1 Haziran 2016 Çarşamba

Hoşçakal çatıdaki kuş

Yıllardır salonumun penceresinden bakıştığım bir kuşum var. Tesadüf olamaz, bu kuş yıllardır günün aynı saatinde aynı çatının aynı noktasına gelip beni izliyor. Ben de onu izliyorum. Karşılıklı bakışıyoruz, hayvanat bahçesi denen hapishanelerdeki tutsak gorillerin, onları cam ya da barlar arkasından izleyen insanlara boş gözlerle bakışları gibi..

Bazen boş bulunup, oturduğum koltuktan kafamı kaldırıp çatıya bir göz atıyorum, kuşum oradaysa içimi bir huzur kaplıyor. Nedensiz. Kuşum yoksa, nerede olabileceğini düşünmek, hava güzelse huzur veriyor. Yağmur ya da karlı havalarda gözüm daha sık takılıyor karşı çatının o uç noktasına.

Karşı evdekiler bu kuştan habersiz yaşayıp gidiyorlar çünkü kimse kendi çatısını göremez. Belki onların da bizim çatıya gelen kuşla bir samimiyetleri var, ben de bundan habersizim. Bu düşünce beni gülümsetiyor. Aynen bazen kendi karakterimize ait kusurları göremeyişimiz gibi..

Bu evden ayrılmamıza sadece 15 gün kaldı. Kuşum taşınma hazırlıklarını ne kadar görebiliyor, ne kadar anlam yükleyebiliyor bilmiyorum. Belki karşı çatıda olmadığı zamanlar izlediği başka hayatlardan biliyordur. Belki de günü birinde evi boş boş görecek, o da benim onu merak ettiğim gibi, benim yokluğumu merak edecek. Belki benim yerime, benim koltuğumun yerine koyduğu bir başka koltuğa oturacak bir başka kadını görecek, onu benden daha merakla izleyecek. Ya da çok uzağa gitmiyoruz ya, belki bir gün tesadüf eseri birbirimizi buluvereceğiz bir başka pencereye bakan bir başka çatıda.. Neden olmasın?

14 yorum:

  1. benim kalp kalbe karşıdır diye bir çiçeğim var bi güvercin de balkonumda ondan yuva yaptı kendine. Romantik güvercin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yumurtalar çıktı mı? bir sene böyle izledik yuva yapmayı, yumurtaları, bebeklerin uçmayı öğrenişini.. çok keyifli, kakaları temizlemek dışında tabii :P

      Sil
  2. Ayrıldığım her evin hüznünü yanımda taşıyorum gibi geliyor bazen bana :) Hepsini özlüyorum. Neyse ki yeni evlerimi de hep çok sevdim.

    Kuş seni bulacaktır bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bazı evlerimi sevdim, bazılarını sevmedim, genellikle kendi seçimim olan evlerde "hislerime" güveniyorum, evin bir enerjisi oluyor gerçekten de, bazı evler çok mutsuz, bazıları daha ilk andan neşeli.. :)

      Sil
  3. Hayat devam ediyor. Eminim gün gelecek bir başka kuş sizi yeni yuvanızda karşılayacak ve "komşuluk" edecektir.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Yumurtası vardı ama kayınvalidem saksının yerini değiştirmiş. Yuvayı bozmuş yumurtalar öylece kalmıştı. Sonra onları da atmış. Bunların hepsini ben işteyken yaptı tabi.

    YanıtlaSil
  5. Bir bakmışsın yeni evinin camından izlerken sen dışarıyı, kuşun çıkmış karşına o da seni özlemiş aramış bulmuş sonunda :)) Ah mutlu son keşke hep mutlu sonlar olsa dimi

    YanıtlaSil
  6. Genellikle vefalı hayvanlardir onlar geri döner

    YanıtlaSil
  7. Sen böyle farkında olduğun sürece hayatın, başka güzel şeylerde hep yanında olacaktır.. Kısa süre önce farkettim bu bloğu. Dolayısı ile diğer bloğunu. Diğerini maalesef sonlandırdın. Haklı sebeblerin var. Ve bunu alıştırırarak yaptın. Okuyucuya saygı bu. Çok saygılı ve sevgi dolusun. Sen diye hitab etmem saygısızlıktan değil, samimiyetten. Tüm yazıların çok samimi ve içten. Sevdim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berfin yorumun için çok teşekkür ederim, umarım burdan devam ederiz ;)

      Sil