ceren <3 <3 <3
    Dediğin gibi sene başı Eylül :) Bir de sonbaharın, 30'dan hatta 33'ten sonra keşfettiğim mevsimin başı <3 Heyecanın satırlarından taşıp okuyana geçiyor Canım Ceren'im :) Zorluklar bitsin, hep güzellikler bulsun seni o yeşil kalp ve diğer tüm kalpler gibi <3

    YanıtlaSil
  10. Eylül yıl başı benim için de. Hele böyle sıcak Ağustosların ardına, bit toparlanma rehavete çıkma, yapılacaklar, gelişme olanaklarını değerlendirme planlama ayı. Tabiatın kabuk değişimi başlamışken içine dışına bakma imkanı. Üstelik ben Eylül doğumluyum hakikaten yeni yılımız başlangıcı🙂 Güzel bir yıl olsun hepimize, mutlu sağlıklı bir yıl ve iyiye yöneldiğimiz o yolda yürüdüğümüz mesafe kat ettiğiniz bir yıl...
    Kayra

    YanıtlaSil
  11. Benim de masamda minik bir fanusum var, gün içerisinde ara sıra bakışıyoruz içindeki balığımla :) onun orada sakin sakin yüzdüğünü görmek iyi geliyor bana, eminim size de akvaryum iyi gelecektir, hemen de gelsin bir an önceeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fanusta gerçekten yaşatabiliyor musun? ben bir defa denedim, bir ay sonra maalesef öldü ve çok üzüldüm. o son oldu.. su içindeki ph dengesinden tut, bakteriyel ortama, su sıcaklığına (misal 25 olması gerekiyor bizim seçtiğimiz balıklar için ve bunlar en basit balık, musluk suyuyla yaşayabilen cins..) ışık dengesine, oksijen miktarına falan takıklar Almanlar, bunları oturtmak 3 hafta alıyor, sonra balıklar teşrif ediyorlar.. Ay Almanlar mı deli, bizim fanus içinde yaşamayı beceren balıklar üstün ırk mı, anlayamadım :)))

      Sil
  12. Eylül'ü hep yeni başlangıçlara gebe olarak düşünürüm ve Eylül'de yenilenmeye, birşeylerde yeniliğe gitmeye bayılırım. Aynısını üç ay sonra yine yaparım çünkü yılbaşı benim doğum günüm ve yaşasın canının istediği tarihi yılın miladı kabul edenler. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihihi her 3 ayda bir, tekrar et, devam et senin motton o zaman :)

      Sil
  13. Yeni yılınız hepinize kutlu olsun o halde. Babaya da geçmiş olsun. Evet Eylül yeni yıl başlangıcı olarak fena değil, kabullenmek için biraz daha düşünmem lazım:)

    YanıtlaSil
  14. Eş öğretmen olunca bende de eylül yeni yıl gibi oluyor, daha doğrusu, kış geldi tüh, moduna giriyorum. Izmirden ayrı olunca tabii:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay sorma.. Yazın bitmesi zaten travma. Ben de şimdiden özledim bile İzmir'i....

      Sil
  15. Eylül ayını oldum olası çok severim çünkü havalar serinler. Evde kitap ve film seansları hazırlanır. Otururken hafiften battaniyeler üste çekilir. Doğa yenilenir... Ahhh ahhh.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama gerçekten çok güzel değil mi? Hele o renkler.. Ekim de çok güzel. Pastırma yazını sen de iple çekiyor musun?

      Sil
  16. Yeşil kalp çok güzel. Ben de spor konusunda devamlılık (yazın salonu bayağı aksattım çünkü), daha planlı yaşamak ve sevdiklerime daha fazla vakit ayırma kararları aldım sene başlarken :)

    YanıtlaSil
  17. Eylül Ağustos sıcağından sonra ilaç gibi geliyor:) Havalar serinledikçr ben mutlu mesud yeniden gıpraşmaya başlıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana ilaç gibi gelir tabii 20’li dereceler :)) 10’lara hızlı bir şekilde geri gelince insan bozuluyor.. Yaz çok kısa ama yaaaa :,(

      Sil