23 Temmuz 2012 Pazartesi

Mutluluk listesi

Bloğunu zevkle takip ettiğim Verba Volant sevimli bir mim yollamış. Normalde ben kim mim kim, dolayısıyla cevap vermekte geciktim, çok pardon Verba! Ama bu mimin konusu çok hoşuma giden, ara/sıra/dönüp/durup severek yazdığım bir konu zaten. Geyiği bile var, paylaştıkça çoğalıyor. Evet.. Ta kendisi, yani Mutluluk.

Nedir beni mutlu eden? Ü-hüüüü bis'sürü şey, hangi birini yazayım ki?

Numero Uno; şöyle insanın içini hafif hafif ürperten, masmavi, depderin, berrak bir denizde kulaç ata ata yüzmek. Yüzerken yüzümü o engin maviliğe gömmek, gözlerimi açtığımda dibini göremediğim maviliklerde süzülen güneş ışığı hüzmelerinin dansını izlemek. Evet bu beni çok mutlu eder. Geçen hafta da doya doya yaşadım, mutluyum.


İki numara biraz ulvi. Karşılık beklenmeden yapılan küçük iyilikler vardır ya, genellikle hiç tanımadığınız birinden, hiç beklemediğiniz bir anda gelir. İşte onlar beni çok mutlu eder. Mesela Hollanda'da okurken, evde makina olmadığı için çamaşırlarımı yıkatmaya götürdüğüm yaşlı bir çamaşırcı kadın vardı. Kolunda hafif bir sökük olan kazağımı geri alıp eve geldiğimde, söküğün dikildiğini görmüş ve bu sözü bile edilmeden yapılan anne şefkatinden gurbet elde ağlamaklı olmuştum.


Üç, bu biraz gülünç, ama ben ayaklarımı tepeye dikip, kafamı aşağı sallandırmak suretiyle koltukta yayılmayı ve göbeğimde taşıdığım kitapları okumayı çok severim. Bir de hafif rüzgarlı bir günde böyle kalın çizgili rengarenk bir hamakta yatarak hem sallanmak, hem kitap okumak vardır ya, o da cok güzeldir.


Dört beni dürt, boğazla ilgili tabii, can boğazdan gelir çünkü. Çok daraldığımda, bir bardak buz gibi süte birkaç kurabiye ya da hiç olmasa bisküvi batırıp batırıp yemek beni rahatlatır, moralimi düzeltir. Bugün mesela buna ihtiyaç duyuyorum.


Çocukken çok sevdiğim, ergenlikte nefret ettiğim ve 25 yaşımdan sonra yine bayılarak icra ettiğim bir başka mutluluk azdırıcım spor yapmak. İster dışarıda iki teker üzerinde pedal basmak olsun, ister içeride millet 50-60 kilolarla çalışırken ben 15kg ile kaslarımı çalıştırıyor olayım, ister koşu bandında rekora koşuyor olayım, ister deli saçması figürlerle dans ediyor olayım, hepsi yüzüme kocaman bir gülümseme kondurmaya yeter de artar.


Altı mavi martı; çocukların sevindikleri zaman popoları üzerinde hophop yaparak el çırpmaları beni çok güldürüyor ve neşelendiriyor. Köpeklerin deli gibi neşeli kuyruk sallaması kadar güzel bir görüntü bence bu.


Yedi şöyle dedi; sushi treni beni mutlu eder. Mutfakta taze taze hazırlanan sushiler ve ottan çöpten saz arkadaşları ikişer ikişer tabaklara konmuş şekilde, masaların arasına kurulmuş raylı düzenekle devamlı önünden geçiyor, sen de gözüne hoş görünen tabağı, hop bir el atıp kapıyorsun. Bu sistem tabii "yiyebildiğin kadar ye ve patla" ilkesine dayanıyor ve bazı restorantlarda tabak rengine göre fiyat kategorileri oluyor, bazısında ise önceden belirlenmiş bir fiyat ödeniyor. İçinde oyun, eğlence de olan hoş bir yeme sistemi bence ve beni hakikaten mutlu ediyor.


Sekiz numero yandığımız şu yaz günlerinin büyük özlemi kıştan geliyor; hani bembeyaz karla kaplanır sokaklar ve bir sessizlik/sakinlik gelir etrafa. O 15-20cm karda yürürken ayaklarımızın altında sıkışarak "gorf gorf" diye ses çıkarır ya kar. İşte o beni çok mutlu eden bir sestir.


Dokuz biz evde yokuz; seyahat planı yapmak. Seyahatte olmaktan çok daha heyecanlı ve eğlenceli buluyorum bazen plan yapıp hayal kurmayı.


On kırmızı don tabii ki de yazmak. İşte bu belki de beni herşeyden çok mutlu eden şey. Hep kendime yazıyorum diye düşünürken, birilerinin okuması, yorum yapması falan da çok güzel oluyor. Verba Volant'tan gelen bu mim keyifli ve mutluluk verici oldu; ben de topu hepinize/kim isterse paslıyorum.

Hamiş: Fotolar köpekli bebek ve süte bandırma kurabiyesi dışında şahsıma aittir, lütfen izinsiz kullanmayalım.

9 yorum:

  1. Biliyor musunuz okurken de mutlu ediyor bu yazı:) Belki benzerlikler olmasından kaynaklanıyodur:)"Çok daraldığımda, bir bardak buz gibi süte birkaç kurabiye ya da hiç olmasa bisküvi batırıp batırıp yemek beni rahatlatır, moralimi düzeltir. Bugün mesela buna ihtiyaç duyuyorum." Moraliniz neden bozuk ki?

    YanıtlaSil
  2. jardzy de yazsın bu konudağğğğğğ!

    YanıtlaSil
  3. CERENMUS,

    Evine sağsalim döndüğüne sevindim. Tatilin de keyfini çıkartmışsın.
    Yazılarını özledik, iyi günler dilerim...

    YanıtlaSil
  4. Çağatay abi daha 5 gün var evime dönmeme :) Ama bilgisayara döndüm, ben de yazmayı özlemişim

    YanıtlaSil
  5. Jardzy mim yazmıyooo ama mimsiz yazabilirim.
    Bu aralar pek mutlu olduğumu söyleyemem, o nedenle marine edilmeye bırakıyorum kendimi ve mutsuzluklarımı.
    Tadım gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de son derece gudubet haldeyim, adımı gargamel olarak değiştirmek falan istiyorum. Mim ben de yazmıyorum ama Verba Volant istemiş bide güzel istemiş yani ;) Ve de aşağıdaki yorumu da doğru, yazınca mutluluk katsayın artıyor. Listeden seçip bikaç bişey yapıyorum gudubetliğimi geçirebilmek için..

      Sil
    2. artık bir ağacımız var mutluluk nesnesi.
      :)

      düzelince yazabilirim.

      Sil
  6. ne güzel yazmışsın, yazması bile mutlu etmiyor mu ama yani şimdi :)

    YanıtlaSil