tag:blogger.com,1999:blog-3169403751732917885.post8608316408515648354..comments2024-03-25T21:19:43.878+03:00Comments on Yaşamın Tortusu: En güzel içki tarifleriSadece C.http://www.blogger.com/profile/04514564862754686770noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-3169403751732917885.post-67549524587525106722012-10-09T00:53:35.441+03:002012-10-09T00:53:35.441+03:00heyooooo, anca gördüm yorumu, şu saatte varmışsınd...heyooooo, anca gördüm yorumu, şu saatte varmışsındır, gezmişsindir, dönmüşsündür bile..<br />evet çay kahve sevmiyorum ama zorunda kalabiliyor bazen insan, uyuyamıyorum sonra da (şimdi mesela)Sadece C.https://www.blogger.com/profile/04514564862754686770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3169403751732917885.post-9535424550495043882012-10-09T00:52:17.987+03:002012-10-09T00:52:17.987+03:00anne sütü üreten fabrikalar da var artık ;) böğk a...anne sütü üreten fabrikalar da var artık ;) böğk ama işte bir sektör yani..Sadece C.https://www.blogger.com/profile/04514564862754686770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3169403751732917885.post-55349336445567832902012-10-08T18:30:03.435+03:002012-10-08T18:30:03.435+03:00Benim listem de benzer, sonuncu hariç.
Önce domat...Benim listem de benzer, sonuncu hariç.<br /><br />Önce domates suyu, sonra süt! sen de benim gibi kahve, çay içmeyenlerden misin?<br /><br />bu arada Göbekli Tepe ile aramda 15km var!Jardzyhttps://www.blogger.com/profile/15505833843342419913noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3169403751732917885.post-49076324108019936192012-10-08T09:05:19.834+03:002012-10-08T09:05:19.834+03:00inek sütü evrimsel olarak bize ters. en iyisi keçi...inek sütü evrimsel olarak bize ters. en iyisi keçi sütü gene dehirondellehttps://www.blogger.com/profile/13598501904389662160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3169403751732917885.post-34717479647688608582012-10-07T22:53:24.281+03:002012-10-07T22:53:24.281+03:00Valla deneyeceğim Çağatay abi :D Çok teşekkürler!!...Valla deneyeceğim Çağatay abi :D Çok teşekkürler!!!Sadece C.https://www.blogger.com/profile/04514564862754686770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3169403751732917885.post-28803284351492872832012-10-07T22:41:34.005+03:002012-10-07T22:41:34.005+03:00CERENMUS;
İçecekleriniz çok güzelmiş. malzemeleri...CERENMUS;<br /><br />İçecekleriniz çok güzelmiş. malzemeleri eksikte olsa kabaca hepsinden tattım diye bilirim. <br /><br />Köyde bulunduğum süre içerisinde devamlı keçi sütü içmiştim. <br /><br />"Beyaz Kuş Tüyü"nü çok beğendim, köpüklü köpüklü görüntüsü de enfes...<br /><br />Bizim buralarda (Çorum'da) Alevi vatandaşlarımız bolca yaparlar bunun gibi ve ya değişiklerinden.<br /><br />Şarabı, hafif geliyor diye yapmayanlar rakısını yaparlar ama rakıyı her adam tutturamaz.<br /><br />Şarabın her çeşidini ve rengini yaparlar atadan kalma bilgilerle. Kırmızı, beyaz, pembe, mor, vs. Elma, armut, üzüm, incir meyvelerinden de değişik değişik içkiler yapıyorlar. <br /><br />Beyaz Kuş Tüyü'nde dikkatimi çeken şey şişelendiği halde fermantasyonunun devam etmesi oldu, çok ilginç...<br /><br />Bir kere MAHLEP diye bir içki içmiştim, tadı anlatılamayacak kadar güzeldi. Çok egzotik bir aroması vardı, Türkiye'de yetişiyormuş bitkisi. Alkol derecesi de çokmuş. sizin için, atmadığım şişesini görüntüledim. <br /><br />http://2.bp.blogspot.com/-TcZC7kSlC_s/UHHS76AsivI/AAAAAAAAIFM/XCdlHovZ48A/s1600/MAHLEP+018.jpg<br /><br />Denerseniz değişik bir tat yazayım, evde yaparsınız Bay Şubert'de çok sever umarım. Zannedersem tarifini biliyorsunuzdur ama ben gene de yazayım. <br /><br />1 kilo kızılcığı (Almanya'da bulunabilir soğuk ülke olduğu için) cam bir fanusa koyun, (fanusa koymanızın nedeni güzel bir görüntü vermesi için). Üzerine 70'lik yani büyük şişe Simirnof vodka dökün, fanusun üzerini gene cam bir kapakla örtün, hava alıp almaması önemli değil. 1 hafta sonra içindeki kızılcıkları meze olarak kullanarak için. <br /><br />Afiyet olsun...<br /><br />Bu sıralar badem sütü içiyorum çok enfes bir tadı var. Şöyle;<br /><br />1 su bardağı kavrulmamış bademi suda hafif kaynattıktan sonra kahverengi kabuklarını soyuyoruz, (Kavrulmamış badem bulamazsanız size yollarım) 4 su bardağı su ilave ederek blendır da, en küçük doğrama tarafında bademleri un-ufak ediyoruz, su anında süt gibi bembeyaz oluyor, tülbentte süzdükten sonra badem aromalı süt içiyoruz. ÇAĞATAYhttps://www.blogger.com/profile/03791896843958636125noreply@blogger.com