14 Mart 2016 Pazartesi

Memleketten umutsuz ve sinirli insan manzaraları

Ankara'da son zamanlarda arka arkaya yaşanan terör saldırılarına duyulan üzüntü yavaş yavaş yerini öfkeye ve özellikle Kürtlere karşı nefret söylevlerine, askeri cunta özlemine ve daha hastalıklı ve tehlikeli milliyetçi görüşlere bırakıyor. Bloglardan bunu okuyorum.

Dış basında durum çok daha farklı ele alınıyor tabii, her zamanki gibi ülkenin içindeki görüşle dışındaki görüş taban tabana zıt. Bazen sizin hiç duymadıklarınızı duyuyoruz, bazen siz bizim duyduklarımıza komplo teorisi diyip, "Batı bizi hiç anlamıyor, Batı bize düşman zaten" kısvesi altında Bat'ya küsüp, ne dediğini anlamaya çalışmayı dahi reddediyorsunuz. Ülkenin doğusunda yaşananların nedenlerini kendi içimizde aramak yerine Amerikan Emperyalizmine verip veriştirmek daha kolay oluyor tabii. Kendi tankını tüfeğini üreten, dünyanın en güçlü 5 ordusundan biriyken, Amerika ve Batı bizi dolduruşa getirdi, bize silah sattı, bizi bozdu, bizi bize kırdırdı demek.. Oysa her saldırıda daha faili belli olmadan suçu Kürt halkına atmak, sonra altından ISİD çıkınca hala bozuntuya vermemeye çalışıp inatla bunun "bizim topraklarımızda, bizim misafirperverliğimizde "özgürce(!) yaşayan bu kendini bilmez halkın kalleşliği canım.." olduğunu; çok bilmiş, hayatında Ankara'nın doğusuna gitmemiş (karışık oralar şimdi) bir Beyaz Türk olarak beyan edivermek.. Ne kolay.. Bunu sosyal medyada beyan ediverince birden sosyal duyarlı oluveriyor insan. Yazını yaz, bloğa yükle, sonra kalkıp kendine mükellef bir kahvaltı hazırla. Ankara simidi mi daha çıtır, İstanbul simidi mi..?

Bıktım hepinizden..

Hala "askeri bitirdiler, kimsenin sesi çıkmıyor" diyebilmek? Hala "bu Kürtler zaten problemli halk, bunları baştan islah edeceksin, hadlerini bildireceksin"ciler.. Kürtlerin yaptığının bir kısmının bildiğin derin devletin işi olduğunu, kendi askerinin karşı tarafmış gibi görünüp kendi halkını bombaladığını hala düşünemeyen, Doğu'daki savaşı "askeri idman, ordumuz her an hazır oluyor işte" basitliğinde görenler.. 2 gün yas tutar verip veriştirir, 3. gün instagram hesabınızdan orman kebabı fotoğrafları paylaşmaya devam edersiniz..

Hiç bir sorun tek taraflı değildir, iki tarafın da suçu vardır. Bunu artık kabul etmek lazım. Karşı taraf hep ağlasın, pişman olsun sürünsün diyorsak; kendi yüzümüzün de hiç gülemeyeceğini anlamamız lazım. Kendini sütten çıkmış ak kaşık gör, mutluluğu refahı, kaygısız ve rahat yaşamı kendine ait san, sonra karşı taraf neden bu koşullarımın devamı için rahat durmuyor, bir sürü hak verdik işte, hala doymuyor diye sinirlen.. Olacak iş değil..

Barış ve demokrasi istiyorsak, bunun tek taraflı olmadığını öğreneceğiz.

Not. Ankara'daki tüm dostlara geçmiş olsun.. Teröre lanet olsun..

9 yorum:

  1. Duygularım sözcük üretmeye engel oluyor artık. Ağzına sağlık. Paylaşıyorum bunu.

    YanıtlaSil
  2. Cesaretli yazı, verip veriştirmek değil, budur...

    YanıtlaSil
  3. Evlerine gitmeye çalışan öasum insalrı öldürdüler. Kürt, Türk ya da başkası. Bunu yapan insan değil ki milletinin ırkının bir önemi olsun...Yapan Kürtse göz yuman da Türk, var mı farkları...

    YanıtlaSil
  4. Selam, böyle arkadaslariniz olmasina üzüldüm. Facebook listemde 600'den fazla insan var, yazdiklari, yaptiklari pek cok seye katilmiyorum ama kürt düsmani yok cok sükür. Bir iki tane mhp'li bile var, onlar da pkk kürt ayrimini yaparak yorum yapiyorlar nadiren, -genel olarak konusmuyor cok insan-, yoksa listemden silerdim zaten. Ülkenin batisinda da kürtlerle türkler birlikte yasiyorlar. Olaylar kürt türk savasi hic degil. Bati medyasinda tarafli/yanlis anlatilan tek sey bu, haberler: "türkler kürtleri öldürüyorlar"... türkiye'deki sacma yorumlar kadar, her sohbet arasi, yeni tanidigim densiz bir almanin, siz kürtleri öldürüyorsunuz demesinden de biktim... yoruldum.

    YanıtlaSil
  5. Sanmıyorum, kimse birsey ögrenmez kimse degismez burada. Sorgulamayı, arastirmayi, dusunmeyi bilmeyen ezberci, sloganlarla yasayan ve konusan insanlar ulkesi burası. Hic kimse acaba ben de bir hata olabilir mi diye, bir saniyecik bile tereddüt etmiyor. Eh, ben de sonucta klise bir sekilde elstiri yaptım iste. Hepimiz ayniyiz.

    YanıtlaSil
  6. düşünmeden, ezber edilmiş sözleri ve tepkileri göstermek yaşananların tekrar edilmesinden başka ne işe yarar,bunu baştakiler zaten yapıyor, bir kitleyi hedef alıp, körleşmiş zihniyet ve vicdanlarına malzeme yapıyorlarlar, dediğin gibi bu türk kürt meselesi hiç değil, lütfen anlasın insanlar, lütfen anlasın artık dönen dolapları, lütfen....
    asuman çalış

    YanıtlaSil
  7. Kürt ve PKK ayrimini yapmak gerek diye düsünüyorum. PKK kendisini desteklemeyen kürt vatandasi da öldürmekten cekinmeyen, avrupa'daki uyusturucu ticaretini elinde tutan bir örgüt. Cemil Bayik Times'a röportaj vermis bugün, diyormus ki, güneydogu'da türkler sokaga cikma yasagi sirasinda yagma yapmislar. Ve bunun intikamini savasi türkiye geneline yayarak yapacaklarmis. (link: http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/article4712984.ece) Bugün ankara, izmir, istanbul, her büyük sehirde güvenli alarmdaydi. Savas basladiginda batiya göc eden kürt vatandaslari vuran bir örgüt, simdi tanimadigi sivilleri öldürerek baris getirecekmis hepimize.

    YanıtlaSil
  8. olay kürt türk ayrımı olmamalı. Apartmanda kürt komşumuzda var ermenide. Annem hasta olduğunda ben okuldayken o kürt komşumuz bekledi. bu türk aman hastaysa banane demedi.
    yaşananların hepsi insan olmayla alakalı. ırkçılık değil insanlık ayrımı

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel yazmışsın. Adsız yorum bırakan arkadaş çok şanslı ve ayrıcalıklı bir ortamda yaşıyor anladığım kadarıyla. Benim etrafımda özellikle son 2 Ankara patlamasından sonra hiç beklemediğim insanlardan ufak ufak yarım yarım e ama kürtler de goygoyu başladı valla. Adı resmen Türk Kürt savaşı olmayabilir, insanlar sokakta birbirini sen kürtsün türksün diye boğazlamıyor olabilir ama süreç oraya doğru gidiyor. Son örnek Sivas'a maç yapmaya giden Amedspor'a hiçbir otel yer vermemiş.

    YanıtlaSil