23 Ağustos 2010 Pazartesi

Jeremy Vs Richard - Babam Vs Ben


İki araba, iki farklı rota, iki inatçı şöför: Top Gear'in Jeremy Clarkson'u ile Richard Hammond'u ya da bizim hanedeki versiyonu; babamla ben..

Bazı insanlar her gün tek bir yoldan işe gider-gelir; onlara önerilen yolu seçer, ara yollara asla sapmadan (kaybolmadan) hedefe varır, bunun da üstünde durmazlar. Oysa bizim ailede yeni/alternatif yollar bulmak, kaybolmaları keşif gezisi gibi görmek ve bu yeni buluşlarla biraz da övünmek adettendir. Bu keşif gezileri sırasında nice yeni lokantalar, park yerleri, küçük esnaflar ve en önemlisi de boş ve kısa yollar bulmuşuzdur.

Bursa'da bu sıralar metro nedeniyle yol çalışmaları var; ana arterlerden birisi kapandı, babamla bana gün doğdu! Tabii ki hangi yol daha kısa, hangisi daha akışkan, hangisi daha ekonomik, hangisi daha düzgün diye karşılaştırmalı denemeler yapmamız ve akşam yemeklerinde bir araya geldiğimizde günün keşif gezisini tartışmamız lazım. Evde bir Jeremy bir Richard olunca..

Tabii kendimi Richard olarak görüyorum; çünkü bu keşif gezileri sırasında her zaman Jeremy beni alt ediyor. Ben ara sokaklarda, siyah arabada, kan ter içinde, bir sağa bir sola direksiyon kırar ve donup kalmış sokak kedilerini kışkışlarken; Jeremy (babam) klasik müziğini ve klimasını açmış, güneş gözlüklerinin ardından son derece cool bir şekilde "bildiğini okuyor". Ben telaş içinde ve olmadık aksiliklerle cebelleşirken, kısa diye iddia ettiğim yol uzuyor; Jeremy her zaman sakin ve sukunet içinde beni alt ediyor. Sanki ben toz toprak içinde, 70'lerden kalma bir rallici; Jeremy (babam) ise Maserati'sinin içinde doğmuş.. Kahroluyorum :)

Kıssadan hisse; Mudanya yönünden Bursa'ya gidecek arkadaşlar, Organize Sanayi'nin Besaş tarafından geçmektense, U yaparak tam içinden geçin.. Daha kısaymış :P

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder