20 Mayıs 2016 Cuma

Mor salkımlar

Malezya çok güzel geçti, cümbür cemaat eğlendik ve çocuklu, seyyar halleri bol bir tatil olmasına rağmen dinlenmeyi de başardık. Seyahat bloğunda ayrıntılı yazıcam ama kısaca; gidin görün, herkesin tercihi hemen dibindeki Tayland, Bali falan oluyor ama Malezya insanıyla, doğasıyla, mutfağıyla güzel bir alternatif.

Bu sene El Nino etkisi ile biraz kurak geçiyor, 36-37 derecelerde ve o şakır şakır, celalli yağıp geçen tropik yağmuru sadece 3 gün tadabildiğimiz bir tatilden, çocuğun ilk ciddi jetlag'ini rahat geçirmesi için bir de Umman'da 2 gün duraklama yaparak ve 43 dereceyi görerek dönünce, 12 derecelik Münih havası, etrafın yemyeşilliği, hele hele mor salkımların patlamış olması beni tuhaf bir sevince ve enerjiye boğdu. 

Bu yandaki bizim yeni bahçenin manzarası, masal diyarları gibi.. Bu bahçede geçen bir çocukluktan sonra insan ya yazar olur, ya sanatçı olur ama o insandan kötü bir şey olmaz! Çocuklar için içim rahat etti. Bir taşınabilirsek, bahçemde çaya, kahveye bekliyorum, darlanan gelsin, açık çek..

Fakat; bahçeden ziyade mor salkımlar özel bir yazı istedi benden. Bu çiçekler de aynen daha önce bahsettiğim kestane ağaçları gibi bana Bursa'yı hatırlatan bir unsur, o nedenle Münih'i daha ilk günümden severek benimsedim (benden size tavsiye, bir şehre baharda taşının ki o şehre aşık olabilin).

Mor salkımlar evleri, çardakları, yol kenarlarını bürümüş ve kalbimi fethetmiş halde. Baygın kokularına, üzüm tanesi gibi saçaklı hallerine, hiç aceleye getirmeden, sakin sakin, kapıya dayanmış yazın müjdesini verişlerine bayılıyorum. Yaz, bahardan sonra hatta Münih'e taşınalı beri bizim baharla aynı hisleri verdiği için, bahar kadar sevdiğim bir mevsim ve daha yeni başlıyor oluşu bile mutlu olmak için yeterli.. Bencilce sadece yaz ve bahar olsa, kış hiç olmasa diyenlerdenim..

Bu mevsimlerde yürümelere, kokuları içime çekmelere, heyecanımı yakınlarımla paylaşmaya doyamıyorum. İlk yıllarımızda tepedeki ayı bile fark edemeyen şehir çocuğu eşim, son bir kaç bahardır benden önce goncaları işaret etmeye, heyecan duyduğunu belirten bazı cümlecikler kullanmaya başladı ya, bir insanı daha "dark side"dan döndürdüm falan gibi hissediyorum. Kızımsa hala saatlerce karınca, arı ve rüzgarın oynattığı yaprakları izleme derdinde, aynen benim onun yaşındaki halim gibi :) Büyük ihtimal kurduğumuz hayaller bile aynıdır, bu düşünce içimi ısıtıyor..

Bir de evin önündeki "çalılık" bembeyaz mine mine çiçeklere büyündü. Bu ne çiçeği hiç bilmiyorum ama inanılmaz da güzel kokuyor! Bilen varsa öğrenmek isterim bu güzelin ismini.. Düzelten çıkmazsa ben kendisine taze gelin çiçeği ismini taktım, ona göre.

Günlerim evi toplamak ve kolilemekle ve takip edenler için, çok zaman ve enerjimi alan, büyümesinin önüne geçemediğim ve artık yetemediğim diğer anne bloğumun 31 Mayıs'ta gerçekleşecek kapanış yazılarını yazmakla geçiyor (bu sayede bu bloğuma artık daha fazla zaman ayırabileceğimi de umuyorum, çok boşladığımın farkındayım) ama bu sırada baharın ve yaz başının keyfini de kaçırmadığımı bilin istedim. Münih'i ziyaret etmek isteyenler için de bir hatırlatma, en güzel zamanımız başladı, bira bahçelerimiz açıldı, eylül 15'e dek gelin, keyfini beraber çıkartalım! :)

19 yorum:

  1. O bahçe o kadar davetkar gözüktü ki,taşınmaya yardıma gelebilirim :)

    Bahar kıştan sonra insana umut veren, mutluluk veren harika bir mevsim. Kışı da severim gerçi ama bizim buradakini,fazla bunalmadan bahara dönenini :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiin :)
    Ama gerçekten hoş geldin. O bahçenin güzelliği ne öyle. Resim olarak bile insana huzur veriyor. İnsan içinden çıkmaz istemez. Çok şanlısın öyle bir evde oturacağın için. Malezya'ya görevli gittiğini, sanıyordum. Tatil için bir seçenek olabileceği benim de aklıma gelmezdi, yazdım bir kenara :)
    Çiçeğin adı ''Beyaz Çiçekli Keçi Sakalı'' :) Ya da İspirya (Spirea)

    Münih'in tadını iyi çıkarmalar, işlerinde kolaylıklar ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi, harika bir isim yaaa ne kadar yaratıcı! Çok teşekkür ederim bilgi için :D

      Sil
  3. Kafaya koydum ben gelicem size :) o ne guzel bahce oyle ay masallah diyeyim.benim de gunlerim aynen senin gibi esya toplamakla geciyor ve tabi extradan haftada uc gun kars yolculugumda var tabi :) ay cok yoruldum tabi bu islerden ama okullarin yakinda kapaniyor olmasi ,tasinacagimiz mahallede sadece karsi caddeye gecip yuzebilecek olma fikri,kizimla ve esimle bisiklet gezileri yapabilecek olma dusunceleri cok cok heycanlandiriyor beni.ve tabi tasinma kararirimin en buyuk etkeni derin in krese baslayacak olmasi ve onu krese yuruyerek birakma hayallerim.bide tayinim ayni mahalleye cikarsa mis mis.ne diyeyim sana da bana da bol şanş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel geel valla gel, çok sevinirim :)
      Kolay gelsin, şehirlerarası taşınma çok apayrı bir konu, biz geceleri azıcık azıcık taşınıyoruz ama sen tek bir seferde hopppp!

      Sil
  4. Ceren bu yazına çok sevindim, çok ferahladım. Malezya kesinlikle yaramış, çok belli. Mor salkımlar benim de çok sevdiğim. Bahçe desen muhteşem...Sevgilerimi gönderiyorum kucak dolusu.

    YanıtlaSil
  5. Bahçe harika görünüyor bizim bahçeyi de böyle yapasım var ama kocam çimli bahçelere emekli işi der, bizde olsa orman olur çünkü :) keyifle oturun inşallah. Çiçekleri kartopu çiçeğine benzettim ama yakından bakınca farklıymış bilemicem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D İnan emekli işi bile değil, babam uğraşamadı direkt bahçevan tuttular, bahçe çok yoğun tam zamanlı bir iş, çocuklar büyüsün sen altından kalkarsın..

      Sil
  6. Güzel bahçende seninle karşılıklı oturup sohbet etmek istiyorum güzel ceren arka fonda koşuşan minik pıtırcıkların neşeli tınısıyla tabi :) ya da viyaklamalarıyla :D güzel evinden, güzel kalbinden sevgi iyilik ve mutluluk eksik olmasın he bu arada küçük çaplı bir çiçek araştırması yaptım sanırım çiçekler civanperçemi ama emin değilim bence sen taze gelin çiçeği demeye devam et gönlünden kopan bu yakıştırma tüm isimlerden hoş bence

    YanıtlaSil
  7. Fatih kısaparmak in morsalkimli sokak diye bi şarkısı vardı o aslında geldi :p
    Bahçeniz çok güzelmiş. Umarım çoooook güzel anılarınız olur çoluk çombak :)
    Sanırım o beyaz çiçek mine çiçeği bu arada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ben de evimden çok bahçeye tav oldum ilk anda ama evim de huzur dolu gibi şimdilik (ama boyacılar naapmış tuvaleti yaaa, ne yiyo bu adamlar offfff)

      Sil
  8. Yeni eviniz yepyeni mutluluklar getirsin ( Çorum'a taşındığımız ilk günlerde " sen gittiğin yeri güzelleştirirsin" diye mesaj atmıştın, o mesajını hatırladıkça mutlu oluyorum)
    Bizim oralarda " çadır gülü" derler:)

    YanıtlaSil
  9. halide Edip'in mor salkımlı ev'i geldi aklıma. yıllar sonra
    ilk okuyuşum ve çok beğenişim. tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  10. Cerenmus sizinle daha önce görüşmüştük.Günlüklerinizden birini yazmış olduğum edebiyat kitabına örnek günlük olarak koymak istiyorum .Bununla ilgili izninizi almak istiyorum.Kolaylıklar dilerim.www.kuzeyyayin@gmail.com

    YanıtlaSil