7 Mart 2010 Pazar

Parmak ucumdaki cennet: Guacamole


Haftasonu için evde yumoş koltuğa gömülüp kitap okumak ya da arka arkaya birkaç güzel film izlemek isteyenler için harika bir tarifim var: Guacamole!
2-3 orta boy avokado, 1-2 orta boy domates, yarım kırmızı soğan, yarım limonun suyu, tuz, karabiber ve dayanabileceğiniz ölçüde Tabasco sosu kocaman bir mutluluk kasesi yaratmak için yeterli. Avokadoları güzelce ezip, ufacık küpler halinde doğradığımız domates ve soğanı bir koca kaseye alıyoruz ve diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Sonra mevsim koşullarına göre battaniyemiz ya da buzlu limonatamızı alıp, kitabımızın başına ya da DVD oynatıcımızın karşısına geçiyoruz. Etimek veya mısır cipsi eşliğinde, yüzde kocaman bir gülümsemeyle keyfini çıkartıyoruz!
Guacamole eşliğinde son okuduğum kitap: Juliet, Naked! - Nick Hornby
Guacamole eşliğinde son izlediğim filmler: The men who stare at goats - Grant Heslov, Lovely Bones - Peter Jackson

1 yorum:

  1. juliet naked, anavatani sayilabilecek britanya semalarinda zaman zaman memleketin kendisinden umulmayan gunesli gunlerinde happy place im diye adlandirabilecegim kampsu icindeki viktorya tarzi bi evceazin bahcesindeki bankta tam karsisinda fountain den firlamis hayat agaci misali bi agacin karsida okunurken; hala bitmemesinin sebei olarak vicdan azabiyle icimi oguten dev.psyc. ve de stat okumlari gosterilebilir. ruzgar ustmeye baslayinca birakilan okuma da epey kisa soluklu olurken, indoor okumlara pinar beyaz peynir ve gemlik zeytinine katil edilen hashasli ingiliz craker lariyla eda edilmektedir.
    sirada an education var..
    saygilar, opucukler!
    bilgisayarim su aralar komada, ama bunu gorunce de lab bilgisayarindan ses vermeden edemedim.
    yakinda mail in yolda olacak.. sana inciluslend'in akademik ve kulturel pro-con listelerini yolliycam..

    YanıtlaSil