23 Mart 2011 Çarşamba

Ben yapmadım, O yaptı..!

Dün gece; dünyadaki en kendi içine kapalı ve en acaip-korkutucu ülkelerden biri olan Kuzey Kore ile ilgili bir belgesel izlerken aniden birşeyi fark ettim: tüm diktatörlerin ülkelerinde adım başı her noktaya diktikleri heykellerinde, sağ ellerinin işaret parmağı ile gösterdikleri birşeyler var! Bakınız Kim Jong hemen solda, ortada Saddam, sağda Lenin. Üçü de belirli dönemlere damgalarını vuran, çılgın liderler. Yahu bu adamlar neyi işaret ediyor? Cidden merak ediyorum, bu adamlar nereyi gösteriyor?



Benim bir teorim var; bence bu üçü (ve daha niceleri) aslında birbirlerini göstererek "ben yapmadım, o yaptı" demeye çalışıyor.. Hayır, o yaptı.. Hayır, o insanlarını daha perişan etti. Yok hayır o daha beter etti..

Çok karşıyım bu adım başı büst, heykel, statü olayına yahu.. Bu arada, bu vesileyle son zamanlarda günlerimi şenlendiren bir blogdan bahsetmek istiyorum: http://kimjongillookingatthings.tumblr.com/

Dünyanın en traji-komik ve çılgın diktatörü Kim Yong il'in gün be gün nerelere "baktığını" görebilirsiniz. Bu adam hakikaten "bakmayı" seviyor yahu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder