31 Aralık 2011 Cumartesi

2012'yi beklerken

2012'de yanaklarımız sağlıktan al al, gözlerimiz neşeden pırıl pırıl, kalbimiz aşkla pıtır pıtır olsun. Yatağımıza girdiğimizde huzur bizi bulsun ve mışıl mışıl uyutsun. Kararsızlıklarımız yaşam felsefemiz, seçeneklerimiz zenginliğimiz olsun. Sevgi hayatımızın merkezinde olsun; midemiz kelebeklerle dolsun. Hayatımızda oyuna, sanata, seyahate daha çok yer olsun. İşyerinde, trafikte ve sıkıcı insanların yanında zaman daha hızlı geçsin. Günbatımları kıpkırmızı olsun. Hergün en az birkaç kez kahkaha atacağımız nedenlerimiz olsun. 2012; yaşadıklarının değerini bilen ve mutluluğu yayan herkes için çok güzel bir yıl olsun!

İşte benim 2012 Wish List'im :)

1. Maya takvimi safsata çıksın; henüz seyahat etmek istediğim ülkeler, denemek istediğim maceralar, yaşamak istediğim güzellikler var!

2. Deniz kıyısında daha çok zaman geçirebileyim; kulaklarım dalga sesiyle dolsun.

3. Sokaklarda daha çok kucaklaşan ve öpüşen insan olsun.

4. Elimden kayıp düşen tüm reçelli ekmeklerin reçelli kısmı üste gelsin.

5. Bu sene de biricik aşkım tarafından 365+1 kez öpülerek uyandırılayım.

6. Doktora raporlarımı yazarken bilgisayarım çökmesin ya da ilahi bir güç beni her iki dakikada bir dürtsün de yazdıklarımı sık sık kaydedeyim, hatta yedekleyeyim.

7. İki tekerlek, raylar ya da bulutlar üzerinde katettiğim yollar, dört tekerlek üzerindekinden daha çok olsun.

8. Beyaz eldivenlerimi bembeyaz tutabilecek, üzerine dökülen kırmızı şarabı çıkarabilecek (aynı zamanda da çevre dostu) ulvi bir deterjan icad edilsin; ya da her beyaz giydiğimde üzerime kırmızı renkli bişeyler dökülmesin.

9. Ananoşumun ekşili köftesini, annemin enginarını, babamın buğulama balığını, küçük teyzemin biber dolmasını, büyük teyzemin ayşekadın fasülyesini, kuzenimin ıspanaklı istiridyesini onlarla birlikte daha sık yiyebileyim.

10. Sanat düşkünü kocamın beni sürükleyip durduğu, iç içe geçmiş plastik borular ya da bana göre tersten asılması gereken yağlıboya tablolardan oluşan "comtemporary art" sanat eserlerine "bu ne ya? bişeye benzemiyo" diyecek gücü bulayım.

11. 2011 biterken; Spiritz aperol denen 70'lere özgü o mide bulandırıcı kavuniçi içki ve buna eşlik eden kibarcası kahverengi (aslı kaka rengi) araba modası tedavülden kalksın; her ikisinin de kokusu burnumdan uçsun gitsin.

12. Aşı olmayayım, kan aldırmayayım, iğne hiç hiç hiç olmayayım.

13. Bu sene atılan kartoplarını tam enseme yemeyeyim, yediysem de sırtıma doğru kayarak içime inmesinler.

14. Kiraz, kereviz, kekik, çipura ve yeşil elma bu sene bol olsun.

15. Otobüs yolculuklarında psikolog olduğumu söylediğimde insanlar hemen sorunlarını anlatmaya başlamasın ya da muhabbetin bir noktasında "görüyosun işte ben de bi nevi psikolog oldum" demesin.

16. Bu sene içtiğimiz biralar göbek yapmasın.

17. İnsanlar kışın daha rengarenk giyinsin; heryerde siyah ve gri olmasın.

18. Koşu bandında rahatça koşabildiğim 20dk'yı doğada neden koşamadığımı bana açıklayabilecek bir insan evladıyla tanışayım. Ya da doğada da koşabileyim yahu.

19. Bu sene bulunduğum üniversite, banka, vatandaş büroları gibi devlet mercilerinde çok sıra beklemeyeyim, müdürün odasındaki deri koltuğa davet edileyim, işim halledilirken "ne içersiniz?" diye sorulduğunda "bir cin-tonik lütfen" diye cevap verebileyim ve tam o sırada uyanıvermeyeyim.

20. Bu sene çok değişik heyecanlar, mutluluklar, keyifler ve yeni yeni maceralar yaşayayım. Blogum neşeli ve keyifli yazılarla dolsun :)

MUTLU YILLAR!

7 yorum:

  1. Çok güzel dilek ve istekler CERENMUS;

    Her şey gönlünüzce-gönlümüzce olsun...

    Yılbaşını 4 saat geçe Samsun'a hareket edeceğim, bir ilaç yazdıracağım, buradaki doktor ilacı yazamıyormuş Ankara veya Samsun Üniversite Hastahanesi'ni önerdi. Samsun dedim.

    Yılbaşının ilk gününün ışıklarını Samsun karayolunda karşılayacağım, dualarınızı eksik etmezseniz memnun olurum.

    Yeni yıl gönlünüzce olsun, dilediğiniz "Wish List"iniz olsun. Gökhan...

    YanıtlaSil
  2. sağlık ve mutluluk dolu bir yeni yıl olsun,böyle güzel yazılarını hep yaz ve biz de zevkle okuyalım...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Cerenim harika şeyler istemişsin. Ben de istiyorum aynılarından :))

    YanıtlaSil
  4. cerencim süperr,10 tanesini alabilirmiyim:) herşey gönlünce olsun:)

    YanıtlaSil
  5. hersey ıstedıgın sekılde guzellıkle olsun

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler :) Hepimizin tüm güzel istekleri gerçek olsun..

    YanıtlaSil
  7. 10. Madde beni kopardi :))) supersin...

    YanıtlaSil