19 Nisan 2020 Pazar

Podcast lazım mıydı? - Podcast önerilerim

Podcast'ler hayatıma 3,5 sene önce girdi, giriş o giriş. Bağımlısıyım. Yemek yaparken, çocuk uyuturken, ev işi yaparken, çok ciddi olmayan eğitim ve raporları yazarken şu alttaki gibi güneş altında kestirirken ve özellikle de kocaya sinirlendiğinde takıyorsun kulağına, gidiyorsun ayrı bir evrene. İlk başlarda "aman 2 seneyi bulacak annelik izniyle mesleğimden kopmayayım" diye psikoloji, terapist abanmıştım ama sonra, baktım apayrı bir dünya var orada, hatta üniversite yıllarımın vazgeçilmez radyo programcıları, köşe yazılarını takip ettiğim yazarlar, herkesler podcast'te! Bu benim gibi instagram ve youtube kullanmayan dinazorların sosyal medyası olmuş.

O zaman ben bir de yeni teknoloji diye de atlamıştım. Fakat bakıyorum aradan 3,5 sene geçmesine rağmen yeterli ilgiyi görmüyor hatta bazı programlara ara veriliyor. Tabii "kozmetik ürünleri" diye yaparsan satar, ona lafım yok ama mesela Cuma Adlı Adamlar'a ne oldu.... Anladınız.

Ben podcast'lerimi eğer telefondan dinleyeceksem spotify hesabımda ya da itunes'ta dinliyorum ama evde bilgisayarda da dinlemek mümkün. Bunun için ben http://podcastapp.ehubsoft.net/ adresinde kayıt altında tutuyor, istediğim zaman bölüm bölüm dinliyorum.

Belki siz de benim gibi bağımlısısınız. Belki aramızda değiş tokuş yaparız.

Ben şimdi aşağıya sadece Türkçe olanları yazıyorum ama aşağıya eklediğim fotoğrafta düzenli dinlediğim tüm podcast'leri görebilirsiniz. Sizden de varsa bağımlısı olduklarınız, bekliyorum tabii.

Devam edenler:
- Nasıl olunur
- Londra'dan İstanbul'a
- Kalt'ın Podcast'i
- Efe Tunçer Stand up
- Arka fon hikayeleri
- Fularsız entellik
- Bu mu yani
- Dünya nereye gidiyor?
- Gayrisafi fikirler
- Kaçık Prens Podcast
- 521
- Lafın gelişi
- Yalansavar

Sonlananlar ama eski bölümlerini dinleyebildikleriniz:
- Cuma adlı adamlar (kalp ben, neden bitti bilmiyorum, boşluktayım)
- Modern sabahlar
- Tahminatörler (Cenk Erdem)

Ve yerli / yabancı tüm listem:


19 yorum:

  1. Ben de seviyorum dinlemeyi ama biraz seçiciyim sanırım vaktim az olduğu için. Önerilerine göz atacağım

    YanıtlaSil
  2. Hiç dinlemedim podcast.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de oğlan doğunca keşfettim çünkü boş boş bakışıp oturuyoruz bari seminerler dinleyeyim kendimi geliştireyim demiştim. Hatta en ünlü podcastler tabii Tedtalks. Ama sonra baktım her tür sohbet dönüyor, hoşuma gitti. Müziksiz radyo programı gibi :)

      Sil
  3. Girişimcilikle uzaktan yakından ilgim olmasa da Girişimci Muhabbeti’ni dinliyorum yazılanlara ek olarak. Kaçık Prens ve Fularsız Entellik favorilerim. Hatta Fularsız Entellik kendine maddi destek verenlerle online buluşmalar düzenliyormuş , çok heyecanlandım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girişimci muhabbeti güzel diyorlar ama hiç dinlemedim, ilgi alanım değil pek. Kendi işimi yapıyorum aslında çok şey öğrenebilirim belki de. Bir bakayım :)

      Sil
  4. Duydum ama hiç dinlemedim.

    YanıtlaSil
  5. Video izlemeyi hiç sevmiyorum. Podcast'e bayılıyorum. O yüzden YouTube kullanmayan dinazorlar tanımına çok güldüm:) Listeden dinlediklerim var. Ben bir de Mirgün Cabas'ın podcastlerini seviyorum. Şu sıra Nasıl Gidiyor Karantina'ya sardım. Yine onun Can Kozanoğlu ile yaptığı İlk Sayfası'nı tavsiye ederim. Onu da ilgiyle tükettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen! Çünkü aynı zamanda gözlerinle başka bir iş yapabiliyorsun düşünmediğin otomatik işler tabii..
      çok teşekkürler hemen bakıyorum.

      Sil
  6. Şu güzeldir: https://acikradyo.com.tr/podcast/157764

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihi benim alanım nöropsikoloji ve klinik psikoloji. tam isabet. fakat freud görünce tüyleri diken diken olanlardanım, şu an dinliyorum bakalım beğenecek miyim :)

      Sil
    2. Freud'u beğenmeseniz de güzel program :)

      Sil
  7. ben de dinleyemiyorum yav. hele iki üç kişili yayınlarda kişiler gergin ve zorlama konuşuyorlarmış gibi hissediyorum. bende de bir tuhaflık olabilir tabiiğğ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bazıları hakikaten sandalyeye bağlamışsın da kuş tüyüyle çıplak ayaklarına işkence edecekmişsin gibi bir havada konuşuyor. hatta şu yukarıda Yenal bey'in önerdiği psikoloğa da merak salayım dedim ama adamcağız öyle gerilmiş ki. Canlı yayın psikolojisi belki çünkü danışanlarıyla bu tonda konuşuyorsa, bilemedim :P

      Sil
  8. Oooo 🥳 Bir sürü podcast var burda 🤩 Önceden hiç dinleyemiyordum ama Momentos sayesinde alıştım artık bağımlı oldum diyebilirim 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podcast candır. Özellikle bedensel aktiviteler sırasında.. Ben podcastsiz gün geçiremiyorum:)

      Sil