17 Nisan 2013 Çarşamba

Göz migreni

Göz migreni diye bir hastalık varmış şu evrende yahu ve ben bu göz migreninden muzdaripmişim meğerse..! Bugün teşhisi yedim, rahatladım valla, OH BE! Ay delirecektim, birkaç haftadır gözümün önünde birden bir parlaklık oluşuyor, gittikçe yayılırken benim görüş alanımı tamamen yok ediyor, yerini tuhaf tuhaf parlayan zig zaglara bırakıyor ve 10dk sonra nerden geldiyse aynen o şekilde gidiyordu. Ne bir ağrı, ne bir baş dönmesi, ne tansiyon, ne şeker.. İlk yaşadığımda korktum baya, insanın tek gözünün birden kör olması çok korkutucu!

Körlük simsiyah olur sanardım, benimki bembeyaz ve parlak oldu. 10 dk dinlenip geçince, dünyalar benim oldu. Resmen eşeğimi kaybetmiş ve yeniden bulmuş gibi sevindim. Son birkaç haftadır birkaç kere daha tekrarlandı bu tuhaf durum ve her seferinde aynı zig zaglar, aynı tuhaf beyaz körlük, aynı birden gelip birden gitme hali.. Ben artık alışmaya başladım hatta Woody Allen'dan hallice nörotik yapıma vurup (hatta kendisinin de böyle birden kör olan bir yönetmen karakteri vardır hatırlarsanız) boşvermeye başladım ama sevdicek her sefer panik olup duruyor. Üstelik kendisi - duymasın ama - berbat bir hastabakıcı, insanı rahatlatacağına daha da strese sokan, üstüne bir de azarlayan didaktik Alman mürebbiyesi ruh haline bürünüyor adam yahu.. Ay onun çenesini çekeceğime, çok korktuğum göz doktoruna giderim daha iyi diye düşündüm ve gittim bu sabah. İyi ki de gitmişim, doktor hanımcağızım iki dakikada benim nörotik bir psikopat ya da hastalık hastası falan değil, sadece göz migreninden muzdarip olduğumu buluverdi. Bu durum ağrısız, zararsız, sadece sinir bozucu bir durummuş, yapılacak birşey yokmuş.. Kendiliğinden geçebilir ya da kalıcı olup ara sıra beni sinir etmeye devam edebilirmiş. Neyse aman, zararsızsa ve ağrısızsa önemli değil.. Çekicez artık..

24 yorum:

  1. Geçmiş olsun Cerenmus :(((( Umarım hemen geçer. Neyse ki ciddi ve kalıcı hasar veren bir hastalık değilmiş. Göz migrenini galiba senden önce hiç duymamıştım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Küçük Joe, valla ben de duymamıştım ama varmış böyle tuhaf birşey işte!

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim coraline

    YanıtlaSil
  4. Merhaba arastirirken tesadufen buldum blogunuzu.Bende bu dertten muzdaribim acayip sinir bir durum.Benim ki 20-30 dakika suruyor.gittigim 2 norolog goz migreni olsbilir dedi.sizin teshisiniz nasil konuldu.herhangi bir test yapildimi.ben asiri evhamli bir insanim.goz doktorunada gitmistim.gecmis olsun

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, normalde adsız yorum yayınlamıyorum ama konu sağlık olunca cevap verebilmem için gerekti. Benim teşhisimi gittiğim göz doktoru koydu ama normalde nörologların koyacağı bir teşhis bu. Evham yapmayın, tehlikeli bir durum değil sadece sinir bozucu. Ben artık hiç üzerinde bile durmuyorum, eskiden yatıp dinleniyordum ama baktım dinlensem de, dinlenmesem de aynı 15dk sürüyor ve geçiyor. Normal hayatıma devam ediyorum. Tavsiye edeceğim tek şey, ben dikkat ettim benimki aşırı karanlıktan aşırı aydınlık bir ortama girince (sabah kepenkleri indirilmiş karanlık yatak odasından kalkıp direkt güneş alan banyoya girdiğimde mesela) ya da bilgisayar ekranı pencereye karşıt duruyor ve ışık direkt karşıdan gözüme giriyorsa tetikleniyor sanki. Bunlar belki sizin migreni de tetikliyordur.. Bir de bu durum geçici olabilirmiş, hormonal değişimler tetikleyebilirmiş.. Valla başka da birşey bilmiyorum :) Size de geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  6. aylardır görme kaybı var 3 farklı doktora gittim ne ilaçlar verdiler ne testler yaptılar artık baktım olmuyor netten kendim araştırayım dedim ve gezinirken sizin yazınıza denk geldim. belirtiler birebir aynı fakat hiçbir doktor bana bu teşhisi koyamadı. bi doktordan bu yaşta epilepsi teşhisi yedim ve az kalsın ağır bi ilaca başlayacaktım , arkadaşlarımın önerisi ile başka bi doktora gittim oda asla epilepsi olmadığımı fakat ne olduğunubilmediğini söyledi . bu 2 doktor da nörolog. bu durum bnm çalışma hayatımı çok etkiliyor özellikle de araba kullanmaya korkuyorum artık. nörologlar bulamadığı için göz doktoruna gitmeye karar verdim bu sefer internetten bi profosor buldum ona gideceğim artık. size bir sorum olacak yazıyı nisanda yazmışsınız.bnm temmuzda başladı ve artık sık sık oluyor. sizin görme kaybınız geçti mi hala devam ediyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eda çok geçmiş olsun, öncelikle belirteyim, aman ben doktor falan değilim bu işlerden anlamam sadece kendi başıma geleni yazdım. Böyle bir hastalık duymamıştım daha önce, hani belki insanlar google'dan araştırırken belki yardımı olur benim yaşadıklarımın.
      Benim göz migrenim geçici görme kaybına neden oluyordu, maksimum 10dk sonra geçiyordu yani. Doğum yaptıktan 1 hafta sonra en son göz migrenimi yaşadım, 5,5 ay oldu, ondan sonra tekrarlamadı. Sanırım hamilelikteki hormonlar falan neden oldu, kimse bilmiyor açıkcası. Fakat senin işinin ehli bir göz doktoruna ve nörologa görünmeni, ona göre tedavi almanı öneririm. İhmal etme, göz önemli.. Tekrar geçmiş olsun.

      Sil
    2. öncelikle blog unda böyle bir payşaşım yaptığın ve cevapladığın için teşekkür ederim. benimde 20 dklık kısmi görme kaybım oluyor.önceden rahatsız etmiyordu.biraz ışık parlamsı oluyordu gözümü kapatıp dinlenince geciyordu. ama 1kere 20dk boyunca tamamen görmedim ve kör oldugumu zannettim ve o an doktora gitmeye karar verdim. dün senn yazını okuyunca yalnız olmadıgımı anladım. bana yol gösterdin diyebilirim.şimdi yapmam gereken nöroloğa değil göz doktoruna gitmek

      Sil
    3. Evet çok korkutucu bir durum, seni çok iyi anlıyorum..

      Sil
  7. görme kaybınız hala devam ediyor mu yoksa geçti mi?
    az önce baya yazı yazdım ama size ulaştımı bilemedim :S

    YanıtlaSil
  8. Bana goz doktoru ataklar siklasirsa norologa gorunebilirsin dedi. Taboos goz Ile ilgili degil. Dikkat edebilirseniz ve denerseniz 2.gözde aynı şeyler oluyor. Bi gözünüzü kapatıp diğeri ile bakıp deneyin atak olduğunda.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar ben de sizin yazdığınız belirtilerin hepsi var araştırma yaparken fark ettim burayı. Benim 20 gün içinde 7 defa oldu ve bugün 2 defa tekrarladı. Sizin hala ataklarınız oluyor mu yoksa kesildi mi. Çok istiyorum artık iyileşmeyi ama benimki çok sık olmaya başladığı için korkuyorum. Göz doktoru retina muayenesi yaptı mı size çünkü nette bakarken bu tip şikayetlerin retinayla da alakalı olabileceğini okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Benim göz migrenim hamilelikte ortaya çıktı ve doğumdan 1 hafta sonra son kez oldu ve daha sonra tekrarlanmadı, sanırım hormonlarla alakalı da bir durum. Oldukça can sıkıcı birşey bu göz migreni ama dediğiniz gibi retina ile ilgili sorunlar farklı olduğu için mutlaka araştırılmalı.

      Sil
  10. Merhabalar Bendede Göz migreni var tam bir baş belası bende 4-5 güne bir oluyor kapalı ortamda ışığı hiç sevmiyorum.Allahım kimseye vermesin böyle bir ağrıyı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, bir nörolog'a başvurdunuz değil mi..? 4-5 günde bir olması ve ağrılı olması ciddi birşey, ihmal etmeyin.

      Sil
  11. Visual snow ile farkı nedir bunun? Ve bu karıncalanmalar sürekli mi var? Tedavisi sanırım yok?
    Doğduğumdan beri şikayetçiyim.. Nörologa gitmedim, 1 saat bi aletin içinde durmadan olmuyor mu bu işler? O led ışıklarda heleki siyah arkaplanlı beyaz yazılarda mavi saçılmalar yok mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorularınıza ben değil nörolog cevap verebilir, bence bir görünün derim.. Doğum sonrası bende gözmigreni bitti, demek ki hormonal bir durum diye düşünüyorum ben ama herkesinki farklı tabii.. Çok geçmiş olsun, gerçekten sıkıntılı bir dert bu.

      Sil
  12. ceren hay sen çok yaşa geçen türkiye isveç maçını izliyorum pat diye birden gözümde senin anlattığın olayı yaşadım sonra soğuk su ile yüzümü yıkayıp karanlık bir odaya geçip 5 10 dk durunca kendime geldim sonra aklıma senin yazdığın şey geldi allah sevdiği kulunun önce eşeğini kaybettirir sonra buldurup sevindirir misali birden yeşilcamda gözleri açılan jön ler gibi mutluluk yaşadım sonra 2 3 gün hiç olmadı taki biraz önce netten dizi izleyene kadar araştırma yaparken siteni buldum birden içim ferahladı umarım benimde migrenden kaynaklanıyordur çünkü daha önce migren şakaklarımda ağrı yapıyordu ve o kesildi bu başladı allah herkese sağlık şifa versin bu arada doğumdan sonra yaşadığını yazmışsın. allah bağışlasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman gözünüzü seveyim bir nörologa gidin, benimki sadece başıma gelenden bahsettiğim bir yazı, işi uzmanına danışmadan ihmal etmeyin aman :)

      Sil
    2. Ben aynen bu anlattiniz duru 3 senenin icinde 4 kez yasadim ikisi birer sene arayla ikiside bir hafta arayla oldu bu hafta norologa gittim mr egg ve beyin damarlarima bakildi bir yil oncede goz dkgittim her sey normal cikti buyasadimiz olay tetkiklerde cikmiyor o nedenle sinir bozucu

      Sil
  13. Bu hastalik biraz goz sinirinin yorulmasindan da kaynaklanabiliyormus arkadaslar.goz sinirine ispanak,brokoli,yumurta,somom baligi,ton baligi,yaban mersini iyi geliyormus.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, bende çok stresli olduğum zamanlarda yarım görme gibi bir şey oluyor yanimesela ASLI yazısının LI sını görüyrum sadece ve baş ağrıısyla birlikte. Ben de doktora gitmiştim migren başlangıcı demişti, sizde böyle bir şey oldumu? Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem merhaba, evet buna benzer olmuştu bende de ama ben doktor değilim, bu görme kaybının arkasında başka birşey de olabilir lütfen ihmal etme, bir doktora görün. Geçmiş olsun, sevgiler

      Sil