11 Aralık 2020 Cuma

Mim: 2020 yıl sonu raporu

2020'den hatırladıklarımız.

Yine yılın Z-Raporu zamanları mı gelmiş, ne çabuk?! Bu sene fikir Belle'nin Kütüphanesi'nden çıkmış, zikir bakalım nasıl olacak :)

1). 2020 senin açından nasıl geçti?

Bu sene "evde kalmış kız" sendromuyla geçti: Beklemekle.. Sürekli bir şeyleri bekledim. Önce Corona geçirirken, iyileşmeyi bekledim. Sonra evde yaşam başladı ve dışarıya çıkabilmeyi bekledim. İş yerleri ve okullar kapandı, çalışmaya geri dönmeyi, çocukların yeniden eğitim hayatlarına dönebilmesini bekledim. Yaz geldi, havalar ısınsın diye bekledim. Isındı, Türkiye'ye gitmeyi aileme, sevdiklerime kavuşmayı bekledim. Türkiye'ye gittim geldim, kısmen rahat bir dönem başladı, işe döndüm çocuklar okula başladı derken bu sefer alışmışım, endişeyle karışık "yine aynı şeyler yaşanacak" diye bekledim. Şimdi ikinci dalganın en zirve yaptığı günler içindeyiz, aşı haberleri geliyor o haberleri ve rakamların yeniden düşmesini bekliyorum. Yani resmen beklemekle geçti koca sene... Bu anlamda çok "yaşanmamış" geçtiğini hissediyorum.

2). Yıl boyunca yapmayı en çok özlediğin şey nedir?

İlk aklıma gelen "sarılmak"tı ama kendime karşı dürüst olmalıyım, ben sarılmayı ve bedensel teması özellikle çok sevdiğim biri değilse hiç sevmem :) Vallahi, biraz yabaniyimdir. Açıkcası cafeler barlar dışarda sosyalleşmeler de çok aşırı özlediğim bir şey olmadı çünkü arkadaşlarımla çok sık buluşup doğada açık havada yürüyüşler yaptık, en kötü gece çocukları uyutup birer şarap alıp bilgisayardan konuştuk. Yani sosyalleşme ihtiyacım aslında çok olmadı. Amaaaaa ama seyahat ihtiyacım çok oldu, çekip gitme ihtiyacım aşırı tavan yaptı. Özellikle bir tren seyahatiyle İstanbul'dan Kars'a meselâ, tek başıma, elimde kitabım, kulağımda müziğim, ara sıra kompartımana giren çıkan insanlarla sohbet edebilmek.. Bunu özledim. Hadi gidememek bir yana, üstelik hayalini bile kuramamak beni çok üzdü.... 

Tatil hayalleri..

3). Biraz da olumlu yönden bakalım. 2020'de güzel geçtiğine inandığın veya 2020 şu yönden uğurlu geldi dediğin bir durumla karşılaştın mı?

Çocuklarımla ilişkim! Çocukların 7/24 evde olması beni aşırı korkuturdu eskiden, bir noktadan sonra kendimi banyoya kilitleyip "noooolur 5dk, sadece 5dk" diye yalvarma durumum olurdu. İnsan korkularıyla yüzleşip "en dibi" de görünce bir rahatlık bir mutluluk geliyor sanırım :) Zaten bağıran bir anne değildim ama şimdi kendimi çok daha dengeli ve eğlenceli buluyorum.. Annelik konusunda kendime güvenim arttı sanırım. Bir de terapist olarak eskiden online terapilere çok ters bakardım, o güven ve samimiyet ilişkisi bilgisayar ekranından kurulamaz diye düşünürdüm. Şimdi haftada en az bir online terapi görüşmem oluyor ve keyif alıyorum. Bu yeni bakış açısı mesleğime de olumlu katkı yaptı, bana yeni bir "yol" açmış oldu.

Bavyeralı ev hanımı hallerim :P

4). Karantina sürecinde veya bulabildiğin boş vakitlerde kendine zaman ayırabildin mi? Ayırdıysan neler yaptın?

Ha ha ha. Sinirle güldüm vallahi. Ne diyorsunuz, Şubat sonundan Ağustos başına dek kendime 5dk bile bulamadım ve tırlatmak üzereydim, neyse ki Türkiye'de biraz dinlenebildim, kendime zaman ayırabildim (Ağustos'ta yaptığım 2 günlük bir kaçamak, bir ömür kadar iyi geldi bana). Eylül'den beri de Almanya'da iş yerlerimiz ve okullarımız açık, bu nedenle hem işime, hem sosyal hayatıma hem de kendime zaman ayırabildim ama rakamlar roket hızıyla yükseldiği için, şimdi önümüzdeki birkaç ay zor geçecek ve yeniden evlere kapanacağız. Fakat bu sefer kendime Proje 365 Blog diye bir blog açtım ve her gün kendi kendime benim için gerçekten "anlamlı" olan yaşam önceliklerini tartışıyorum. Bu "düşünsel ihtiyaç"larıma çok iyi geldi. Bir de bir önceki yazımda anlattığım yine kendime yaptığım "özel zaman" takvimimi sanırım noel sonrasında da devam ettireceğim, çünkü o da, yani kendimi zorla kendime vakit ayırmaya teşvik etmek de çok iyi geliyor!

5). Son olarak 2021 yılından beklediklerin neler?

Vallahi tek beklentim kendimin, ailemin, sevdiklerimin, sizlerin, hepimizin yani; sağlıklı ve huzurlu olmamız. Bu iki madde olsun gerisini biz hallederiz bence :) 

 <3 Hepimize.....

İlk foto. Şehrimizin 112 hattından çok sevdiğimiz bir arkadaşımız. Onun 2020'de yaşadıkları düşünülürse, hadi yine iyiydik bence...... Allahtan tüm sağlıkçılara sağlık ve güç diliyorum!

30 yorum:

  1. 2021 uğursuz bir yıl oldu. Bu mimi yapacak cesareti bile bulamadım kendimde:) Evlere kapanmak beni bunaltmasa da buna zorunlu kalmak, özgürlüğümüzün kısıtlanması çok ağır geldi. Proje 365 Blog yazılarınızı kaçırmıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar bitsin istemişsiniz ki çoktan 2021 yazmışsınız bile :)

      Sil
    2. Kafamdan silip atmışım, evet yok öyle bir yıl:)))

      Sil
  2. ben bütün hayatım beklemekle geçiyormuş gibi hissediyorum çoğu zaman :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen en azından beklerken çok da güzel dolduruyorsun ;) Ben bir süredir beklerken camdan bakmak dışında bir şey yapmadığımı hissediyorum..

      Sil
  3. Yine gülerek okudum. Sen gerçekten bu mizah işinde çok iyisin :) 2021 daha iyi olacak. 2020'de değişikliklere alışmak için çok çaba harcadık, çok zorlandık. Bence kesin level atladık, gelecek yıl aynı ayarda zor olsa bile bize o kadar da zor gelmeyecek. "Aman bu da geçer gider" diyeceğiz hep birlikte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle..! Bu sabah hissettim aynısını biliyor musun. 2020 sanki güçlendirdi beni dedim.. Öldürmeyen güçlendirir allaaaah gibi oldu bu da :D

      Sil
  4. Yaaa 2020🥵 bir bihterin de dediği gibi. Unutasiya kadar nefretle hatirlayacagim😀

    YanıtlaSil
  5. 2020 hepimiz için can sıkıcı geçti. Çok geçmiş olsun. Ziyaretime gelmişsiniz, teşekkürler. Takipteyim sizi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Kendi ve ailenizin mesleğini 2 yazıda bir söylüyorsunuz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine geldi bizim huysuz anonim :))))
      Evet çünkü mesleğimle GURUR duyuyorum, çok seviyorum işimi ve biliyorum herkese kısmet olan bir durum değil bu. Ailemden öğrendim, onlar da meslekleriyle hep gurur duydular ve 70 yaşlarına dek layıkıyla yaptılar, ne büyük bir hizmettir sağlıkçı olmak, az bile söylüyorum bence.

      Sil
    2. Birde Bavyera ya gelin gittiğini söylüyor ikide bir👰👆💃💣

      Sil
    3. Hahahah :))) Bak ondan çok övünç duymuyorum, Türkiye'de olsam şimdi diyorum yani, çok özlüyorum.

      Sil
  7. Bu sene unutulmazlarımız arasına girdi :))
    Yeni yeni iletişim yolları keşfettik. Online terapinin mizahı yapılırken artık normalleşti. Bir Amerikan dizisi vardı,terapist internet üzerinden danışanları ile görüşüyordu. Eğlenceli bir diziydi.Bir türlü, internette bulamıyorum şimdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba neydi? Bence en başarılı terapi sahneleri The Sopranos ama orada yüzyüze ve çok klasik bir ilişki vardı. Bizdeki Türk tipi terapi dizileri baya tutuyor sanırım ama oradaki terapi ve terapist çok yanlış aktarılıyor, gelsin çaylar gitsin kahveler, canım gel senle bir sohbet edelimler.. Ama sonra Gülseren Hanım'ın bir sohbet programını izledim ve dedim bu kadıncağızdan da başka türlüsü zaten mümkün değil :)) Dedikodumuzu da sıkıştıralım.

      Sil
    2. Dizinin adı "Webb Terapi" tee 2011 yılının dizisi...Şu törkiş terapi dizileri için söyleyecek çok şey var da kalsın şimdi.

      Sil
  8. şimdi banaaa yaşanmamış yıllarımı verseleeer, 2020 yi isteriiiim :) bavyera salami peyniriii mangaliii birai amaniin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A sever misin, yollayayım bir paket :) Ciddiyim.

      Sil
    2. he yok yaa, almancı türkler annatıyo da ondaaan :) teşkür ederiiim :) mia san mia :)

      Sil
    3. We are who we are, kimsek oyuz :) Bavyera dilinde. Ben konuşamıyorum ama çocuklarım konuşuyor hatta (4. dilimiz diye hava basıyorlar şapşikler) çok komik bir dil bence ama sevimli.

      Sil
  9. Korona atlatmışsınız, büyük geçmiş olsun. Bugün de ben kuzenimin hasta olduğunu öğrendim. Nereye kadar gidecek kim bilir😔

    Maalesef 2020 hepimize acı yüzünü gösterdi. Ama kendimizi ve hayat rutinimizi bolca gözden geçirdiğimiz bir yıl da oldu. Özellikle senin yazında bunların farkına varıp korkularını yenmen ve huzurunu bulabilmene çok sevindim😊 2021 hepimize sağlıkla ve mutlulukla gelsin❤

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten açıkça ifade edilen güzel bir yazı ortaya çıkmış sanırım bu ayın sonlarına doğru ben de bu tür bir yazı yazabilirim. Ve ilham aldığım bu içeriği de sayfam da belirtirim belki birçok kişi yazmak ve yazılanı da okumak ister. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazın, insana iyi geliyor böyle "toparlama" yazıları yıl biterken :)

      Sil
  11. Bu salgın bitecek ve o zaman her yere bir hareket gelecek. İşte bunu düşünmek mutlu ediyor beni:) 2021 sağlıkla, keyifle, bu kez güzel sürprizleriyle gelsin. Sevgiler Ceren.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut! Ben bugün çok iyi değilim aslında.. Ama evet, bu da geçecek diyelim. Daha güçlü çıkacağız mutlaka bu dönemden.

      Sil
  12. Inşaallah yeni yıl güzellikler getirsin hepimize. Ne güzel gülmüşsün öyle. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AMİN! Bugün diğer blogda da gülmek konusunu yazıyordum, aklıma eşimin rahmetli babası geldi.. O da öyle derdi.. Teşekkür ederim :)

      Sil