24 Ekim 2013 Perşembe

Şükretmek

Bu sıra evde baykuş beslediğimiz için, geceleri uyuyamıyoruz. Gündüz de hoşaf gibiyim, bloga yazamaz kadar sulanmış beynim. Yine de doğa içinde yaptığım yürüyüşlere devam ediyorum. İnsan yürürken ne çok düşünüyor. Ayaklarımla düşünüyorum ben de, Maalouf..! Devamlı şükür kavramı üzerinde düşünüyorum. Tanrıya inananlar için, tanrıya bize sundukları için teşekkür etmek. İnanmayanlar için, hayatın bu kadar anlamsızlığı arasında tutunacak güzel birşeylere sahip veya vakıf olduğumuz için sevinmek. Şükür, şükran, teşekkür..

Pollyannacılıktan pek hazzetmem ama pozitif psikoloji denen ve son 10 yılda iyice hortlayan bilim dalına inanırım. Kanseri bile yendirtiyor adama diyorlar. Umut ve şükür.. Ama ilk aşama farkına varmak ve kabullenmek yine de.

Kış kapıda ama kestane de çıkmak üzere. Etrafta koşturan sincaplar (bu memlekette orman değil ağaç dahi kolay kolay kesilemediği için sincap denen bir canlı türü var evet, heryer sincap kaynıyor) ve ben, bu sıra en çok buna şükrediyoruz..

6 yorum:

  1. Baykuş :) Kaç aylık? Ne mutlu sana ki etrafında sincapların olduğu bir doğada yürüyüş yapabiliyorsun. Benim açımdan ender bulunabilecek bir mutluluk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4,5 aylık bir baykuş :)
      İstanbul'da yaşarken ağaçların etrafına örülmüş duvarlar, kaldırımlar arasında yürüyerek önce okula sonra işe gidip gelirdim, egzos dumanı yuta yuta.. 7 sene.. Nasıl yaşayabilmişim orda, ben de şaşıyorum. İnsan alışıyor herşeye, gözü görmüyor çirkinlikleri.. Ta ki güzellikleri görmeye başlayana dek..

      Sil
  2. Baykuş derken kızını mı kastetti Ceren diye düşündüm,ben baykuşları çok severim
    köyümüzde puhu kuşundan o kadar çok var ki...Köylüler tarla açmak için,kışlık odunları için ağaçları ormanı yok etmese sayıları daha da çoğalacak:(
    Benim de çok ihtiyacım var şükür etmeye ve bir sonra ki yazımı sırf bu konuya ayıracağım...sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ta kendisi :D Ben de severim baykuşları, aslında sevmediğim hayvan yoktur.. Biraz su yılanından korkarım, bir de hamamböceğini domestik alanda görmekten pek hoşlanmam o kadar.
      Heyecanla bekliyorum yazını!

      Sil
  3. Şükretmek güven veriyor.

    Bak aklıma gelmişken, at kestanesi varsa topla. Güveyi engellediği için kışlıkların arasına koyuyorum ben!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa ciddi misin? sabun koyardık biz ama at kestanesi duymamıştım, deneyeceğim. bu evde güve yok ama bursadaki evde uçuşuyordu, anneme de önereyim.

      Sil