27 Mart 2015 Cuma

Lumbersexual nedir?

Haftasonu evde bir lumbersexual ağırladık, bu vesileyle ben de bu lumbersexual'lar nedir, ne değildir, ne yer ne içerler, dünyaya nasıl bakarlar bir öğrenmiş oldum. Siz tabii sosyal alemi ben ununu elemiş eleğini kaldırmış, çoluk çocuğa karışmış, başını kaşımaya vakti kalmamış bir garip cerenmus'dan daha iyi takip ediyor ve "ohooo, bunlar out oldu kızığm, şimdi snipersexual'lar moda oldu" diyor olabilirsiniz ama işte ben, kendim yazıp kendim gibilerin dimağında "haaaa bu o muymuş" diye bir ışıkcağız yakmak istedim, tamamen kamu yararına.

Lumbersexual da bir metrosexual, emo, hipster gibi bir insan evladı arkadaşlar. Şu üstteki fotoğraftaki gibi kareli gömlek ile biraz yüsekçe belli ve paçalı dar kot giyinen, saçını sakalını bir hipster kadar olmasa da, yine de orta düzeyde salmış bulunan, yün bereler takan, sırt çantası kullanan ve dikkat ediniz lütfen şimdi can alıcı noktaya geliyorum: belinde minyatür bir balta taşıyan (evet evet evet) bir insan evladı bu lumbersexual. Yemin ederim bir tane değiller, çok moda burda, elini sallıyorsun böyle adamlara çarpıyor! İnanmazsan al wiki'ye sor. Ordan çık The Guardian gazetesine sor. Minyatür balta diyorum yaaa! Tabii işin esprik yanı o ama vallahi taşıyorlar! Neden diye sormayın bana, 2000'lerden bu yana akıl sağlığımı korumak adına, modaya "neden ya neden?" demeyi kestim ben..

Lumberjack ile heterosexual'dan türetilmiş olan, 2014'te ortaya atılan bu terim, aslında bir nevi metrosexual erkek tipine başkaldırı olarak çıktı diyeni de var ama ben şahsen hipster'in bir "numero" ötesi diye düşünüyorum, hipsterin dağa kaçmış, haftasonu kamp yapıp pazartesi işe dönmüşü bence bu. Ve de çok ince bir çizgide kayıverirse ucundan biraz seri katil havası da var sanki.. Sadece erkek versiyonu olması (şimdilik) içimize su serpiyor mu, emin değilim.

Dur bakalım hayat bize daha ne renkler verecek (seviyorum yani bu rengarenkliği, nokta).

11 yorum:

  1. İçin rahat edecekse bir genç kız olarak ben bilmiyordum lumbersexualı :D Bu baya bildiğin lumberjacklere özenmiş şehir çocuğu bu ya. Hani şu göstermelik kas yapıp bununla övünen ve evden çıkmadan önce 10 saat saçına "yataktan yeni kalktım" şekli vermeye çalışan tiplerden. Yurtdışında nasıl görünüyorlardır bilmem ama Türkiye'de ben böyle saç sakal girmiş kişi görünce yolumu değiştiriyorum ahahahahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de sevmiyorum saç sakal karman çorman..

      Sil
  2. Bi' yaşıma daha girdim sayende...
    Baltalı İlah Zagor geldi aklıma, belki bu arkadaşların esin kaynağıdır, kimbilir :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tim Allen'in Home Improvement dizisindeki (90lar) Wilson karakteri geliyor benim de aklıma :) Hatta biryerde okudum, ilk lumbersexual diye

      Sil
  3. Calgary'de cok hipster var ama baltalisini hic gormedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelirler yakında bekle :) Daha yeni bunlar.

      Sil
  4. sonu seksuelle biten kavramlarla ben ilk metroseksuel dayatmasıyla tanıştım...
    bir amcam bir mustafa sarıgül benliğimde öyle derin izler bırakmasaydı belki de metroseksüel olabilirdim yakın buluyodum kendimi.

    amcam kuaferden (aslında bildiğin berber yahu ahahaa) dönmüştü cilt maskesi yaptırmış söylenti hemen yayıldı ve amcamın bin yıllık karizması bi dakkada bitiverdi ceren...

    aynı akşam rakı sofrasında bi yere uzanınca gömleğinin altından baksırı gözüktü ucundan...
    beyaz üzerine pembe ayıcıklar ve pembe kalpler olan bi baksır giyiyodu amcam...
    amca sen metroseksuel olmuşun dedimdi.
    küstü bana amcam yiğenim bana homoseksuel didi toplum içinde diye...
    kaç sene sonra zor barıştım yav.

    sonra canlı yayında şişli belediye başkanı mustafa sarıgüle sordular...
    siz metroseksuel misiniz diye.
    hayır ben erzincanlıyım dedi ya.

    hadi şimdi gel metroseksuel ol...

    ve bi daha töbe ettim böle seksuel moda akımlarına sırt çevirdim küstüm resmen...

    lumberseksuel arkadaşa selam ederim...

    bırakınız şu garip oğlanlar iki moda yaratsın iki afra tafra yapsın iki balta taksın...
    bi ömür boyu bi baltaya sap olamadın çilesini çekecekler nasılsa.

    yeterki pantalonun paçalarını sıvayıp iğrenç bileklerini gözüme sokmasınlar...

    yoksa baltaymış lumbermiş metroymuş canımı yesinler.

    ay kıyamam ya onlarda anne kuzusu.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha ay bayıldım, baltanın sırrını çözdün ya, şimdi tüm taşlar yerine oturdu bende.. Balta tamamlayıcı aksesuarmış meğerse, önemliymiş, bundan sonra yok ben asla garipsemem bunları, kuzu tabii ya hepsi..

      Sil
  5. Benim etrafimda hic yok bunlardan. ir de baskentte yasiyorum ha, pes!

    YanıtlaSil
  6. O tiplerin özel bir adı mı varmış ya :D

    YanıtlaSil