20 Haziran 2021 Pazar

Bana tuhaf bir şeyler oldu..

Bloglarda genel bir sakinlik var sanki, ben de bu sessiz durgunluğa katıldım. Ama geçerli bir mazeretim vardı; bu hafta bana bir şeyler oldu.. Tam ne olduğunu kelimelere dökebilir miyim emin değilim ama ben "ben" gibi davranmadım bu hafta ve... hayatımın sanırım en güzel haftasını yaşadım!

Daha doğrusu, belki de tam "ben" gibi davrandım, öyle bir şey oldu ki, sigorta mı attı ne oldu, bir "yeter artık başkaları için yaşadığım" hissi geldi; kendimi herşeyin önüne koyma isteği hattâ ihtiyacı, önüne geçilemez bir sadece kendimle olma özlemi.. Bu bana sanırım son 8-10 senedir olmayan bir şey.. Yani yüzüne maske yap, ayaklarını uzat, kendine bak değil demek istediğim; içimdeki duygu, henüz ilkyaz günlerinde, sabah saatlerinde, denizin üzerinde gördüğümüz o pırıl pırıl ışıltı gibi bir duyguydu. Kıpır kıpır, tertemiz, huzur ve umudu bir araya getirmeyi başaran tuhaf bir iç pırıltısı.. İç sıkıntısı denir ya, onun tam tersi bir duygu adeta.. İç pırıltısı, evet.

şelaleyi gördüğüm an.. ama bir süre kavuşamadık, 
çünkü "oturan adam"ın gitmesini bekledim.

Bir sürü işim vardı, zaten iş bitmiyor ki.. Hepsini bıraktım, yapmayacağım dedim! Bu hafta hiçbir sorumluluk ve vicdan yükü duymadan, kimseden izin almadan, ricalarda bulunmadan, kendimde hak görerek, tamamen kendi içimden geldiği gibi yaşayacağım, bakalım ne olacak....

Neler oldu anlatayım: Her sabah bisikletimle 2 saat dolaştım, bazen ormanlara gittim, bazen göllere, bazen sadece şehrin içinde turladım. Banklarda oturdum, çimenlere uzanıp bulutları izledim, rüzgârın getirdiği kokuları içime çektim. Kahvaltı yapmadım, karnım acıkınca canım o an ne istiyorsa onu atıştırdım ki bunlar çoğunlukla basit bir domates, peynir, ekmek, biraz meyve, bazen sadece soğuk bir içecek oldu. Sanki içimdeki bir şeyi doyurdukça, fizyolojik olarak da bir tokluk hissi geldi üzerime.. Bir gün gittim tarladan sadece kendime çilek topladım, eve bir tanesini bile getirmedim, hepsini oturdum dere kenarında yedim! :) Kimseyle buluşmadım, kimseyi görmedim, tamamen kendi başıma oldum. 

kayalara tırmanırken, 
bir türlü fotoğrafı doğru zamanda çekememek :)

Eve döndüğümde saatlerce yazı yazdım, sildim, baştan yazdım, kendime bile itiraf etmeye korktuklarımı sayfalarca yazdım. Hiçbirini yayınlamadım. Kendi içimde tutmayı başardım.. Tüm bunları yazarken bazen şaşırdım, bazen güldüm, bazen de ağladım... Evet ağladım sonunda! Hafta ortası bir de bisikletten düşünce, "hah dizim kanıyor, elime fırsat geçti" dedim dedim ağladım.. Meğer ne çok canım yanıyormuş! Sonra birden sustum, kendi kendime "değer mi güzel gözlüm, değer mi bu gözyaşlarına" dedim aynen annemin ufak bir çocukken bana hep dediği gibi.. Ve yıllar sonra yine aynı cevabı verdim: "değer.. çok canım acıyor çünkü..". Ve annem gibi anlayışla baktım kendime.. "Haydi" dedim sonra, "kalk elimizi yüzümüzü yıkayalım, geçti...

Sonra, finalde, ölsem yapmam dediğim bir şeyi yaptım: 7 derecelik buz gibi şelale sularında, ani bir kararla üstümü çıkarıp iç çamaşırımla yüzdüm :) Yaptım bunu! Ben, Ağustos gününde bile üşümeyi başarabilen ben! İlk başta utandım, korktum, sonra dedim ki, "ya şimdi ya asla... bu insanların hiç birini bir daha hayatın boyunca görmeyeceksin, sende olan zaten onlarda da var, utanma, çıkart üstünü, gönlünce yüz..." Tırmandım kayalara keçi gibi, bir iki üç, atla! Ama nasıl soğuktu anlatamam :)) Ölüyorum sandım, kalbim duracak sandım, ufacık göleti yüzemeyeceğim, kıyıya asla varamayacağım sandım ama başardım.... Çığlık da attım ama "şahane" diye! Önü topu 10 saniye falan sürmüştür o buz gibi suda yüzmem ama çıkınca sanki yeniden doğmuş gibi hissettim!

Kısacası: bu hafta bana tuhaf bir şeyler oldu... ve bu, çok iyi oldu!

ve mutlu son; yüzmüş çıkmış, 
yeniden giyinmiş, içim buz gibi otururken..

Buralılar ya da ziyaretçiler için hamiş: Gittiğim şelale, Münih'in arabayla 1 saat güneyinde, Garmisch-Partenkirschen bölgesine (ünlü Zugspitze'ye) yakın Farchant kasabasının hemen kuzeyindeki "Kuhflucht-Wasserfälle". Lütfen şelalede yüzmenin hızlı debi, gizli girdaplar ve 2-7 arasında değişen derece nedeniyle oldukça zorlu olduğunu, yalnızken kesinlikle yapılmaması gerektiğini unutmayın.. Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma! :))

28 yorum:

  1. Sevgili Ceren sen kendin olmuşsun. Ona ihtiyacın varmış. İyi yapmışsın. Aslında gün içinde bu ların bir ya da iki tanesini yapsan mutlu olursun. Kendine ve yapmak istediklerine zaman ayırmak. O zaman ne iş yapmaktan ne de başka yorgunluklar koymuyor insana. Gün içinde içilen kahve, alışveriş, yürüyüş, yazı yazmak, arkadaşla sohbet, vb. Durumlar niye yapmıyoruz. Ceren yine sessizlikte bir şey olmuştur diye düşünürken buldum kendimi. Bu arada Sinop yaptım. Sevgiler güzel can arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Aynen canım benim, aynen. Aslında yapmıyor değilim ama hep sorarak rica ederek yani bir lüksmüş gibi, şansmış lütufmuş gibi yapıyordum, artık sormuyorum, diyorum ki “sen çocuklarla ilgilenirsin, ben bugün biraz bisikletle çıkacağım” yani ilgilenir misin çıkabilir miyim demiyorum çünkü benim de hakkım, tek başıma yapmadım sonuçta çocukları.. Bu huyum değişti ve hayatım değişti resmen.. :))) Bundan sonra böyle.
      Sinop yazını gördüm ama okuyamadım, hemen geleceğim ilk fırsatta!

      Sil
    2. Selam Ceren, olması gereken durum için bile zorlanmak ne kadar kötü. Aslında yok farkımız. Ege ile beraberdik. Dede ile on beş dakika ben yokken beraber oldu. Neyse ki bizim ki büyük evde bıraktım. (Senin çocuklar büyüyünce rahat edersin az kaldı.) O internetten derse girdi. Sabah yürüyüşlerimi yapabildim. Arkadaşıma gidebildim. Sevgiler.

      Sil
  2. Oh muhteşem! Okumak bile çok çok çok iyi geldi :) iyi ki yaptın, yine yap canım benim <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla 7 derecede yine yüzebilir miyim bilmiyorum ama sen gelirsen birlikte yaparız bence <3

      Sil
  3. ay sanki ben atlamışım da yüzmüşüm gibi o soğuk suda, ferahladı içim :) şahane bir iş yapmışsın şeker :)

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ederim sizi. Bende bazen her şeyden uzaklaşıp kafamı dinleyip ne istediğimi bulmak istiyorum. Cesaretinize hayran kaldım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Al benden de o kadar. Şule gibi ben atlamışım, ben serinlemişim ben soğumuşum gibi. Bu gün burada o kadar sıcak var ki, içim buz gibi oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada ne olursa 1 hafta sonra Türkiye'de oluyor, önümüzdeki günler çoooook sıcak olacak, hazırlanın :) Biz sıramızı savdık, yarından itibaren serin yağışlı hava geliyor bize..

      Sil
  6. Ne güzel kendini akışa bırakmak. Sonra tepelerden bir yerden kendini izlemek. Ve derin bir Oh! çekmek. Sen ara sıra yap bunu bence.

    YanıtlaSil
  7. Vallahi gerçekten tuhaf şeyler olmuş ama bence gayet de iyi olmuş:-)) Yalnız umarım bir önceki haftaya geri dönüş aynı hızla olmaz.. Bu kadar olmasa bile belli seviyede aynı durumu muhafaza ettirebilirsiniz:-) Mutlu ve keyifli haftalar:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bilmiyorum, bu sıra bir inip bir çıkıyor ruh halim.. Umalım evet :) Bu arada Beşiktaş yazınız çok güzeldi gerçekten!

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, sağolun:-)

      Sil
  8. Ben de son bir aydır garip bir ruh halindeyim. Blog yazılarını ihmal ediyorum. Zor bela yazmaya çalışıyorum, sıkı takip ettiğim bloglara eskiden olduğu gibi bakamıyorum. Kendin olamama hali bir süre daha benim için süreceğe benzer. O soğuk suya girebilmek gerçekten büyük cesaret. Havalar burada iyice ısındı, serinliğinizi buralara kadar duyumsadım ama yine de epey iddialı bir eylem sizinki, tebrik ederim. Güzel günlerinizin devam etmesini diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fark ettim, belki herkes biraz kendi iç süreçlerine odaklanıyor şu sıralar.. :)

      Sil
  9. E, harika olmuş 😁😂😂👏👏🧿🧿. Şelaleden atlama işi on puan, sanırım ben de olsam yapardım ehehehehe. Devamı gelsin, artsın, eksilmesin 😁😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oradayken 4-5 kişi geldi gitti ama benim gibi delisi çıkmadı :))

      Sil
  10. İçindeki o güzel enerji yazına bile geçmiş vallahi ♥
    İyi ki yapmışsın...

    Ben de seneler önce kaz dağlarında bir gölette yüzmüştüm ki toplasan 20-30 sn belki :)) Her tarafım karıncalanmış halde sanki içimden birşey boşaltırcasına bağırmıştım :)) Bana o anı anımsattın ♥

    YanıtlaSil
  11. Çocuklar küçükken bir gün çok bunalmıştım evde. Sonra aydınlanma yaşadım. Aa, Can baksın haftasonu ben de kendimi sahile atayım, tek başıma bir dolaşayım dedm. Ne mutlu olduydum. Ama benim sevgili kocam arıza olduğundan ne gerek varmış, haftasonu bizim birlikte geçirdiğimiz zamanmış falan diyerek kabul etmedi. Hâlâ üzülürüm düşündükçe. Gerçi bir hafta sonra arkadaşlarıyla balığa gitmek istediğinde ailece gidemediğimize göre gidemezsin diyerek intikamımı aldım ama o kırgınlığım hiç geçmedi. Ne yazık ki birileri homurdanırken kendi istediğimi yapıp keyif alan insanlardan değilim. Bu yüzden bir sürü keyfimden oldum. Onun için bu anlattıklarını yaptığın için seni kocaman alkışlıyorum. Ohhhh iyi etmişsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen! Yemin ederim aynı argüman önümde Handan :,((( Söyle bana ne olur, şimdiki aklın olsa bu argümana ne cevap verirsin çünkü ben "haklı aslında... sadece haftasonu ortak zamanımız oluyor" falan diyorum. Halbuki benim bakış açımla bakarsan haftasonu benim kendime ayırabileceğim tek zaman... Hep ödün ver hep onların isteklerini öne koy yeter yani...... hakikaten yeter!

      Sil
  12. Okurken bile bir rahatlama geldi. Özelikle çilekleri tek başına yemen. Biz bunları hak ediyoruz yaa hemen örnek alıyorum aynılarını yapıcam bir gaza geldim anlatamam :))) Benden de bir iyi haber yürüyüşe başladım ve ciddi disiplinli bir şekilde her gün iki elim kanda olsa sitenin etrafında 30 dakika hızlı tempo hafif koşmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. <3 yaptın mı?
      yürüyüşe çok sevindim, hele tek başına olması ne büyük mutluluk veriyor insana...

      Sil
  13. Sevgili Ceren, bir süredir blogları ziyaret edemiyordum. Bugün girebildim, senin de son birkaç yazını bir anda okudum. Sen ne dolu dolu bir kadınsın:) Okuyan beni bile her yazıda farklı duygulara sürükledin. O suya atlamakla iyi yapmışsın. İyi ki içinde kalmamış. Dilerim kendine ayırdığın nice keyifli zamanların olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Klio'nun Şarkısı, çok teşekkür ederim, hem güzel dileklerin hem övgün için.. <3

      Sil