13 Eylül 2012 Perşembe

Üzerime Coldplay yağdı

Coldplay dün gece muhteşemdi; soğuk yağmur altında 2 saatten uzun çaldılar. "Singing in the Rain" ile bitirdiklerinde, saat gece yarısına yaklaşıyordu ve üzerimde 4.5 saattir aralıksız yağan yağmurun yapış yapışlığı, içimde ise Coldplay tarafından tıka basa doyurulan işitsel ve görsel duyumlarımın beyne yolladığı serotonin ve dopaminin coşturucu etkisi vardı.. Üzerime soğuk yağmur değil, Coldplay yağdı! Üstlerine birer tshirt geçirmişler, tüm donanım, tüm dekor, tüm ekip 10 derece havada, şakır şakır yağmurun altında. Ara sıra saçlarını kuruluyorlar, adamlar "kedi köpek gibi" yağan İngiliz yağmuruna alışkın zaten; "ne olacak, bizde daha beteri var bunun" diyip çaldılar.

Dekor müthiş retro! Fosforlu pembeler, yeşiller, morlar heryerde. Ellerimize de birer ışıklı zamaginzo verdiler, şu yandakinden, 80'lerde çok vardı hani. Ama bunlar uzaktan kumandalı, şarkıya göre yanıp sönüyor, alengirli bişey. Oğuz kuzusu için cebe attım, sever böyle retrosal modernsel renkli ve işveli icatları. Coldplay bolca oooo-aaaaa-oooo'lu tipik bir İngiliz grubu olduğu için, seyirci iştirakı bolca yaşanabiliyor, sesimiz de kısıldı tabii. Totom falan da dondu. Evde sıcak su torbasına yapıştım dönüşte, destek mahiyetinde de bolca C vitamini ve çinko aldım. Büyük olasılık 55.000 kişinin kışlık palto ve bere giymeyen 45.000'i hasta olacak, ne beter havaydı ya.. Kış mevsiminin resmi açılışını da bu şekilde yapmış olduk Münchner'ler olarak.

Gözlem 1: Adamlar işlerini seviyor, insan işini sevince başarı da para da otomatik geliyor. Artık stadyum dolduran grup çıkmıyor, hep eskiler stadyum konseri yapabiliyor hala, yeniler konser alanı bile dolduramıyor.
Gözlem 2: Alkol serbest tabii ki, bolca da tüketildi, tek bir sorun yaşanmadı. Sanat; insanları biraraya getiren, kitlelerin kalbini daha yüce birşeylerle dolduran birşey. Yasaklarla sanat olmaz. Yasaklarla hiçbişey olmaz ya.. Neyse.
Gözlem 3: 55.000 kişinin 50.000'i toplu taşımayı kullandı, tek bir metro girişinde herkes sıraya girdi, itiş kakış yankesici sürtünmeci falan yoktu, konser 11.15'te bitti, 11.30'da metroda oturuyordum, 12'de evdeydim. Bu arada tüm toplu taşıma araçları konser dinleyicilerine bedavaydı..

7 yorum:

  1. tek dişi kalmış canavar gibi durmuyor pek..

    YanıtlaSil
  2. Yazınızdan anlaşılacağı üzere iyice eğlenmişsiniiz, yağmur, soğuk etkilememiş.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yıllar yılı Coldplay'in Türkiye'ye gelmesini beklediğim için seni iyi anlıyorum :)

      Sil
  4. Ne kadar şanslısın.Yıllardır Türkiye'ye gelmesini bekliyorum Coldplay'in ama nerdee.Bu arada o zamazingo denen bilekliği(Xyloband)bana satmak istermisin acaba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çok sevdiğim bir arkadaşıma verdim o bilekliği :)

      Sil