8 Haziran 2013 Cumartesi

Sevincimi paylaşmak istedim :)

Kızımız "Maya", 31 Mayıs saat 17.10'da dünyaya gözlerini açtı. Şu an tek kolumla onu tutuyor, diğer kolumla iki parmak - kaplumbağa hızıyla bu güzel haberi sizlerle paylaşıyorum. Bir insanın doğumu mucizeymiş gerçekten, sanki hayatımın miladı oldu Maya.

Bu sabah 7 günlük kızım kollarımda emerken, koca koca bebek gözlerini açtı ve bana baktı. Ona dedim ki "Çok güzel bir dünyaya geldin Maya, kim ne derse desin, yaşanan tüm olumsuzluklara, haksızlıklara, vicdansızlıklara rağmen; sevginin asıl olduğu ve görmeyi bilirsen her yerde bolca ve karşılıksız bulunduğu bir yaşama geldin. Bunu asla unutma ve mutlu ol, mutluluğunu kendin yarat ve kimsenin bunu değiştirmesine izin verme. Yaşamı nasıl görmek istersen, yaşam sana kendini öyle gösterecek.."

Umarım çok sağlıklı, neşeli, mutlu, şanslı, uzun ve güzel bir yaşamı olur Maya'mızın. Sever ve sevilir, kötülüklerden ve kötü insanlardan, hastalıklardan, kaza ve beladan, nazardan ve kötü yolları seçmekten uzak bir yaşamı olur. Umarım hayırlı bir insan olur, adil ve vicdanlı olur. Umarım hayat da ona karşı adil olur, onu mutlu eder, güzellikleriyle sarmalar.

Sevincimizi sizlerle de paylaşmak istedim, sizler de AMİN diyin bu dualarıma istedim. Paylaşılarak çoğalsın istedim :)

46 yorum:

  1. AMİN umarım hep sizin gibi güleryüzlü ve neşe saçan bir insan olur. Bebeğinizi sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde büyütmeniz dileğiyle. Yüz kere bin kere maşallah diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Keşke adsız yorum yapmasaymışsınız..

      Sil
    2. uzun süredir yazılarınızı takip ediyorum ama ilk defa yorum yazdım kusura bakmayın nasıl yapılacağını bile bilmiyodum :)

      Sil
    3. Rica ederim, ismen cevap vermek ya da teşekkür etmek daha çok hoşuma gidiyor onun için.. Tekrar çok teşekkürler Burçin Kankaya :)

      Sil
  2. AMİN..AMİN..AMİN...
    Hissediyordum,bugünlerde diye içimden geçiriyordum..hatta hastanede Yunus ile birlikte hayal bile kuruyorduk" bir arkadaşımın kızı olacaktı ,o da bugünlerde bizim gibi hastanede olmalı "diye konuşurken Yunus "anne çok yemek ye karnın şişsinde bizim de bir kızımız olsun "demişti:)
    Sevgili Ceren ,kızın ilk önce senin dünyanda yaşayacak,senin dünyan ise sevgi dolu...
    Allah hepinizin mutluluğunu daim etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ben de senin gibi bir anne olurum Ayşecim :) Çok teşekkürler!

      Sil
  3. Nasıl yani Cerenmus sen bunca zamandır hamile miydin???????? İnsan bir çıtlatır.
    Tüm dualarına amin diyorum binlerce kere. Senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı bence. Senin kadar bilge. Kokla onu benim için. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Evet küçük Joe, Maya için hamileliğin başından beri bir başka blog tutuyorum. Bu blogda ise daha çok günce yazılarım olsun istedim.. Hani bazı bloglar hamile kalınca sırf çocuk muhabbeti yapıp okurlarını gerim gerim gerer ya, öyle olmasın istedim açıkcası :D

      Sil
  4. Maya için, benimkiler için ve tüm çocuklar için AMİN ....

    YanıtlaSil
  5. Gözünüz aydın Ceren,ne tatlı yazmışsın.Bu tatlılıgın giderek artacağına da emin olabilirsin..bunu iki kez tatmış birisi olarak sana garanti verebilirim bu konuda :)
    İyilikler,mutluluklar hep sizinle olsun..Allah onu hep korusun..sevgiler,selamlar-İnci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci'cim çok teşekkürler, yorumun içimi aydınlattı! Hepimize, amin!

      Sil
  6. Amin!
    J Teyzesi dualarına Sevgili M'yi de ekledi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolsun J. teyzesi, var olsun! Umarım bu sonbaharda tanışırsınız :)

      Sil
  7. Gozlerim doldu okurken, bin kez amin diyorum. Saglikli varlikli mutlu huzurlu , sevgi ve guvenle dolu nefis bir yasami olsun minik melegin. Guzel habere hasret kalmisiz, ben dogurmus kadar sevindim :) Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Bal Sultan, uzaklardan sütlü sütlü öpücükler :)

      Sil
  8. Ceren hanim merhaba!

    Cok tebrik ediyorum sizi, hayirli ugurlu olsun. Ben de su anda uc aylik hamileyim. Sizi genelde takip etmeye calisiyorum. Cok guzel yaziyorsunuz, kaleminiz su gibi akiyor! Ne yalan soyleyeyim, gecenlerde blogunuza yazdiginiz secimler ve hamilelik konulu yaziyi okuyunca sizin cocuk sahibi olmamayi secenlerden olacaginizi dusunmustum. Yanilmisim! Hamilelilk blogunuzu cok merak ettim dogrusu. Adresini verirseniz okumayi cok isterim.

    Bir de soyle bir sorum var size: Saniyorum cocuk psikologusunuz ve yabanci biriyle evlisiniz. Karma evliliklerde dil egitimi konusunda ne dusunuyorsunuz? Benim esim Fransiz. Su anda onun isi dolayisiyla Ingilterede oturuyor, aramizda Ingilizce anlasiyoruz. Fakat ben cocugumun Ingilizcenin yaninda Turkce ve Fransizca da ogrenmesini istiyorum. Bu konuda biliyorum henuz cok erken ama nasil hareket etmek gerekir sizce?

    Cok tebrikler yeniden! B.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler B. ve sana da çok çok tebrikler, umarım çok rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirir ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Hamilelik blogumu anonim yazdığım için burda adresi vermek istemiyorum (çok tanıdık var ve ben oradaki yazıları biraz fazla "samimi" yazdım, hani konuşulmayan, yazılamayan konulara da dokundum falan, o nedenle anonim tutmayı tercih ediyorum) ama bana bir yorum olarak iletişim adresini verirsen sayfayı yollarım tabii ki (yorumu yayınlamayacağım için email adresin de gözükmemiş olur)
      Yorumun için çok teşekkürler :) Aslında benim çocuk sahibi olma hikayem de biraz tahmin ettiğin gibi "balıklama dalma" şeklinde oldu, ben de benden anne olmaz, bu dünyaya da çocuk yapılmaz diyordum. Sonra eşimin ısrarı, 1 seneyi aşan ikna çalışmaları ve bu arada anne yarım teyzemin atlattığı bir rahatsızlık beni bu kararımı tekrar gözden geçirmeye itti. Blogda bu konuyu uzun uzun yazdım ama kısaca, "aile" olmak istedim, bir köküm olsun artık istedim.. Bir canlının büyümesini izlemeyi, ona yaşamı göstermeyi, anlatmayı, sevdirmeyi istedim.. Umarım başarırım :)
      İkinci sorun, evet klinik psikoloğum, önceden sadece çocuklarla çalışıyordum ama Münih'e geleli bu yetişkin terapisine döndü. Karma eveliliklerde dil eğitimi konusunda çok okudum ve araştırdım çünkü Maya'yı 3 dilli yetiştirmeyi umuyoruz. Fakat bilimsel açıdan doğru kabul edilen ilk 3-4 sene sadece 2 dil vermek ve bu diller tam oturduktan sonra 3. ve ek dilleri sırayla eklemek. 3 dil aynı anda zor alınıyormuş, çünkü ebeveyn sayısı 2. Ben de çevremde 3 dil deneyen çiftlerin ne yazık ki başarısız olduklarını, çocukların 3 dili karmançorman karıştırıp, kimse onların ne dediğini anlamayınca da sinirlenip agresifleştiklerini gördüm. Bu durumda biz Almanca ve İngilizce ile başladık (ben sadece İ. eşim sadece A. ve aramızda İ. konuşuyoruz) ben Türkçeyle başlamak istemedim çünkü ailemizde T. konuşan yok, benim iş dışında burda Türk arkadaşım da sadece 2 tane.. Dolayısıyla Mayayla T. konuşmam tuhaf olacaktı, hem babası da anlamayacak, gizli dil gibi bişey olacak.. O nedenle T.yi tatillerde anane dedeye bıraktık, 4 yaşından sonra da T. ekleyeceğiz. Umarım başarırız :))) Ama sen nasıl tercih edersen, içinden hangi dili kullanmak gelirse onu yapmalısın çünkü araştırmalar bir de şunu gösteriyor, anne kendi anadili yerine anadili gibi akıcı kullanamadığı ikinci bir dili kullanmaya kalktığında çocuk yine dili öğrenme sorunu yaşıyor. Ben İngilizce konuşurken Türkçe kadar rahat hissettiğim için (hatta doğum sırasında bağırırken bile İngilizce bağırıyordum çok komikti valla) kullanıyorum ama dediğim gibi tamamen kendini nasıl rahat hissediyorsan, içindeki ses hangi dili konuşmanı söylüyorsa o dili kullan derim :) Umarım yardımcı olmuşumdur, sevgiler!

      Sil
  9. Bu arada pardon, heyecandan ve teknoloji ozurlu oldugumdan adimi yazmayi unuttum! Ben Banu! Tekrardan tebrikler! Sevgiler!

    YanıtlaSil
  10. Bütün süreci kaçırdığım gibi haberi de kaçırmışım!
    Buralarda kalan ve son zamanlarda ortaya çıkan bütün güzel şeylerden yolluyorum yavrumuza, sen sakla şimdilik, azıcık büyüyünce verirsin :)
    Tebrik ederim, allah analı babalı büyütsün, nazarlık takmayı unutma!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yakaladın Fermina, çok teşekkür ederim, umarım onun ve bizim ülkemizdeki nice yaşıtının geleceği aydınlık olur! Amin :)

      Sil
  11. Epey bir süredir sağ / sol parmak yüzüklemeleri ve bebelac haberleri bünyede kırılma, dökülme etkisi yaratsa da önemli olan ilk intiba.
    Ve o da;
    Sağlık, huzur, hiç kimse olmasa da elini sırtından asla eksik etmeyecek olan anne ve babaya uzun ömür. Maya Hanım için dileklerim budur. Ho$gelmi$!

    YanıtlaSil
  12. 9 aydır nasıl saklamayı başardın valla bravo :)senin gibi İYİ insanların çoğalıyor olması içime su serpiyor. Dualarına tüm içtenliğimle AMİN diyorum.. darısı benim ve tüm isteyenlerin başına inşallah.. çok öpüyorum minik Maya'yı..Nazlı B.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saklamadım yahu :) Diğer blogda çenem çok düşüktü :) Sadece dediğim gibi, bu blogda beni okuyanların bebek-çocuk muhabbeti dinlemek istemediklerini düşündüm ve blogları ayırdım hihihihi. Çok teşekkür ederim, dileklerin çok güzel, umarım en kısa zamanda senin de başına süt kokulu bir tonton gelir :D Bizden de çok öpücükler!

      Sil
  13. Aminn,mayasi sevgiden kizinizin hep mutluklarini gorun insallah(Zuleyha)

    YanıtlaSil
  14. tebrikler, sağlıklı mutlu şanslı olsun küçük Maya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Coraline :) Sırada sen varsın inşallah sağlıkla ;)

      Sil
  15. hoşgeldi Maya bebek... dilerim anne ve babasıyla... tüm sevdikleriyle güzel ve sağlıklı bir yaşamı olur....

    YanıtlaSil
  16. çok sevindim :)) sağlıklı, mutlu, uzun ve harika bir hayat diliyorum size :)

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Ceren,
    Dünya ya hep farklı gözlerle baktın, ve şimdi o farklılıkların da üstünde bir farklılıkla baktığını biliyorum, canım ne diyeyim, bol bol keyfini çıkart, her fırsatta onunla ol ki zaten yapıyorsun yapacaksındır da, ben kızımla yaşadığım her anı tek tek tane tane ve hep aşkla hatırlıyorum. Şimdi Paris te ne zaman büyüdü ve gitti, bilinmiyor işte, sana dua ediyorum Maya ya dua ediyorum ve hoşgeldin diyorum, BU DÜNYA HERŞEYİYLE HAYRET EDİLECEK VE HEP ŞAŞKINLIKLA AŞKLA BAKILACAK GÜZELLİKLERE SAHİP, kötülük senden uzak olsun. AMİN.
    Selma Şahin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selma Ablacım çok teşekkürler, ne kadar pozitif, ne kadar sevecensin her zamanki gibi :) Bu duygu da "aşk"mış hakikaten, inanılmaz..

      Sil
  18. Kocaman bir AMİN! Bizim dun gece itibari ile minik bir oglumuz oldu. İki gundur surekli dua ve dilek duyuyorum ama en guzeli senin ettigin dua imis:) Omru boyunca mutlu olsun minik Maya.

    - Hazirlik sira arkadasin Cem D.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem'cim seni ve eşini bir daha kutlarım :) Mutlaka tanıştıralım bizim minikleri, ne güzel tesadüf aralarında birkaç gün olması :) Aynı duaya Sarp Kemal'i de ekliyorum tabii ki. Çok sevgiler!

      Sil
  19. Ah Ceren'cigim umarim butun dilediklerin gerceklesir. Evet herseye ragmen hayat ve bu dunya guzel.. Maya'yi op benim icin…
    Sevgiler.. Aysegul

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül'cüm, dünyadaki güzellikleri görmeye güzel göz lazım, sende de var ;) Çok öpüyoruz biz de!

      Sil
  20. Ceren'ciğim,
    Seni ve sevgili eşini tebrik ediyorum. Maya bebeğe, dilenebilecek tüm mutlulukları, tüm güzellikleri gönderiyorum. Babannemin bir duası vardı dilinden düşürmediği "Allah iyilerle karşılaştırsın her zaman" derdi, bende bu dileği Maya bebeğe tekrarlıyorum. Tanrı esirgesin. Sizinle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve uzuuuun bir yaşam sürsün.
    Hepinizin gözlerinden öpüyorum.
    Selim Amcan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Selim Amca, aynen katılıyorum o duaya, AMİN! Bizden de sevgiler.

      Sil
  21. sevgili ceren, çok mutlu bir yaşamı olsun Maya'nın! diğer blogta çok gevezeydim diyorsun ya linki nedir acaba? :)
    melda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Melda :) Linki burdan vermiyorum ama email adresini yazarsan oraya yollarım, adresini içeren o yorumu da yayınlamam tabii.

      Sil
  22. Sevgili Cerenmus;

    Geç tebriğim için kusura bakma, şimdi öğrendim... Şahane haber!
    Kuzu Maya'ya sağlıklı ve mutlu bir hayat; neşeli, umut dolu, renkli ve aydınlık güzel günler dilerim. Her şeyin iyisiyle karşılaşsın, nazar değmesin; Allah analı babalı büyütsün!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok çok teşekkürler Verba Volant :) Güzel dileklerine AMİN!

      Sil